[]

Eskileri stalklama hastalığı

Ben insan hayatlarını dinlemeyi çok seviyorum. Gelsinler bana iş sıkıntılarını, aile sıkıntılarını, ilişkilerini anlatsınlar dinlerim.

Ben de anlatmayı çok seviyorum zaten görüyorsunuzdur buradan :D

Sosyal medya yokken bu böyleydi.

Sonra sosyal medya çıktı, o napıyo bu napıyo derken insanlar pek birbirine ihtiyaç duymak zorunda kalmadan kurcaladılar birbirlerini zaten.

Neyse gel zaman git zaman. Facebookta ben ilkokul arkadaşlarımı buldum, mahalle arkadaşlarımı buldum, küçükken sevdiğim kızları buldum. Tipleri, karakterleri falan çok garip evrilmiş, şaşırıyorum falan.

Sonra instagram çıktı kimisini ekledim kimisini eklemedim ama ilkokul öğretmenime üstünkörü bakarım, çocukluk arkadaşlarıma bakarım, ilk sevgilime bakarım, sevgili olmaya çalıştığım ama olamadığım kıza bakarım. Sevgililerim ne yapmışlar evlenmişler mi, aa şunun çocuğu olmuş maaşallah çok tatlı derim, aa bir diğeri yurt dışına gitmek istiyordu gitmiş iyi bari gözü aydın derim. Öf şu kaşar da az değildi bakıyım ne yapmış hmm matematik öğretmeni olmuş ilginç... der bakarım. Eski kız arkadaşım yuh 350 kilo almış bu da bi kurtulamadı kilolardan derim.

Tüm bunları 5 dakika içinde yapabilirim kafam eserse.

Bir ara biri demişti ki bu eziklik değil mi ne diye başkalarını önemsiyorsun. Ama ben özgüvensizlikle içime kapanıp ulan millet de ne olmuş bee biz okuyamadık... :((( diye bakmıyorum ki dedikodusal bakıyorum. Kimseye karşı bir şey hissetmiyorum. Unutamamazlık gibi bir şey duygusal anlamda yok ama somut olarak evet yaşadığım hiç bir insanı unutmuyorum. Herkese dair bir anı var aklımda. Kimisi geçmişi geçmişte bırakabiliyor ama ben o iyi de olsa kötü de olsa geçmişimle yaşamayı çok seviyorum.

Hayatıma giren çıkan birileri olduysa hayatları hakkında kimseye belli etmeden, çaktırmadan bilgi alabiliyor olmak hoşuma gidiyor. İnsanların kararlarını, inişlerini çıkışlarını görmek hoşuma gidiyor.

Burada siz de sosyal medyalarınızı verseniz bakarım yani şu napıyo bu napıyo diye.

Benim de aktif bir sosyal hayatım var. Bazen bana da bakıyorlar. Hatta bir iki kere hanım gördü söylendi falan. Dedim meraktan bakıyorlardır. Bir kaç kere de ben görünce baktım yine ona denk gelmişti.

İstemiyorum böyle şeyler diyor. Tamam diyorum engelliyorum insanları. Ama diyorum ben kafam eserse bir çırpıda şöylecene üstün körü bakabilirim bu benim neredeyse 20 yıldır ilişkim olsun olmasın yaptığım bir şey diyorum. Sana tamam bakmıycam derim 1 ay bakmam 2 bakmam, aa dur şu yaşıyo mu ya der bakarım sana yalan söylemek istemiyorum diyorum.

Git terapi al diyor. Ben ısrarla bunun kimseye bir zarar vermediğini, kimseye belli etmediğimi, mesajlaşmadığımı, kimseyle flörtleşmediğimi, aldatmadığımı falan söyledim.

Olsun yine de rahatsız edici dedi. Kabul ediyorum ama beni böyle kabul edelim, zaten tüm gün evde pc başındayım iki dedikodum var arada bakabilirim onu da elimden alma diyorum.

Ne var bu kadar önemli ya unutamadın mı diyor. Ya dedim 20 30 kişinin hangi birini unutamamış olabilirim? Zaten ciddi ilişkilerimden de ben ayrıldım, karakterleri ile ilgili kesin ve net kararımdı. Değişecek bir şeyler de değil. O yüzden en ufak bir özlem, arzu, konuşma isteği, görüşme isteği falan duymuyorum. Sadece kim ne yapmış diye üstünkörü bakıyorum dedim.

