[]

Sizce hapishaneler boyle olsa daha iyi olmaz mi?

Bir insan bir insani katlediyor yada hirsizlik dolandiricilik yapiyor.
Hapse giriyor devlet onu orada besliyor adam full yatiyor bisey yapmiyor. Full zarar hicbir faydasi yok.

Peki hapishanelerin yanina fabrika kursalar yada mesleki egitim verilse.

Ornegin araba tamirciligi egitimi gibi bircok egitim.

Bu adam hapis yatti cikti meslegi yok gene dolandiricilik yapicak gene birini dograyacak anlatabiliyor muyum.

Adam icerde fabrikada calissa para biriktirse yada meslek egitimi alsa disarda is kurabilir.

Adamin isi gucu yani kaybedicek biseyi olursa neden tekrar hirsizlik yapsin adam dograsinki?

Ozetle meslek edindirme ve ufakta olsa calisarak para kazanacaklari isleri olmali

 
Bu dedigin var zaten. Turkiyede de var.


  • optimistbakunin  (13.07.24 16:01:26) 
Bizde de var ama gönüllü olarak katılıyorsun. Günlük aldığın paraya da it çakal çöktüğü için kimse yanaşmıyor.


  • numlock  (13.07.24 16:03:40) 
Bakunin+1

Var bu zaten. Ha ne kadar çeşitli bilmiyorum da var.
  • logisticsmanager  (13.07.24 16:03:49) 
Deri ceket satalım sana?

usakecik.adalet.gov.tr

Ya da Karşıyaka Belediyesinin karşısındaki satış yerinden mahkumların emeğiyle yapılmış şarküteri ürünleri al ucuz ucuz.
  • Mirket  (13.07.24 16:06:25) 
Arkadaslar ben meslek derken maket ceket yapimi tarzi seyler demiyorum

Mesela okumamislara en kotu liseye da olsa diploma

Yada boyle iyi meslekler marangozculuk, araba tamirciligi, elektrikcilik, tarim ziraat tarzi guzel daha saglam meslekler diyorum.

Birde 3 5 bebek yapip kazanmak demiyorum mesela fabrikada aylik sabit maasla calismak
  • Zetnikov  (13.07.24 16:10:41) 
O dediğin de var;
bu egitim icin
cte.adalet.gov.tr

bu da meslek icin
www.trthaber.com

www.aa.com.tr

Bu arada çok afedersin de sokaktaki adam açken, isi yokken neden adam öldüren adamin egitimine, meslek egitimine bu kadar acayip kasalim? Hayır resmen fabrikada aylık sabit maas demissin. Bunu sokakta evsize verelim, hapisteki kalsın.
  • logisticsmanager  (13.07.24 16:20:26) 
Marangozluk da var tabi. Mesela bu plastik seçim sandıklarına geçmeden önceki dönemlerde tahta sandıklar cezaevleri marangozhanelerinde yapılırdı.

Eğiti de var. Şu an örnek veremiycem de.

Yani dediğin yapılıyor.
  • Mirket  (13.07.24 16:22:40) 
@logisticsmanager

Haci adam ciktimi kusbasi yapiyor toplu olarak.

Dolandiricisi tekrar yakalana kadar milyonlari dolandiriyor

Hirsizi en kotu bi eve girdimi insanlarin 65 senelik birikimini calabiliyor buda genede yuzlerce kisi olabilir.

Topluma inanilmaz zarar veriyorlar. Bunu onlemek adina dedim.

Fakirede ayri bi fabrika yapilmali tabi bu arada.
  • Zetnikov  (13.07.24 16:26:57) 
E tamam da wishful thinking bunlar. Ben hayatımda dolandirici, katil olup "artik is sahibiyim bundan sonra sabah is aksam ev abiler" diyen görmedim varsa da yüzde 1. Bu olaylar bu kadar kolay cozulebilen şeyler olsa emin ol baskalari çözerdi önceden biz de takip ederdik ama çözebilen yok.

