[]

Istanbulu vazgecilmez kilan nedir?

Merhaba Istanbullular,
Trafik, kalabalık, bunaltıcı nem, asayis problemleri, hayat pahalılıgı ... derken bir suru olumsuzluga ragmen insanlar neden Istanbuldan vazgec(e)miyor? Ustelik deprem de kapıda. Maddi durumu kotu olan dahi Istanbul da Istanbul diyor. Buyrun mikrofon sizde nedir bu işin aslı?



 
çalıştığım sektörün sadece istanbul'da olması.


  • yetkili birine benzeyen abi  (13.07.24 23:17:44) 
benim için dünyanın en güzel şehri
insanların kaçtığı o kaos ve o kaosun içine karışabilme hissi, anonim kalabilme hissi de denebilir belki, ama pek çok fırsatın da burada olması, bir dünya kenti olması vs vs

  • rentts  (13.07.24 23:25:48 ~ 23:27:19) 
ben turkiyede baska ile gittigim zaman anliyorum her seferinde farkli bi madde olabilir bu. anadolunun asiri muhafazakar bir anlayista olmasi mesela istanbulu guzel hale getirebiliyor ayni zamanda izmirin asiri tutucu ataturkculugunun yaninda da istanbul kazaniyor. gece disarida kadin nufusunun yuksek oldugu ilçeler diye daha dar bi istatistik cikarsak yine 3-5 yer disinda gerisi istanbuldadir. en ufak endise duymadan modada sabaha kadar otururum mesela. bazen etkinlik anlaminda da cok doyurucu oluyor yurt disindan gelen sanatcilarin cogu istanbul'a gelir bu yuzden sansli hissedebiliyorum. havaalani bile diger illerde sacma sapan bir hale burunebiliyor buraya bir ulasim tiki de ekleyecegim istanbul'da taksi bulamadigim halde(bazen 1 saat) herhangi baska ilden daha cok ulasim imkanina sahip, marmarayi gece calistirmamalari kabusu disinda diger illere kiyasla basarili. baska sehirde ya araba ya otostop ya da 2 saat beklemec. aslinda kabaca turkiyenin geri kalmis bir ulke olmasi munasebetiyle istanbul'un tutulur daha bir "dunya kenti" olmasi sebepleri var. tarihi bolgelerin havasi da baskadir. yasanmislik olmazsa zevki de kalici gelmiyor. yeni yerlesim istemezuk. bir de 7/24 baska kac tane city var bilmiyorum


  • ala09  (13.07.24 23:46:08 ~ 23:48:04) 
insanların çoğu iş için istanbul'da.


  • sir gawain  (13.07.24 23:59:46) 
İş bulma imkanı en yüksek şehir.
Aşırı nüfus yüzünden neredeyse 24 saat yaşam durmuyor.

  • parka  (14.07.24 00:00:17) 
Stockholm sendromu, dümdüz.


  • kobuzchu kiz  (14.07.24 00:30:30) 
Kazandığım parayı ve statüyü başka bir şehir verebilse durmam, arada ziyarete gelirim.


  • gabe h coud  (14.07.24 01:00:58) 
Kaybolmak kolay. Bir sokak ötede hiç tanımadığın insanlar, yerler var.

Sürekli tanıdığım ve beni tanıyan insanların arasında yaşadığımı düşünmek bile istemiyorum
  • hebanon  (14.07.24 02:12:13) 
2 kelime

1 is imkani butun isler burda

2 herseye kolay ulasabilme

(trafik olarak demiyorum mesela degisik bir mal alicaksiniz istanbulda bulabilirsiniz 1 gunde de evinize gelir anlaminda)
  • Zetnikov  (14.07.24 09:34:01) 
iş.

ben ayrılmak istiyorum. arabam ayrılamazsın diyor.
  • baldan kaymak  (14.07.24 09:41:25) 
Herkes kafasına göre. Bugün bi yanlışın olsa yarın kimse hatırlamaz. Hatanı düzeltir Yoluna bakarsın. Bugün biriyle dalaşsan yarın bi daha görmezsin. (İş anlamında söylüyorum, fiziki dövüşe karşıyız)

Ve.. para burada.
  • adwokat  (14.07.24 11:09:16) 
Şimdilik ailem burada olduğu ve buraya alıştığım için buradayım. İçindeyken çok hoşuma gitmiyor, çok gerekmedikçe o kalabalığın içine karışmak istemiyorum ama daha sakin, daha az kaoslu, daha az gürültülü bir yere gidince de tuhaf hissediyorum kendimi. Bu çok olumlu bir şey olmayabilir tabii. Yedi ay Atina'da yaşamıştım mesela, orası bile bir yerden sonra sıkıcı gelmişti. Buradaki dinamizmden çıkıp sükunete uyum sağlamak zaman alır muhtemelen ama gitmek de lazım. Malum, büyük İstanbul depremi kapıda.


  • sekizdokuzon  (14.07.24 11:33:40) 
Bir iki seneye yine büyük şehirlerden birine taşınacağım ben. Allah'tan bizim sektörün her yerde ederi var. Ailem Tokat'a geri dönüyor, ben de Ankara ya da İzmir'e geçerim. Büyük ihtimalle Ankara olacak. Bakalım kısmet.


  • sekizdokuzon  (14.07.24 11:41:56) 
1- is, aile vs
2- guzel ve duzenli bir buyuk sehirde hic yasamamis olmak.

  • bohr atom modeli  (14.07.24 12:29:48) 
Ben İstanbulda yaşamıyorum ancak bekarsan gerçekten rahat bir şehir. Sıkılma şansın yok, her yerde bir hareket var. Ancak aile isen istanbul eziyet olur. Zamanın kendine aitse istanbul yaşanabilir bir şehir.
Anadolu gerçekten çok sıkıcı ve rutin dolu. Tek düze yöresel insanlar dolu. Büyükşehirler hariç geri kalan çoğu şehir kafa olarak çok geride. Ancak istanbul vazgeçilmez bir şehir değil. Yani trafik,deprem riski,tehlike hepsi fazlasıyla mevcut. Hayatı koştur koştur yaşamanında anlamı yok.

  • mikahakkinen  (14.07.24 12:48:28 ~ 12:49:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.