[]

7 kedi yavrusu, 3 yetişkin

Evet dün itibariyle bahçede yaşayan, takılan kedi sayısı bu.

Arka bahçeye, düzenli beslediğim kedi yavruladı. Zaten yaş mama vs iyi besleniyordu, yavrularda ciddi pire sorunu var onun dışında fena durmuyorlar.

Geçen gün, ön bahçede evin kuyru bir yerinde de 5 yavrulu başka bir aile belirdi.

Anneleri daha önce de oraya tek kalan yavrusunu getirmişti. yavrusunun bir gözü ceviz gibi şişliği ve iki gözü de kapandığı için veterinere yollamıştım o yavruyu. Veterinerde ölmüş, anne olmadan yaşamaları çok zor dedi veteriner.

Dün farkettiğim durum şöyle, beş yavrusu olan anne kedi üç tanesini gözden çıkarmış. Dün çiçek sulamaya indiğimde, üç yavru tozun içinde güneşin altında sefil haldeydi. Bunların ulaşamayacağı bir yerde diğer iki yavrusunu emziriyordu. Agresif davrandığı için yanına çok fazla da yaklaşamıyorum.
Dışarıda kalanlara yavru kedi maması, süt ve su koydum ama öyle kendileri beslenebiliyor gibi durmuyorlar, cıyaklayıp durdular uzun süre. En sonunda annelerine bol mama, yoğurt, süt, su bol bol koydum yavruları da yanına iteledim.. böyle olunca hepsi iyi kötü emmeye başladı.

Bugün yine bir tanesi düşmüş, annenin umrunda değil. Bir tanesi de kayıp sanırım. Elle beslemeye çalıştım yavruyu ama nafile. Diğer kedinin yanına götüreyim belki sahiplenir filan dedim ama hiç hoşuna gitmedi zarar görmemesi için aldım tekrar. Şimdi zar zor yine kendi annesinin yanına koydum ama ne kadar yönetilebilir bilmiyorum.

Valla kendi işimi gücümü derdimi tasamı unuttum bunlarla uğraşıyorum.

Bir yandan, yapacak bir şey yok doğal seleksiyon diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum ama o hallerini, bakışlarını görünce de kıyamıyorum.
Yakalayabildiğim kediyi kısırlaştırmaya göndereceğim.
Üreyip üreyip beni üzüyorlar.

Bunlarla ne yapacağım? Çaresiz durumda bir canlı, ben yardım etmesem dünyadaki son günü belki. Ama yaşam bu belki de.

 
Elinde geldiğince bakmaya çalış. Mama, veteriner vs masrafı da ağır gelirse bana mesaj at.
Hemen büyürler zaten, ondan sonrası onların hayatı. Ama yavruyken bakmamak olmaz.

  • numlock  (15.07.24 12:12:27) 
ne kadar küçükler bilmiyorum ama anası beslemiyorsa senin beslemen lazım. bence üşenme 15 gün kadar zorluk yaşatır sonra ufaktan kuru mamaya alışırlar eziyeti biter. küçük biberon, süt tozu(toz bebek maması da olur) bunları ılık suyla karıştırıp içir 5 6 saate bir. karınlarına masaj, kuyruk sokumuyla ve kıçlarına doğru da pat pat sürekli vurursan tuvaletlerini de yaptırmış olursun. (bunu da yapman lazım) bu arada normal süt sakın verme

15 gün uğraştırır dediğim gibi ama sonra kuru mama derken zorluğu biter
  • deranzo1  (15.07.24 13:31:47 ~ 13:34:26) 
Teşekkürler numlock. Madden yoracak bir durum yok.

Deranzo, elimden geldiğince aklıma geldikce gidip bakiyorum, ama su dahi içmiyor üç tanesi.

Annenin beslediği iki tane ise bariz daha temiz, hareketli ve sağlıklı. Su da içiyorlar, koyduğum mama jelini, yavru kedi macununu filan bulup yiyorlar.

Diğer üç tane amaçsızca dolanıyor. Ağızlarını aralayıp su, macun filan değdirmeye çalıştım ama başarılı olamadım.

Biberonla filan bunları nasıl beslerim onu da bilmiyorum açıkçası. Hem anneleri yokken yaklaşabiliyorum sadece hem günün çoğunda dışarıda oluyorum bazen.

O yüzden annelerine verebildiğim kadar besin vermeye çalışacağım. Belki kendisi yemek derdinde olmazsa bunlarla ilgilenir.
  • nop  (16.07.24 02:32:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.