[]

Telefonlar verilen paraya göre çok az dayanmıyor mu?

Her 3-4 yılda bir telefon değiştirmek gerekiyor. Bir beyaz eşya 15 sene dayanabiliyor. Kullanım süresi ve fiyat açısından başarısız değil mi?




 
Beyaz eşyaların büyük çoğunluğu mekanik, tamam artık üzerinde ekran olup internete bağlanan buzdolabı da var ama bunun dışında temel işlevini gören fırın çamaşır makinası buzdolabı teknoloji olarak oturmuş durumda

Elektronik ürünler telefon bilgisayar vs daha hızlı eskiyor teknoloji hala gelişmeye devam ediyor ama bi telefonun ömrü de 3-4 seneden fazla bence, biraz tüketim isteğiyle değişim yapıyor kullanıcıların çoğu
  • grimavi  (12.07.24 20:24:05) 
Kıyaslaman yanlış.
Dayanıklı ev aletleri diye arama yaptığında genelde beyaz eşyaları görürsün.
cep celefonu buna dahil olmuyor.
Üretim şekli ve parçaları itibariyle hassas yapıları var.
Elektronik eşyaaların kullanım ömrü 7 yıl olarak geçer genelde.
Daha kısa süre ömürlerinin olmasının esas sebebi, ürün sahibinin psikolojisiyle ilgilidir.
Eşyalarını tertipli kullanamayan, sağını solunu karıştıran kişilere dikkat edin bunun farkına varırsınız.
Dalton kardeşlerdeki avarelin zekası ile teknoloji takip edilemez, teknolojik bir ürün uzun süreli kullanılamaz.
  • diyecevaplandı  (12.07.24 21:03:14) 
aslında bu senin kullanıma, ihtiyacına göre değişiyor.
benim telefonum 5 senelik bi 2 sene daha götürür beni.
fotoğraf makinem 15 yıllık üstüne 4 model artı yeni aynasız sitemler çıktı ama hala iş yapıyor, bana para kazandırıyor.

buradaki asıl sorun telefonların her sene yenisi çıkıyor, her seferinde yeni özellikler(bir çoğu gereksiz) ekleyerek tüketicinin aklını çeliyor.
buzdolabı öyle değil. 50 yıldır tek işlevi soğutmak. o yüzden her sene yeni bir buz dolabı almıyorsun. ancak motoru yanarsa, tamiri yenisinden pahalıya gelirse öyle değiştirirsin.
artık beyaz eşya servisleri en küçük bir arıza için yok kart yanmış yok motor bitmiş diye fahiş fiyatlar vererek yeni mal satın almaya zorluyorlar.
  • my fault  (12.07.24 21:36:59 ~ 21:37:52) 
İphone sanirim fransa haric diger ulkelerde kendini yavaslatiyordu bi sure sonra. Googledan haberlere bakarsan gorursun.


  • Zetnikov  (13.07.24 13:27:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.