Normalde tüm şifrelerim falan biliniyorken hanım böyle her şeyi kurcalamaktan bir şeylerden nem kapa kapa paranoyak oldu diye şifre koydum. 2 aydır bakamıyor tripliydi. Bu arada isteyince veriyordum hep telefonumu.

Neyse baktım düzelmiyor özel bir günde vereyim bari şifreleri dedim. Vermem bir şeyleri sorun etmesini düzeltmeyecekti ondan kapatmıştım bu arada. Daha dk 1 dün gitmiş ne görmüş kurcalarken. Instagramımda bir mesaj var eski bir kız arkadaşımla. boston dynamic robotu gibi bişey atmış evde dolanıyor. Aaa bu ne kadar yazmışım. Kız cevap vermemiş. O öyle kalmış mesaj arkalarda. Sonra kıza bakmış beni takip etmiyor. Bu kim dedi hanım. Dedim üniversiteden eski bir arkadaşım ve beni neden takipten çıkarmış anlamadım dedim. sevgili yapmıştı belki o kıskanmıştır bilmiyorum ki dedim. Bana neden cevap vermedi ona da anlam veremedim.

Hayır sen bu kıza yürüdün de rahatsız mı oldu diyor. Ya havle al işte ben başıma gelecekleri bilmiyor muydum sanki dedim. Git neye inanıyorsan inan ya evet flörtleşiyorum kızlarla git sor hatta dedim gittim yattım tepem atık vaziyette. Normalde eski sevgililerimle falan da konuştuğumu düşünüyor da git sor diyorum ya bulursan görürsen benim senin dışında biriyle belli sınırları herhangi bir şekilde, git aç tazminat mı açıyosun boşanma davası mı açıyorsun, ben kendi sadakatimi biliyorum sınırlarımı aşmam dedim. Öyle bir niyetim varsa da gelirim sana ben artık seni sevmiyorum derim ayrılırım. Daha önce uzun ilişkilerimde böyle yaptığım da oldu ama kimseyi aldatmadım dedim.

Hanım da normalde yapmaz artık onun da burasına kadar geldi herhalde ki sen kızı git ekle sor...

Kız da kem küm yetmiş yoo ne bileyim öyle çıkardım işte falan demiş. Bişey mi oldu sana bişey mi dedi, bişey mi yaşadınız, seni rahatsız mı etti falan demiş hanım. Yoo demiş öyle bişey olmadı. E hanıma da mantıklı gelmiyor sıkıştırmış biraz. Kız en sonunda demişki valla bişey olmadı ama siz şüpheleniyorsanız vardır sjdfsgjsh ALLAHIM ÇILDIRCAM kızla en ufak bir münasebetim yok. Daha önce yaşlı bakımı ile ilgili bişey sormuştum onu hatırlıyorum. Bir de o bir ara evde köpek bakımı ile apartman yönetimi kuralları konusunda bir şey sormuştu. Ve de en son ben robot sordum ve cevap vermedi. Sonra da arkadaşlıktan çıkarmış. Gerçi ben sorunca mı çıkardı yoksa önceden mı çıkarmış onu da bilmiyoruz bu arada. Niye öyle tuhaf cevap verdi onu da anlamadım kendi erkek arkadaşı kıskandı da onu mu söylemek istemedi, biz geziyoruz tozuyoruz birlikte, onu mu görmek istemedi, o benden hoşlanıyordu da o yüzden mi görmek istemedi. Hiç bir bok anlamadım afadersiniz.

Yani anlayacağınız iş iyice boka sardı. Ben bu stalk huyum dışında yaptığım hiç bir halt olmamasına rağmen yıllardır bir şüpheciliktir gidiyor. En sonunda gitmiş sormuş yine umduğunu bulamamış. İlla istiyor ki evde don bulsun herhalde ben anlamadım ben öyle gizemli bir insan değilim, instagramda hepi topu 200 arkadaşım var. Tüm eski ilişkilerimi biliyor. Stalk yapmamaya çalışayım tamam diyorum gidiyor başka şeyler buluyor sanki bişey çıkacakmış gibi.

