[]

İtalya(Roma-Floransa-Venedik) güzergahı tavsiye

İtalya’ya 28 ağustos gidiş 3 eylül dönüş olarak seyahat etmeyi düşünüyoruz.
1-2-3 gün(Roma)
4.gün (Floransa)-5.gün (Pisa),
6.gün (Venedik) 7.gün (Bolonya)
Roma'da 3 gün için aşağıdaki gibi bir rota hazırladım. Aslında 3 gün de değil 2.5 gün demek daha doğru. Bu rotayı aşağıdaki haritada yer aldığı gibi sayı sıralamasına göre takip edeceğim.
Kafama takılan 2. ve 3. günler haricinde ilk roma'ya geldiğimiz 1. gün. Uçak 13:45'de iniş yapacak. Benim otele varmam her şey yolunda giderse öğlen 15.00 gibi olur. Hadi buna akşam 16.00 diyelim.
1. Gün için fotoğrafta gördüğünüz güzergah uygun mu?
4. Gün ise floransa ya geçeceğim, sabah trenle gitmeyi düşünüyorum. Floransa rotası da aşağıdaki gibi sadece 1 gün için bu şekilde. 5. Gün için pisa’ya geçeceğiz.
6. Gün sabahı floransa’dan venedik’e geçeceğiz gün boyu orada kalıp akşam trenle bolonya’ya gideceğiz. 7. Gün akşam 16.00 gibi de Türkiye’ye döneceğiz.

Daha önce gidip tecrübe edinen arkadaşlar bu rotalara ne der? Şunu şöyle yap değiştir vs her türlü öneriye açığım.
Teşekkürler.

ROMA
hizliresim.com

FLORANSA
hizliresim.com

 
Floransa'da işaretlediğiniz yerleri 1 günde gezmeniz mümkün değil malesef. Uffizi, Accademia, Palazzo Vecchio vs. çok büyük müzeler. Daha önceden rezervasyon yaptıysanız bile sadece giriş için beklemek 1 saati geçebilir. Bu işaretlediğiniz yerlerin hepsini gezmeye çalışmaktansa ilginizi çekenleri sindirerek gezmenizi tavsiye ederim. Müzeler dışındaki Ponte Vecchio ve Piazzaları zaten müzeler arası geçiş yaparken göreceğiniz için onları saymıyorum. Ertesi gün Pisa'ya bir tam gün ayırmak yerine Floransa'da biraz daha vakit geçirip daha sonra Pisa'ya geçmenizi de önerebilirim çünkü Pisa'da kule dışında pek bir şey yok.


  • nerobianco  (13.07.24 23:19:28 ~ 23:23:11) 
Vatikan 1 gün, Uffizi 1 gün sürüyor gezmesi.


  • peki madem  (14.07.24 00:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.