[]

Başkalarının size absürt gelen istekleri karşısında?? (Bebek özelinde)

Selamlar.

Ellerinizden öper bir bebişimiz oldu. Eşimin ailesi de doğum öncesi ve sonraki bir aylık süreçte bize refakat ettiler sağolsunlar. Ben kendilerini severim, onların da beni sevdiklerini düşünürüm :). Ama bu süreçte bana absürt gelen olaylar oldu ve ne yapacağımı da bilemedim çok.

Mesela durduk yerde çocuk odasına perde alındı. Bizim hiç böyle bir şey yokken kafamızda onlar olmaz öyle güzel bir şey olsun cart curt derken perde aldık. Doğum sürecimde ultrason resimlerinden albüm oluşturun diye darladılar sallamadık. Hadi bunlar neyse dedim, çocuk oldu 3 gün sonra tuttular resim çekilmesi lazım bebenin diye. Ya eve fotoğrafçı çağırcaz ya biz götürecez… evet bir haftalık bebeği… bunu zinhar kabul etmedim. Bu sefer 1 aylık oldu pasta kesip 1 ay oluşunu kutlamamız gerekiyor dediler ve bunu da sallamadım…. Eşim de bebeğin annesi olarak böyle şeyleri ne istedi ne önerdi. sırf bu son iki şeyden ötürü durduk yerde aram açıldı insanlarla :)

Siz böyle aile fertlerinizden ve size absürt gelen olaylar karşısında napıyorsunuz? Ne olacak canım diyip yapıyor musunuz yoksa benim gibi huysuzluk mu yapıyorsunuz :)?

 
Bu tarz seyler pek istenmiyor. Istense de basit birsey degilse kesin reddederdim. Doguma da fotografci cagirmak istediler mi? Boyle birsey de varmis buradaki bir duyuruda duymustum.


  • mbond  (15.07.24 15:21:32) 
Yenidoğan fotoğrafı bir çok insan çektiriyor artık eve çağırıp. Anormal absürt bir istek gibi gelmedi.
Hele ki pasta alıp kutlamak gayet şirin bence. Ben olsam düşündükleri için teşekkür ederdim buna niye bozulduğunu da anlamadım.
Ailede bir gariplik yok, siz başka bir şeye gıcık oldunuz da hareketleri batmaya mı başladı acaba ?
  • kaptan maydanoz  (15.07.24 15:32:12) 
yenidogan fotografi cekilir de, bunu "cekilmesi lazim" olarak lanse etmek absürt. kaldi ki ebeveynlerin bu yönde bir istegi olmadigi halde dayatmak daha absürt.
durup durup sunu yapalim, bunu yapalim demek sacmalik resmen.
1 ay oldu pasta keselim diyen kendi dogurduguna kessin pastayi. 1 ay pastasi ne alaka ayrica?

benim babannem durup durup anneme ismi kardelen olsun dermis benim icin. bir gün annem demis sen üc kiz dogurmussun, koyaydin madem birinin adini :) üstelik babannem her cocuguna ikiser ikiser isim vermis. bazen lisan-i münasip bozmak gerek karsi tarafi. üstelik anliyorum ki sayet perde gibi emrivaki yapabilecekleri bir sey ise sizi direkt ezip gecerek yapiyorlar kendi istediklerini. hic hos degil, ben ariza cikarirdim.

sevgili eisberg, ipin ucunu simdi birakirsan komple kacar. siki tutun prensiplerine :)
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (15.07.24 15:43:19 ~ 15:59:56) 
bu işlerden anlamıyorum, zamanım yok (hatta bu işlere harcayacak param yok) ama siz kendi evinizde organize ederseniz çok memnun oluruz, resim de çektiririz, kutlama da yaparız diyebilirsiniz.


  • tnz  (15.07.24 15:43:31) 
Bebişe direkt bişey olmadıktan sonra bırak heveslerini alsınlar. Can sıkıcı olabilir ama sineye çekeceksin artık.
Tebrik ederim bu arada, bahtı, şansı pırıl pırıl olsun inşallah.

  • numlock  (15.07.24 15:45:29) 
hepsini bi nebze anladım da 1 aylık bebeğe ne pastası ya. ne anlayacak 1 aylık bebek pastadan. kendileri oturup yiyecekler amaç bu. 1 aylık bebek başını dik tutamıyor pastayı bile düzgün göremez.