Ben eşimi kısıtlamıyorum, karışmıyorum. Çünkü zaten eski ilişkisi hastalık düzeyinde kıskançlık yapmış zar zor ayrılmış. Ben sadece çok normal soruyorum sakin sakin. O kimdi, bu kim ki falan diye. Kendisi sorarken bile üstüme atlayıp parçalayacakmış gibi soruyor.

Yani şuan 2 sorunumuz var.

1 - stalk olayını tamamen bırakabilir miyim psikologla falan? ki bu arada porno izlemek gibi yer etmiş bana yani, gerçekçi olmak gerekirse zor gibi geliyor. Bu arada eşim bişey demese oturur çekirdek çitleyip birlikte bakarım yani ha onun eski arkadaşları olsun ha benim. Çünkü içimde en ufak bir şey yok eminim yani. Hobi gibi millete bakıyorum.

2- eşim mutsuz olmaya çok meyilli. ve olduğunda bunun acısını bende bir şeyler bulup onun üzerinden çıkarmaya çalışıyor. o yüzden sürekli bir şeylerimi kurcalıyor. ya tamam kurcalasın benim bir çekincem yok ama normalde dişe kemiğe dokunmayacak şeyleri bile pireyi deve yapıp sorun haline getiriyor. onun bu huyu geçer mi sizce? yani stalk olaylarını falan bıraktım diyelim, onları görmese de iş yerinden yeni gelen kız seni eklemiş NE ALAKA diye laf edebilirmiş gibi geliyor. Biri fotoğrafımı beğenir, bir sayfada yorumumu beğenir, bu kim diye bakarım sonra telefon orda kalır bir bakar açar ki başka bir profil açık.

Kim bu der ortalık yine kan gölüne döner. Bana çok sağlıklı gelmiyor o yüzden bu kurcalama olayı ya. Güvenirsen güvenirsin güvenmezsen güvenmezsin. Ben benden daha güvenebileceği ve benim kadar açık olabilecek biri olduğunu da pek düşünmüyorum bu arada. Millet yedek telefonlarla gizli sekmelerle falan takılıyor. Fake hesapları falan var insanların.

 
Siz eşinizle hala çift terapisine başlamadiniz mi?


  • fraise  (11.07.24 17:00:44) 
@ fraise, hayır hala gündemde ama başlayamadım bir türlü


  • ananiyimioguz  (11.07.24 17:04:04) 
fraise +1 bu sorunlar sizin çözebileceğiniz şeyler değil, şifreleri vermek asla çözüm olmayacak size, lütfen profosyonel destek alın.


  • benaslinda  (11.07.24 17:07:38) 
Aynı türdeki kaçıncı sorunuz bu denk geldiğim sayamadım.

Sürekli çok iyi niyetli, saf, tertemiz bir şekilde aynı davranışı yapıyorsunuz ve eşiniz de rahatsız oluyor.

Sırf onun hatırına dahi bu ulvi, derin amaçları olan ve aşırı hayati eyleminizi terk edemez misiniz? Veya ona bu tamamen saflık içerdiğini asla düşünmediğim alışkanlığınızın normal olduğunu dayatmayı bırakamaz mısınız?

Onun da tavrının normal olmadığını ve şifre vermek veya kurcalamaya izin vermek gibi herhangi bir şeyin buna çözüm olamayacağını düşünüyorum. Fakat sorularınızı dahi okuyanı sizin şehir bilmeyen temiz köy delikanlısı gibi olduğunuza ikna olması için manipüle edecek şekilde yazıyorsunuz ve herkes size her seferinde aynı şeyleri yazıyor. Kilolarca yazılmış her yeni soruda ne gibi farklı bir yorum, fikir, öneri beklediğinizi anlayamıyorum şahsen. Dissendium 2 vakası sanırım. 800. kez ben de yazayım: çift terapisine başlayın lütfen.

