[]

Ev internetini az kullanıyorum, kapatıp komşununkini ortak mı kullansam?

Cep telefonunda da internet olduğu için ev internetini oldukça az kullanıyorum. Bazı aylar evde bile olmuyorum.

Komşuma, ben kapatayım, seninkini ortak kullanalım diye teklif edesim var.

Ama nedense kibar bir teklif olmayabilir gibi geliyor.

Böyle bir şey yapmayı deneyen var mı? Negibi sıkıntılar çıkabilir?

Pişman olur muyum?

Not: Benimkini kapatırsam yeniden açtırınca aynı fiyattan olmayacak.

 
en düşük hıza ve pakete geç. komşun yasal olmayan bir şey yapsa sana da üşüşürler. 200-300 lira için bu riske değer mi?


  • mr.goodcat  (13.07.24 11:54:24) 
Komşun arkandan “cimriye bak” diye etrafa anlatabilir. Üç kuruş için milletin kapısına gitmezdim ben olsam ki ben de çoğu zaman kendi internetimi doğru düzgün kullanmıyorum.


  • ruhen hastayim ben  (13.07.24 11:57:46) 
kötü bir teklif, adam neden güvenip de internetini paylaşsın? ya yasa dışı işler yapıyorsan? bu devirde internet paylaşımı riskli, kimseye güvenilmez.


  • hrskrs  (13.07.24 12:00:08) 
200-300tl için ortak internet almaya değmez. yarın bir gün kasar eder, evde yüklenirler sen sıkıntı çekersin.


  • kondansator  (13.07.24 12:02:52) 
  • Mirket  (13.07.24 12:06:32) 
yasal değil, cezası var.


  • false pretension  (13.07.24 12:47:18) 
Komşuyla yakınlığınız nedir bilmiyorum ama benim çok yakın arkadaşım bile olsa düzenli ortak ödeme yapılacak bir şey kullanmak istemem birlikte. Kafa rahatlığı her şeyden önemli, özellikle de evle ilgili şeylerde.

Yarın birgün pakette anlaşamazsınız, taahhütte anlaşamazsınız, birisi çıkar şu daha iyi der. Hizmet sağlayıcısı değiştirmek istenir. Ödeme aksar, ne bileyim modem bozulur yenilemek için strese girilir ortak kullanılıyor sonuçta, kafana göre bu ay dursun bakalım bir denmez. Olur olmaz saatte komşu arar bi kapatıp açsak mı falan diye.

Dert yani. Yapmayın bence.
  • akhenaten  (13.07.24 14:07:45) 
Berbat bir fikir.

Komşuyla internet bağlantısı paylaşılmaz. Teknik olarak yanlış, yasal olarak yanlış, sosyal olarak yanlış, her türlü yanlış.
  • pispinti  (13.07.24 14:08:55) 
pispinti + 1


  • alfired  (13.07.24 15:21:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.