[]

Yiyecek yutamamakla ilgil ibir sağlık sorunu

birkaç ön bilgi vermek istiyorum;

2-3 ay önce midemle ilgli başka bir konudan endoskopi oldum. midemde bir şey yoktu.
bundan 2-3 sene önceki endoskopimde ise reflüm vardı. (haliyle o mide değil, yemek borusunda olan bir şey)

bu birkaç defa oldu.
son 2-3 gündür ise çok sert bir şekilde olan bir durum. olabildiğince yaşadığım hisleri anlatmaya çalışacağım.

2 gün önce önüme döner geldi.
1 çatal attım, çok fazla da çiğnediğimi söyleyemeyeceğim, yutmaya çalıştım. yutamadım. yani yuttum ama, sanki midemle yemek borumun tam kesiştiği noktada takıldı kaldı gibi. sanki daha aşağı gitmedi, veya sanki orada bir yara vardı ve ona öyle sert sürtündü ki orada berbat bir his bıraktı. ama yutkunma isteğim geçmedi.

ardından biraz ayran içeyim dedim (oraya bir şey takıldıysa akar gider diye), bir faydası olmadı hatta daha kötü hissettim. yemek boyunca doğru düzgün yiyemedim bu sebepten. hep devam etti.

ertesi gün bir pide yerken de aynı şey oldu. ben de uzun uzun çiğneyerek yedim, ama çok uzun. yani bir öğünü 35-40 dakikada yiyebildim. bu durumda yaşadığım sorunu yaşamadım.

ama pide yerken öyle kötü bir durumdaydı ki, acıdan kıvrandım ilk büyük lokmayı yutunca.

-----

bugün çok bir şey yemedim. o yzden bir yorum yapamıyorum.

ama hissiyatım, sanki o yemek borumda bir yara veya bir nodül var. ve yemek geçerken ya orada sıkışıyor, ya da geçip sürtürüken o yaratı deşiyor. ama 1.nin hissiyatı daha yüksek.

hislerimi googelalayayım dedim ama bir şey bulamadım soncunda.
bu hastalık ne olabilir?

ben yarın bi doktora gitmeyi düşnüyorum. yine endoskopi isteyecek vs. aynı süreçler.
ama önden bi bilgim olsun istiyorum.

bu kanserli bir mevzu olma ihtimali var mı, veya tümörlü falan? hani nedir bu tür hastalıkların genel adı?

 
Döner çok kuruymuş. Çiğnemeden yutmuşsunuz. Olur öyle arada.
O kadarcık olayı kansere bağlayacak vehimle bu yaşa kadar gelebilmeniz başarı.

Doktora gidin tabi de, büyük bir ihtimalle bir şey bulamayacak. Sonrasında bir psikiatriste gitmenizde fayda var.

Kuruntunuz geçene kadar da sıvı gıdalarla beslenin.

Geçmiş Olsun.
  • Mirket  (11.07.24 19:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.