Edit: Kadının her şeyini buraya yazmayı da bırakın artık, yaptığınız saçmalıkta ısrar etmek kadar bu da saygısızlık tamamen +1
  • duygusalatasi  (11.07.24 17:12:57 ~ 17:15:03) 
@ edmond honda, buraya girmemi engelleyecek kadar da değil de daha geçen haftalarda stüdyo kapattık arkadaşla enstrüman çaldık söyledik, yine geçen hafta müzikli bir yere gittim arkadaşlarla hanımı da çağırdım birlikte gittik. Ortalama üstü var bence. Instagram desen influencer hesabından hallice oldu. Kapattım ama en sonunda zaten "bu maskeli balo ve onun sahte yüzleri" minvalinde devam ediyorduk ben dahil.

@ duygusalatasi, ben şunu anlamıyorum sadece "ya ne var canım altı üstü seviştik amma abarttın" gibi bir durum değil ki. Hiç bir şey karıştırmadığım için de evet "içkim yok kumarım yok" moduna bağlıyorum.

öte yandan denedim ama 1 ay bakmasam 2. ay dur bakayım şu şu ne yapmış diyorum. yani dikkat edeyim yapmayayım desem de olmuyor. zaten o sıkıntı duyduğu için deniyorum. kaldı ki hiç yapmasam bile başka bişeyler bulmaya aramaya ve sorun çıkarmaya meyilli gibi geliyor.
  • ananiyimioguz  (11.07.24 17:18:14 ~ 17:24:44) 
+duygusalatasi +1
Abi kusura bakma ama clickbait bir başlık ve çok büyütülmeyecek bir konunun destan gibi yazıldığı duyuruyu görünce otomatik olarak anlıyorum senin yazdığını artık. Eşinden alamadığın ilgi ve reaksiyonu buradan almaya çalışıyorsun gibi geliyor bana, bu kadar özelin hakkında dışarıdan bu kadar onay ve fikir beklemen sağlıklı değil. Burada bunları anlatmak için saatlerce yazı yazmaya ayırdığın vakti eşine ayırsan zaten sorun morun kalmaz herhalde. Ha eşin de toksik o ayrı ama ben çift terapisinden önce bireysel terapi öneriyorum

  • reversal of fortune  (11.07.24 17:18:35) 
Abi yanlış anlama ama bana biraz hikaye denemeleri yapıyorsun gibi geliyor.


  • Kediyi üzdün  (11.07.24 17:18:54) 
@ reversal of fortune, sdfjsg :( evet haklılık payı var benim komple sanal şeylerle vedalaşmam lazım sanırım burası dahil.

bir de neredeyse 12 saat pc başındayım, hobilerimle uğraşsam dahi boş vaktim kalıyor. boşluktan da olabilir.

O yüzden clickbait, uzun yazı, konuşmak, konuşulmak, tartışmak evet sevdiğim şeyler. Boş işler diyebilirsiniz, evet ama hepimiz aynı gemideyiz. Bana da mesela çok önemli insanların burada takılmaya bile vakitleri yoktur gibi geliyor.

Huyumu biliyorum sırf o yüzden youtube kanalı açtım bir şeyler anlatıyorum, inceliyorum. Yarım milyon izlenmeye ulaştı videolar.

Zaten 2 başlığımı okusanız anlaşılır bu durum. Muazzam bir tespit veya yüzüme vurulduğunda şaşıracağım bir şey değil ki.

Yine de yapıcı eleştirilere katılıyorum ama ilişkim olsun olmasın ben hep buradaydım yani biri ilgilensin ilgilenmesin bir şey değişmedi. Sadece burada ayıracağım vakte başka şeyler yapardım kısmına cidden çok katılıyorum.

@ Kediyi üzdün, artık millet inanmıyor da deliye vurayım bari
  • ananiyimioguz  (11.07.24 17:20:30 ~ 17:37:25) 
normal zannettigin sey normal degil. surekli "adam mi oldurduk" seklinde yaptiklarini normalleştirmek istiyorsun ama 1-2 ay stalklamazsan olmazmis gibi dusunmen hiiiic normal degil. yilda 1 olsa neyss, aklindan da gecebilir ama duzenli stalk no dostum bu bi sorun ve çözülebilir bi sey oldugunu dusunuyorum, once bakis acini degistirerek


  • ala09  (11.07.24 17:24:11) 
Kacinciya yazdığımı bilmiyorum ama yine yazacağım. bakın anlatma ihtiyacınız var, konuşma ihtiyacınız var. Sorunlarınız var ve belli ki çözüm yolu arayisiniz da var. Bunlar, duyuru'ya sayfa sayfa sorular sorarak çözülecek şeyler değil. Buradaki insanlar da sadece sizin anlattıklarınizi biliyor. Bu sağlıklı bir yol degil. Sorunlarınız henüz çözülebilir asamadayken geciktirmeyin ve terapiye gidin. Hem kendiniz, hem eşiniz hem de ilişkiniz için.


