[]

Amerika ve Green kart çok saçma degil mi sizcede?

Abd super güç ve binlerce insani aliyor oturum veriyor.

Bu insanlar gerekenin disinda olup rasgele bi havuzdan toplaniyor.

Sunu demek istiyorum neden ihtiyaci olan doktor muhendis asci olabilir yada elektrikci araba tamircisi neyse hani yuksek egitimliside olur yada memlekette boyaci yoktur boyaci alirsin.

Neden gercekten isine yarayacak insanlari alip ve bu insanlara sans vermek yerine rast gele lise mezunu adamlari ulkesine almak istiyor?

Soyle doktor alicaz de iste 2 yil deneyimli falan hastane ac calistir saglik sistemi belki amerikanin duzelir misal yani

Gereken sartlara bakin hicbirsey ve cikma ihtimalide bence az degil cevremde cikmis kisiler taniyorum:

başvuru yapmak isteyen kişilerin en az lise mezunu olması veya son beş yılda iki yıl boyunca belirli bir işte deneyim kazanmış olması gerekmektedir.

 
Sadece öyle yapmıyor ki. İkisini de yapıyor. İşine yarayacak adamı da alıyor, lise mezununu da. Klişe bir laf olacak ama "bokları kim temizleyecek ağam?"


  • numlock  (13.07.24 15:44:05) 
  • pispinti  (13.07.24 15:48:41) 
@numlock

Hocam bende oyle dusunuyorum ama amerika gibi yerlerde uni mezunlarida wc temizliyor bu normal bisey.

Ben diyorumki madem super guc alsin uni 4 yillik canavar gibi delikanlilari. Bulasikta yikarlar wc de.

Zaten lendi gordugumu soyluyorum tekrar tr de avukat muhendis abd de bulasik vs yikiyor sorun yok aliyorsa bari egitimi yuksek insanlari alsa daha mantiklidegil mi
  • Zetnikov  (13.07.24 15:51:48) 
Atladığın nokta şu, amerika bir ülke değil, kapitalizmin ta kendisi. O zaten istediğini yaptırıyor. İhtiyacı yok yani.


  • numlock  (13.07.24 15:53:55) 
Öncelikle Amerika'nın tek "kart ile vatandaşlık/oturma izni verme" uygulaması "green card"dan ibaret değil. Donanımlı ve bütçesi olan insanlar için farklı göçmenlik seçenekleri de mevcut.

İkinci olarak, şimdi saçma bir uygulama gibi olsa da bundan yıllar önce aslında yerinde bir hak tanıma olayıydı. Zaten Green card çekilişini kazanan herkes de pratikte Amerika'ya kapağı atamıyor.
  • Yourcousinmarvinberry  (13.07.24 15:54:20) 
Green card bedava değil öncelikle. Tek kişinin 15-20 bin dolar arası masrafı oluyor. Ailenin masrafı daha da fazla oluyor.

ABD de hiçbir şey bedava değil. Parası olan her şekilde ABD ye gelebiliyor.

ABD ye lise mezunu biri geldi mi asgari ücretten McDonald's ta çalışıyor. Ya da taksicilik falan yapıyor. Vergi ve sağlık sigortası sonrası ancak ay sonunu getiriyorlar.

Peki neden bu adamlar geliyor? ABD nin kölelik işlerini yapacak kişilere ihtiyacı var. Cok fazla kaçak Türk saatlik 5-6 dolardan restoranlarda çalışıyor.

ABD de saatlik 100 dolardan direksiyon dersi teklif ettim adam kabul etmedi. Zamanıma yazık dedi. Bu adam sence asgariden çalışır mı?? Bu nedenle köle ihtiyacı var.

Ek olarak amerikanlar devlet işinde çalışmayı seviyorlar. Tembel yapıdalar. Gelen nitelikli kişiler de özel sektörü besliyor. Mühendis dışında bir greenlinin yapabileceği çok iş yok. Türkiye'de kamuda bir memur ABD'ye greenle gitse şöförlük tezgahtarlık falan yapar. Bu yüzden değmez.
  • ferenc  (13.07.24 17:56:15 ~ 18:05:36) 
ABD kendini nitelikli zanneden beyaz yakayı ya da orada kariyer kovalayacak kişileri istemiyor.

Şirketler çok nitelikli kişileri zaren parayı bastırıp transfer edebiliyor.

İhtiyaç duyduğu profil "ne iş olsa yaparım" diyenler.
  • hebanon  (13.07.24 22:03:54) 
sözde göçmen nüfusunu çeşitlendirmek için yapılıyor ama green card abd'nin pr'ıdır, fazlası değil. 'biz o kadar harika bir ülkeyiz ki bu ayrıcalık bir insan hakkı olmalı, o yüzden herkese bu harika ülkede yaşama şansı veriyoruz' diyorlar. yoksa abd'nin bu insanlara ihtiyacı falan yok.

nitelikli göçmen zaten iş bulup geliyor. green card'la gelenler abd göçmenlerinin çok düşük bir yüzdesini oluşturuyor. bu arada her green card çıkan da gelemiyor. bir yığın prosedürü var, hazır para gerekiyor, vs. ayrıca öğrenci falan değilsen iş bulmadan bir yetişkin olarak abd'ye göçmek enayilik bence. abd belirli bir yaştan sonra hayata sıfırdan başlamak için zor bir ülke. gözünü karartıp 'abd'ye gideyim de ne iş olsa yaparım' kafasına sahip olmak için kendi ülkende gerçekten de zor bir durumda olmalısın.
  • sir gawain  (14.07.24 00:11:28 ~ 00:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.