  • matilda  (15.07.24 15:46:06) 
@kaptan olabilir belki abartıyor olabilirim. Ama eve fotoğrafçı çağırmak da makul bir istek değil be hocam :).


  • eisberg  (15.07.24 15:50:33) 
olayı sadece bebek diye düşünme, bu gün pek çok kişinin yaptırdığı şeyler çocuklar büyüdüğünde gelenek/görenek gibi bişi olacak, herkeste olan ama onlarda olmayan.

arkadaşlarına aaa baaak benim bilmemne fotoğrafım diye gösteremeyecek, sadece onlar değil, sende gösteremeyeceksin, damadına/gelinine, bak bizimkinin de bişi zamanı fotoğrafı keh keh diyemeyeceksin.

80'lerde bilim kurgu olan şeyler, 2024 yılında ihtiyaç oldu (scooter'lar, cep telefonları, araçlar, uzay araştırmaları vs.), benim bebekliğimde fotoğraf makineleri filmli idi, özel günlerde çekilirdi, bir ara bir sürü fotoğrafım yok oldu, bebekliğim, çocukluğum vs. şimdi insanlar bebeklik fotoğraflarını facebook'a instagrama koyuyor, bende yok.

Bunu biraz böyle düşün, eğer konu çocuklarınsa asla bugün değil, 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl sonrası önemli. senin değil, onlarınki önemli.

perde konusu için ise e perde lazım bişi derim :)
  • selam  (15.07.24 16:07:10) 
Oldukça saçma sapan şeyler. Biraz huysuz olmanız iyidir. Kararında huysuz biri olabilirsiniz. Pasta kesme okey hep beraber cay içip pasta yiyeceksiniz ama fotoğraf olayı oldukça saçma geliyor bana da. Siz kucağınızda birkaç güzel poz çekersiniz zaten herkesin elinde telefon yüzlerce fotoğrafı vardır. Çocuk sizin çocuğunuz makul isteklere uyum sağlamaklar birlikte istemediklerinize size yardımcı oldular diye katlanmayın. Onlara hissettiğiniz minnet hissi ilişkiyi zenginleştirsin sizi bir şeyleri yapmak zorunda hissettirmesin.

Ayrıca çevremdeki birçok arkadaşım hiç fotograf işine filan gitmediler, yalnız değilsiniz yani.
  • entellektuelmankurt  (15.07.24 16:57:04) 
bence herkes yapiyor diye anlamsiz seyler icinizden gelmiyorsa yapmak gerekmiyor. boyle adetler eskiden yoktu, ayrica bir seyin adet olmasi dogru ya da iyi oldugu anlamina da gelmiyor. dolayisiyla ben herkes yapiyor, normal istek kismina katilamiyorum.

bence istemediginiz seylere hayir demek konusunda dogrusunu yapmissiniz.
tek husus su ki, esinizin annesi babasi ise, bu talepleri esiniz ile aranizda konusursunuz, ancak kendi annesi ve babasina hayir demek, biz aile olarak (bu siz, esiniz ve bebeginiz artik) istemiyoruz demek ve bu konuda net cizgi cizmek esinizin gorevi. tabii yeni dogum yaptigi icin su surecte olamamis olabilir ancak ilerisi icin, kimin ailesi ise onun alanidir bana gore hayir demek. boylece sizin araniz bozulmaz, kendi cocuklari ile zaten arasi bozulmaz. mutlu mesut yasar gidersiniz. onemli olan ikinizin bir takim olmasi.
  • kassiopeia  (15.07.24 17:10:46) 
bebege zarari olmadigi surece ben de umursamazdim acikcasi ne istiyorlarsa yapsinlar heveslerini alsinlar. benim esimin annesi 2 gunluk cocuguma agliyor diye sekerli su icirdi :) bunun yaninda bu istekleri opup basima koyardim sahsen :) yasli insanlar cocugun omrunun ne kadarinda yaninda olabileceklerini bilmiyorlar olabildigince heves gidermeye, ani biriktirmeye calisiyorlardir. gicik olmayin anlayis gosterin bence :)

tnz +1 diyorum
  • in vino veritas  (15.07.24 17:14:39) 
tuhaf bir şey istenmemiş ki. perde de ihtiyaç görmüşler güzel bir şey olsun demişler. iyi niyetle yapılan şeyler bunlar. pasta da bence kötü bir şey değil. fotoğraf çektirmek de kötü bir şey değil. yani saydıklarınız kötü değil en azından böyle bakın olaylara.