Son dakika terapiye gitmenin hiçbir anlamı yok. Her şey kroniklesmeden müdahale etmek gerekiyor.
  • fraise  (11.07.24 17:33:29) 
@ fraise, katılıyorum vakit öldürmekten başka bir şey değil sanırım sadece anlatma isteğimi besliyorum yoksa hayatımı falan değiştirdiği yok buranın.

aslında ben insanları dinleyeyim, bir süzgeçten geçireyim, sonra kendi fikirlerimle harmanlayayım ve bir sonuca varayım diye giriştiğim bir şey. savunulsam da sövülsem de bir ışık yakıyor.

ama genel anlamda boşa kürek çekmek gibi, çok da bir etkisi olmuyor. en iyisi ben teknik veya pratik bilgi ve cevaplar dışında biraz uzaklaşayım teşekkürler bu arada sabrınız için.
  • ananiyimioguz  (11.07.24 17:42:09) 
Önümüzdeki pazartesi için hanımla benim uygunluğuma göre bir çift terapasi seansı aldım bakalım işe yarar mı bilmiyorum ama buradan daha faydalı olacağı kesin sdfsgh hem burada da baş ağrıtmamış olurum ^^

birisi ikinci bir diss vakası demiş valla diss beni de çıldırmıştı haşa ne cüret. ama o yokken ben varmışımdır 6 sene öncesini hatırlayan varsa ben de ufak bir sinir krizi geçirtmiştim insanlara, yaş ilerledi ama bu kadar oluyor demek ki :3
  • ananiyimioguz  (11.07.24 18:31:06 ~ 18:31:41) 
Ben okurken eğlendim valla, akıcıydı :D

Sizin karakterinizde yakın bir arkadaşım var. O da sürekli böyle yanlış anlaşılır. Genelde kabul görmeyen, ama onun sevdiği şeyler vardır. Başı beladan kurtulmaz bu yüzden.

Eşiniz müneccim değil ama. Onun gözünden bakın. Size güvenmiyor değildir, ancak güven kendiliğinden oluşmaz ve kendiliğinden de sürdürülmez. Güven kazanılır. Evinizde birisi durmadan eski kız arkadaşlarını stalklıyorsa bu iyi bir şey olmaz. Eski kız arkadaşı takip etmek, onun hayatını merak etmek negatif olmasa bile nötr bir durum. Dini terimlerin bunu çok iyi açıkladığını fark ettim şu an :D haram değil ama mekruh yani. Sürekli mekruh iş yapmaksa haram olur. (Ben neler diyorum :D) Bu durum da onun gibi olmuş. Sürekli gri çizgilerde dolaşmanız artık göze batmaya başlamış. Bence bu konuda haklı. Bir noktada artık aklınızdan çıkması beklenir bu kişilerin. Siz mezara kadar götürmeye kararlısınız.

Ayrıca bu tarz durumlarda "seni istemesem istemiyorum derim zaten" gibi şeyler söylemek zaten var olan tedirginliği daha fazla kaşımaktan başka şeye sebep olmuyor. Eğer eşinizi kışkırtmak gibi bir niyetiniz yoksa bence bu toplara girmeyin.

Diğer taraftan attığınız mesaj da tuz biber olmuş. Yani sürekli eskilerini stalklayan eşimin bir de saçma bir konuda sanki muhabbet açmak için yazılmış gibi duran bomboş mesajını görsem ben de bozulurum. Yıllardır tek kelime etmediğiniz eski sevgilinize durduk yere neden bunu yazasınız ki? Çok gereksiz bir durum bu.

Sizin profiliniz evliliğinde sıkılmış ve kendine macera arayan bir tiple çok örtüşüyor.
  • akhenaten  (11.07.24 19:46:13 ~ 19:47:35) 
Ben doğruluğunu savunmuyorum ama ne demek istediğimi anlamışsınız ve ben de sizi anladım teşekkür ederim.

