[]

Avukatlara selam, retweet attığım için ifadeye çağrıldım ve...

Merhaba,
retweetlediğim bir twitter postu hakaret sayıldığı için karakola ifadeye çağrıldım. Beni şikayet eden şahıs ise şu "açın pencereleri açın doğalgazı, gaz bedava" diyerek halkla dalga geçen, adeta aklına hakaret eden "abdurrahman uzun"muş. Ben ise twitterda gördüğüm (sanırım pınar isimli bir kullanıcının) "şu açın pencereleri açın diyen yavşak nerede" tweetini "retweet" ettiğim için abdurrahman'a hakaret etmiş sayılmışım. Merak ettiğim şu; senden para koparmak için sana hakaret davası açacaklar, anlaşıp mahkemeye çıkma diyenler var ama ben mahkemeye çıkıp kendimi savunsam kazanma ihtimalim var mı? Şimdiden teşekkürler.



 
Retweet nedeniyle bu tarz olaylarla karşı karşıya çok gelen oluyor. Ben yerinde olsam anlaşma yoluna giderim. Olur da davayı kaybedersen hem siciline işlemis olur hem de vekalet ücreti ödersin. Dediğin gibi belki bilinçli bir şekilde retweet edenlere bu yapılıyor bilemezsin senin burda uyanık olman gerekiyordu.


  • tahirkemalbozoglu  (15.07.24 12:53:11) 
Kardeşimin başına geldi. İfade sonrası dosya arabulucuya gitti. 20 bin tl istediler. Kardeşim vermedi. Mahkeme için evine kağıt geldi. Mahkeme günü hakim kardeşimi dinlememiş bile. HAGB sorması gerekirken sormamış. Önce hapis cezası, sonrasında hiç suçu olmadığı için para cezasına çevrilmesine ve onun da ertelenmesine karar verildi. Karşı tarafın 19.500 tl avukatlık ücretini ve mahkeme masraflarını ödedi. Avukatı üst mahkemeye itiraz etti. O da çok kısa sürede reddedildi.


  • plastik turambar  (15.07.24 13:33:49 ~ 13:34:32) 
Türkiye'de hukuk asla normal normlara göre islemez.

Ama sahsen ben sonuna kadar giderdim.
  • Yourcousinmarvinberry  (15.07.24 13:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.