[]

Ödül için kredi kartı almak mantıklı mı?

Gelir seviyem yüksek, Garanti BBVA ile çalışıyorum. Borçlanmama gerek yok, kredi kartını daha çok taksit amaçlı kullanıyorum ve aylık limitin %30'una kadar harcamaya çalışıyorum kredi notum etkilenmesin diye.

- Market, restoran, e-ticaret alış verişini sık sık yapıyorum.

Banka sürekli kredi kartı alayım diye bana bildirim atıyor, al diye dedikleri kartlar da Amex falan yani.

Şöyle bir baktım da, American Express desek en düşük kartın ücreti 1800TL, güzel hizmetleri var ama bana yetersiz geldi (aidat ücretiyle kartın getirileri ucu ucuna yetişiyor). Öyle çok seyahat eden birisi de değilim. O yüzden bana otel indirimi çok mantıklı gelmiyor. Zaten Amex posu olması gerekiyormuş çalışması için de.

Miles & Smiles'a baktım, 100bin TL harcamaya market sektöründe 730 mil veriyor, restorana 2850 mil veriyor.

Mil hesaplama makinesiyle eylül ayına planladığım bir uçuş kaç mil tutar diye bakıyorum, ekonomide bile 18bin mil istiyor (10 bin liralık bilet için)

Yani şu uyduruk 100bin tl'lik harcamanın bir tane 10binlik bilete denk gelmesi için 600bin liraya yakın harcama yapmam lazım.

Bana hiç mantıklı gelmedi. Aranızda kredi kartı kullanarak kâr elde eden var mı?

Benim harcama profilime uygun kart öneriniz var mıdır?

 
Hocam Amerikan Express kart teklif edilecek gelir düzeyindesin. 3 kuruşlarla falan uğraşıyorsun.

Kartı daha çok taksit maksatlı kullanıyorsun da diğer zamanlar cüzdandan para çıkarıp para üstü falan mı sayıyorsun.

Biz fakirler, kredi kartını kar amaçlı kullanmıyoruz. American Expressimiz yom ama olan kartla ödeyip geçiyoruz. Arada bahşiş falan veririm diye hep taşıdığım toplamı 200 lirayı geçmeyen bozukluğu da saymasam cebimde beş kuruş para yok. Küçük şişe suyu bile kartla alıyoruz. Arada mil birikirse birikiyor.
  • Mirket  (12.07.24 11:55:02) 
@Mirket

Kusura bakmayın hocam. İnşallah maddi durumunuz düzelir. Ben normal şartlar altında debit kartımla harcama yaptığım için kredi kartına pek dokunmuyorum. Bir de ay sonunda kredi kartı borcunu tek hamlede ödemem gerekince canım sıkılıyor, sanki aniden para kaybetmişim gibi hissediyorum. O yüzden aslında kredi kartıyla bir alakam yok normalde ama banka sıkıştırıp durunca şey yaptım. Küçük hesaplara gelince normal kullanımım böyle olunca ufak hesaplara giriyorum tabii, bana gerçekten fayda sağlamayacaksa o kart aidatını ödemenin bir anlamı yok bence. O yüzden öyle dedim.
  • faroe adamlari  (12.07.24 12:02:39 ~ 12:03:41) 
Bak mesela harcamalarını Debit kartla yapıyorsun ya. Bir aylık harcamanı tespit et. Harcamalarını kredi kartıyla yapıp Bir bankada kart son ödeme tarihine kadar o parayı Para Piyasası Fonunda tutup öde. Ayda %4 faiz al.
Birikecek millerden çok daha fazla bir getiri.

Ayrıca araç kullanan biriysen akaryakıt aldığın markanın genelde kampanya anlaşması yaptığı bankadan al kredi kartını. Sadece akaryakıt kampanyalarıyla çıkarırsın kart aidatından fazlasını.
  • Mirket  (12.07.24 12:20:30 ~ 12:25:12) 
Pasif ödülün bir anlamı kalmadı artık, bankaların bonus uygulamalarını takip edip kampanyalara katılarak kazanabiliyorsun.
Bu anlamda bonus'un çeşitliliği çok, maximum fena değil, juzdan eh işte.

Bonus flaş indirip bakarsan fikrin oluşur kampanyalara dair.
  • Bruce  (12.07.24 12:20:59) 
@faroe adamlari
gelir seviyem iyi. bende garanti bbva kullanırım yıllardır. taksit hiç sevmem sürekli tek çekim. aidatsız flexi kart kullanıyorum. bir dönem amex almıştım ama galiba bir kere bile kullanmadan kapattırmıştım.
aidatsız kk en güzeli. benzin, internet alışverişi, market alışverişi derken her ay 500-1000 TL arası bonus oluyor. sigara falan alıyorum birikene. bu şekilde.
  • fake account  (12.07.24 12:21:55) 
@Mirket

Sizin dediğinizi ben de düşündüm hatta gelecek ay yapmayı düşünüyordum, ama hükümetin faiz politikası devam ettiği sürece mantıklı olur o. Bir noktada faizler düşünce yine çok anlamı kalmaz muhtemelen. Öyle düşündüm.
  • faroe adamlari  (12.07.24 12:57:24) 
amex denedim, dediğiniz gibi bir avantajı yok, miles kartı takip edemediğim için bıraktım belirli kota doldurmayınca aidat çıkarttılar.

para kartı daha çok kullandığımdan bana mil ve amex avantajlı olmuyor aylık 150k harcamadan bu kartlar mantıklı değil demişti bir kaç sene önce müşteri temsilcisi. şuan o 150k 400k tekabul ediyor olabilir.

bonus kart tatil için falan iyi oluyor ets veya jolly üzerinden tatil alınca iyi bonus veriyor
Bonus flaş+1

Mirket +1
  • eja  (12.07.24 13:02:57) 
En iyisi İş Bankası Black. Restoranlarda %10 indirim yapıyor. Sadece bu kar etmen için yeter. Maximil ve puan veriyor. 5 milyon lira üzerinde İş Bankası'nda varlığın varsa harcamalarına %1,75 puan veriyor. Bu efsane bir kazanç. Pazarama'da puanlarını kullanabiliyorsun. Çok iyi kampanyaları var.

2 sene Amex kullandım. Tatillerde işe yarıyor ama kar etmek zor.
  • gabe h coud  (12.07.24 13:36:20 ~ 13:48:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.