Yalnız mesaj kısmında bir karışıklık olmuş ben hiç eski sevgililerime ulaşmaya çalışmadım ki o mesajı üniversiteden tanıdığım normal arkadaşıma atmıştım.

Zaten o yüzden anlam veremedik cevap yazmamasına da takipten çıkmasına da.

Üstüne bir de bişey olmadı demesine rağmen siz öyle düşünüyorsanız vardır gibi saçma sapan bi kadın dayanışması içine girmesi sdfjs cidden çok saçma sapan olaylara giriyoruz ama değişik bir tecrübe de olmuyor değil.

Eşimden sıkılmadım ya, aksiyon da aramıyorum öyle huy gibi kalmış işte çözücem umarım. Yoksa ben kendimden eminim birisi çıksın desin ki sen kesin şunu şunu da yapıyorsundur ahlaksız adam !!!! çatır çatır ispatlarım yani içim rahat. eşime de diyorum gururumuzu ayaklar altına alacaksa bile içimizde kalmasın gidelim soralım bir şekilde diye. Sordu işte rahatlamıştır umarım.

Geçen not defterimde "söyledikleri" diye bir şifreli not gördü eşim telefonumda. zannetti ki herhalde görüştüğüm birinin veya eskilerden birinin söyledikleri. ne bunun şifresi dedi. söylemek istemiyorum dedim orada hem kendimin hem bütün ailemin banka bilgileri, şifreleri, kripto hesapları falan da var aynı şifreyle girersin her şeye. sana güveniyorum ama hoş değil bu kadar her şeye girmek istemen, benim gizli saklım bişeyim yok ver bana şifreyi gireyim tekrar vereyim, orada sadece senin bir ara benim için kalbimi kırdığın sözlerin var dedim.

öfkelendi iyice ya niye vermiyorsun hayır bende duracak telefon şireyi söyle diye. biraz direttim olmaz ben gireyim diye yok kesin bişey saklıyorsun diyor.

pbs.twimg.com :large

tam olarak şu şekil verdim şifreyi.

baktı gördü, dediğim çıktı. gitti şifrelerin olduğu nota da baktı, bişey yok.

dedim yok zaten yani. ama sürekli bi gerginlik yaratıp ters köşe yapma durumum da oluyor bundan zevk mi alıyorumdur nedir :(
  • ananiyimioguz  (11.07.24 20:44:01 ~ 20:46:55) 
Profesyonel bir dedikodu sever olarak amatör bir hata yapıyorsun her şeyini paylaşarak. Senin gibi çok var burada,. milletin zamanında sıçtığı b*Ka kadar hatırlıyorlar. Yarın bir gün bugünleri arkanda bırakıp aklıselim iki şey söylediğinde sana karşı argüman sunamayip bunları çıkaracaklar karşına. Bu kadar mesai harcadığın işte bu acemilik hoş olmadı.


  • sekizdokuzon  (11.07.24 20:47:33) 
Bence bu aşamada artık yaklaşım değiştirmek daha doğru olur. Terapistten randevu almışsınız zaten, umarım iyi gelecektir. Ancak onun dışında genel olarak "yav hayret valla nasıl düşünürsün bunları" modundan çıkıp "ya ben çok ciddiye almıyordum, garip geliyordu ama senin için bazı şeyler gerçekten önemli heralde." temasına girmek işe yarayabilir.


  • akhenaten  (11.07.24 20:57:05) 
Porno izlemen bu yazdıklarından bin kat iyidir.

Evli barklı adamsın ne işin var milleti stalklamakla boşasa haklı seni kusura bakma.

YouTube kanalını paylaş bir de merak ettim
  • Hallegadola  (11.07.24 23:13:37) 
@ Hallegadola, Öeh o kadar mı ya ben zararsız kendi halimde takılıyorum diye düşünüyordum :|
Ama çözücez inş du bakalım.