Fakirlere fabrika demissin. Resmi issizlik 3.5 milyon. Yarısına bile is bulmak istesen 1000kisilikten 1750 tane fabrika lazım. Daha cezaevini falan saymadim.

Zaten 10-20 sene normalde cezaevinde kalması gereken adamlara harcanacak vakit sokakta suc islememis, ekmegi peşinde olana harcansin. Orayi cozersek zaten suc isleyen de azalir. Biz su an sonuca cozum ariyoruz bu konuşmada ama sebep duruyor.
  • logisticsmanager  (13.07.24 16:31:46) 
İyi de adamlara asgari ücret verilmiyor sonuçta. Günlük 70-100 tl para veriyorlar, 2 sigara parası işte. En azından Bi işin ucundan tutmuş oluyor, o mantıkta sıcak hücre de olmasın, taze yemek de verilmesin.


  • numlock  (13.07.24 16:45:40) 
Günde 100 lira paradan ayda alacagi 3bin lira. Konuşulan şey bu degil, direkt olarak sabit ücretli fabrika isleri, egitimler falan.
Insanlarin buralara dusmesinin genel sebebi zaten dışarıda sabit is ve egitim bulamamalari (genel olarak sebebi bu).

Ha bu tarz fikirlere girersek insanlari kusbasi dograyan adami beslemenin mantigini ben zaten göremiyorum ama bu dünyada tabu olan bir konu.
  • logisticsmanager  (13.07.24 16:53:44) 
Sen niye her hapse girene adam doğramış muamelesi yapıyorsun ki?


  • numlock  (13.07.24 16:55:10) 
Uç örnekleri gözardı edelim, hapisteki herkes psikopat ve katil değil, topluma uyum sağlayabilecek mahkumları ele alalım

insanlar bir meslek bir yetenek öğrendi diye hayatları buna göre şekillenmiyor, sosyo ekonomik durum, kültürel arkaplan dışarıda farklı

Bir kere adam dışarı çıkınca sermayeye ihtiyacı var bir iş kurmak bir dükkan tutmak istese, belki bu dükkan için para buldu fakat oturduğu mahalleyi terketmesi gerek işini sürdürebilecek bir çevre için ama 40 sene sonra mahallesinden çıkan adam o yeni çevrede çalışamaz barınamaz

Birinin yanında çalışmak istese zaten istihdam imkanı o kadar yüksek değil, ikincisi cezaevine girip çıkmış damgası var, çoğu insan istihdam etmek istemez

Bu fikir teoride güzel ama pratikte çok az kişi için şansa işe yarıyordur
  • grimavi  (13.07.24 17:39:42) 
belli bi yıldan sonra veya belli suçları işleyen (hafiftir umarım?) suçlular okul okumak için dışarı çıkabiliyor.

Ben yıllarca bir meslek yüksekokulunda öğretim görevliliği yaptım, "hükümlü" öğrencilerimiz vardı. Adam akşam hapse dönüyor yani evet :) Bazıları derse gelip imza atıp çıkmak istiyordu izin vermiyorduk, maksimum okul içinde olduğuna eminsek bahçede vs. ailesiyle görüşsün diyorduk. (ki bir öğrenci/mahkum kaçtı olay oldu) Mesela ödev yapmak için ek izin alabiliyorlarmış bizden ödev verdiğimize dair dilekçe istiyorlardı vermemiştim ben.

Yani devlet aslında iyi niyetli olanlar için bazı yolları açmış. Bu arkadaşlar genelde dışarı çıkıp aileleriyle görüşmek vs. için kullanıyorlardı ama. Yıllar içinde bölümden bölüme geçen hiç bitirmeyen tipler gördüm. Ama bi sıkıntıları yoktu kibar davranıyorlardı (mecburlar) ama ne suç işlediler merak etmiyor da değilim.
  • nhk ni youkosu  (13.07.24 17:46:54 ~ 17:47:46) 
@nhk hay klavyene basan o ellerinin serçe parmaklarını bala saldırayım.
Herkes asıp kesmek peşinde. Kendim yaşadım o yüzden bu kadar doldum by duyuruya.

  • numlock  (13.07.24 18:06:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.