  • neira  (15.07.24 18:21:05) 
zengin olunca yapılacak ufak şımarıklıklar.. tadında şeyler yaşamışsınız.

Para harcayacak yer arıyorlar herhalde.
Ailevi işlere fazla burnunu sokanlara ne denir bilmiyorum ama onları doğunun fakir bir köyünde 2 hafta vakit geçirmelerini tavsiye edebilirim.
ya da akşam evde otururken yeni ve o gereksiz harcama kalemlerini konuştukları anda onları saat gece 23:30 da kapı önüne bırakmayı düşünmemek bile zor geliyor.

Çocuk büyümeye ve kendini tanımaya başladığı anda onun meneviyatına zararlı kimselerden uzak tutma konusunda daha çok çaba gösterin.

Eve fotoğrafçı çağırmak ..
Herkes elindeki 64mb veya 128 MB kalitede fotoğraf çekecek telefona sahipken bir kaçı 1 haftalığına kaliteli fotoğraf çekimi hususunda eğitici videolar izleseydi hiç değilse.
  • diyecevaplandı  (15.07.24 18:58:10) 
Buradaki sıkıntı istenilen şeylerin kötü şeyler olup olmaması değil ki. Kendi çocuğunun evi de olsa hiç kimsenin bir başkasının evine karışma hakkı yok. Ben perde almamışsam ya uygun görmemişimdir, ya paşa gönlüm öyle istemiştir. Onlar uygun gördüler diye neden onların istediği yapılıyor ki benim evimde?

Burada afedersiniz ama sizi başçavuşun eşeği yerine koyuyorlar anladığım kadarıyla. İpin ucunu kaçırmayın sözüne çok katılıyorum bu sebeple. Babamın bir çalışanı vardı, oğlu aşırı obezdi ve suçlu anneannesiydi. Kadın torunu istedi diye gece 11'de kalkıp patates kızartıyordu. O noktaya kadar da kadına çok göz yumulduğu için artık yapma etme dense de iplemiyordu.

Bu tip sorunlar içinizde zamanla büyür de. O sebeple eşinizle konuşun, ailesinin önünü kessin.
  • alice in potatoland  (15.07.24 19:09:40) 
olasılıklar:
1- kendi çocuklarına yapamadıklarını torum ile yapmak istiyorlar. bu bir vicdan rahatlatması olabilir.
2- rekabet. etraftaki torun sahipleri ile yarışmak, hava atmak istiyor olabilirler.

2 ise durum fena. bu tür durumlarda eş üzerinden iletişimi sağlamak daha uygun olmaz mı? hiç içine düşmediğim bir durum. emin olmadığım için soruyorum ki kızımız da nötr anlattığınız kadarı ile.
  • janderzel zartanyan  (15.07.24 19:38:34) 
Çocuk 3.5 yaşına gircek daha torunlarının olduğunun farkında değiller. Ben kaynananın ne işe yaradığını şu an anlıyorum 1 gün bile çocuk bakımına etkisi olmadı. Keşke sizinki gibi olsalarda çocuk bakımına yardım etseler. Kayınvalidem hanıma yardım etsin gelsin salona s.çsın kabulüm. Kardeşim he de geç, yeterki çocuğa baksınlar.


  • mikahakkinen  (15.07.24 22:10:05) 
öncelikle hayırlı olsun, çok takılmayın böyle şeylere yeni anne, baba olmuşsunuz keyfini çıkarın


  • mysql34  (15.07.24 22:48:44) 
Ilk torunlari ise heves ediyorlardir. Bir de esiniz tek cocuk ise onun cocugu inanilmaz kiymetli olur. Cok kafaniza takmayin keyfinize bakin. Saglikli uzun omru olsun bebisin


  • oscar  (16.07.24 01:27:18) 
ben de sokakta yabancılar gelip şap şup öpmek istiyorlar filan sandım. torunları olmuş, heves etmişler. söylediklerinizin hiçbirini biz de yapmadık ama yapılabilir şeyler yani çok da anormal değil.


  • elorelia  (16.07.24 08:49:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.