Onu söyleyemiyoruz yalnız. Özellikle de öz gömücümüze ifşalanmak istemeyiz shdjf

Bu arada her mevzu olan hareketim bi öncekini arttığı için hanım da öyle düşünmeye başladı artık evet digerini cok da önemsemiyor artık :3
  • ananiyimioguz  (11.07.24 23:20:51 ~ 23:22:45) 
önceden de yazdım gene yazıyorum eşin haklı milleti stalklamayı bırakmalısın


  • basond  (12.07.24 00:22:18) 
eşin haklı empati yapsan anlarsın. eşin eski sevgililerini sürekli stalklasa, eski sınıf arkadaşları erkek olanları sürekli stalklasa hoşuna gider mi?
bence bir an önce bırakmalısın.

  • sizofren06  (12.07.24 10:10:41) 
bugün şöyle bir şeye denk geldim :D www.youtube.com

Neyse şu an deneysel yaklaşıyorum bıraktım bişeylere bakmayı. Instagram hesabını da kapattım. Bakalım başka bir takacak bişey, sorun yapacak bir şey bulacak mı hayatın akışında.

Bulmazsa helal olsun diycem tek sıkıntı buymuş, her şeyi sorun yapmıyormuş, yaptıklarını önemseyip dinlemek lazımmış.
  • ananiyimioguz  (13.07.24 14:30:23 ~ 14:33:45) 
hallegodola +1 ben bir kadınım ve ben de böyle düşünüyorum. exlerini ve başka kızları stalklayan bir eş yerine porno izleyen eşi tercih ederim.

sürekli bi ex stalklama, kızlara mesaj yazma. o sorduğun sorular çok boş. sırf muhabbet kurmak için. google'dan cevabını bulamayacağın şeyler değil. "aman basit bir soru yaa" YEMEZLERRR.

sohbetinin kalmadığı kişilere -hep de KADIN oluyor bu kişiler- anlamsız sorular sorman, stalklaman hiç iyi niyetli değil.

o kadın da bu da bana yürüyecek herhalde diye düşünüp seni takipten çıkarmış işte. bu yüzden cevap vermiyor. biz kadınlar anlamıyor muyuz sanıyorsunuz niyetinizi? evli barklı bir adam, hele yıllardır merhaba demediğim biri bana mesaj atsa ben de rahatsız olur takipten çıkarım ve cevap vermem.

bir de eşine git boşa falan demişsin. şok oldum utanmazlığına. zeytinyağı gibi üste çıkmalar falan...

kadına sürekli depresif falan diyorsun. neden öyle acaba? kocası başka kadınları merak ettiği için olabilir mi?

eşin yine sabırlı ve sakin davranıyor. ben olsam evi başına yıkıp, hepsini çapkınlığa delil saydırıp tazminatlı boşardım. nafakamla da sokaktaki köpekleri beslerdim.

ne duymaya geliyorsun buraya daha anlayamadım. tüm duyuru alemi olarak seni haksız buluyoruz işte.

karın gelsin anlatsın, ayrıl coco yazıcam.
  • art cat chocolate  (15.07.24 00:47:51) 
@ art cat chocolate, ne vurdunuz yahu tamam anladım işte çıktım sosyal medyadan da, terapi seansı da aldım, çözeriz yani nedir herkes sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi ne saldırıyorsunuz.

stalkı ex stalklama olarak ayırmadığımı söyledim. aktif olarak sosyal medyamda olmayan ama geçmişte tanıdığım 10 kişiye bakıyorum diyelim. bunların sadece 4 ü extir.

sürekli kızlara mesaj atmam da yok? ayda yılda bir birine bişey yazarım o da o kadarcık muhabbet olduğunu düşündüğümden olur zaten. şimdiye kadar kimse "OHAAA HAYVAN BANA YÜRÜDÜ" demedi. İlk defa bu olayda başıma böyle bir şey geliyor. Mesaj attığım kızı 6 yıldır tanıyorum. totalde 4-5 kere mesajlaşmışızdır. Fakültede de yine kulüpten kulübe görmüşümdür. Ayrıca benim hep bir uzun ilişkim vardı zaten, ilişkim varken o bir şeyler sorduğunda sorun yok, benim ilişkim varken de yokken de ben ona bir şeyler sorduğumda sorun yok. Ne hikmetse bildiğim kadarıyla şimdiye kadar hiç ilişkisi yoktu yani görmedik sosyal medyada falan, yeni yeni oldu ve ben bir şey sorduğumda mı ben sapık, ahlaksız, ırz düşmanı oluyorum?

Robot köpeği önce google da arattım zaten. Çok geniş bir skalada modeller var. Onun attığı hangi model, fiyatı ney, şarjı ne kadar gidiyor diye soracaktım. Ne yani derdim ordan yürüyüp kızla flörtleşip karımı aldatmak mı? Bazen ne yaşadınız da böyle herkesi aynı zannediyorsunuz merak ediyorum.

Bu arada bu tarz ürün incelemeleri ben çekiyorum zaten. Instagramımda da paylaşıyorum. Yani bana bu tarz sorular geliyor, yanıtlıyorum. Ben de bu tarz mesajlar atıyorum zaten kız erkek ayırmadan, ne alaka yani yemezler falan? Ben ilk defa mı kız görüyorum? Yürüyecek olsam ilişkim yokken yürürdüm zaten tanımadığım bir insan değil ki. İlişkim varsa, hele ki evlendiysem ihtimal dışı başka biriyle flörtmüş, sevgililikmiş, aldatmaymış vs. Git ayrıl ne yapıyorsan yap derler adama yani. Bir doyumsuzluğum olsaydı free takılmaya devam ederdim ne diye evlenip insanların hayatını karartayım? Evlenirken kimse başıma silah dayamadı ki.

Bana biraz kezbanlık gibi geldi o yüzden kızın yaptığı. Yani ben ilk defa ona bir şey sormuyorum ki. Daha önce de ilişkim varken sormuşumdur o zaman niye çıkarmadı? Tuhaf yani anlamadım. Ayrıca diyelim ki ben şerefsizin önde gideniyim, yürüyor olsam gizli yaparım mesajlarım neden dursun?

O yüzden stalk olayının gereksizliğini kabul edebilirim ama ben kimseye yürümedim şimdiye kadar hiç bir ilişkimde, bunu kabul etmiyorum. Yok anlamıyor muyuz da falanlar... Her erkeği eskileriniz gibi düşünürseniz evet anlamazsınız tabi.

Eşime de evet depresif dedim çünkü kendisini tanıdığımdan beri iş yerinde bi olay oluyor, iliklerine kadar yaşıyor, ağlıyor, suratı asık geziyor. Orta doğuda savaş oluyor, ağlıyor, çocuklar ölüyor, bombalar patlıyor, ekonomi kötüye gidiyor, sel basıyor vs. ağlıyor, mutsuz. Bazen neye neden üzüldüğünü bile anlamıyorsunuz. Yani daha bana gelene kadar kendi kendine depresiflikle boğuşuyor zaten. Çok mesai harcamışımdır oturup saatlerce konuşarak, sarılarak. E üstüne bir de benim de en ufak bir falsolu hareketimde ortalık birbirine giriyor. Ama bu ruh hali değişmedi için, ben hiç bir şey yapmasam bile, ne bulsam da üzülecek, ağlayacak veya sinirlenecek bir şeyler bulsam diye dolanıyormuş gibi hissediyorum artık. O yüzden öyle dedim. Ayrıca bu konuda olumlu bir gelişme göstermediği için bazen benim de tahammülüm kalmıyor.

boşanma konusunda da üste çıkmaya çalışmadım. şifre de versem, telefonumu da parçalasam, dış dünyadan iletişimimi kessem bile temel sorun çözülmeyecek gibi geldi. Sorun ney? Hanımın sürekli bir üzülecek, küsecek, ağlayacak, sinirlenecek bir şeyler araması.

nereden biliyorum, daha geçen 2394546. kere evde bir şey kırması sonucu "ya askim dikkat etsene biraz bunu şöyle yapınca şöyle oluyor işte sebep sonuçta mı bilmiyorsun ya" diye bakın sesimi bile yükseltmedim, söylendim diye 2 saat ağladı 3 saat konuşmadı 4 saat surat yaptı. Bana sakar mı demek istiyorsun diyor. Yok estağfurullah.

Ben bu küçük masada yapamıyorum dedin masayı değiştirdik yine sorun çözülmedi. İlk evimizde tezgah küçük diye bahane buluyordu, 2.de büyüdü yine sorun değişmedi. Hep de bir bahanesi var işten yorgun geliyorum veya onun o saatte orada ne işi varmış a kadar gider... hiç bir şekilde hata da kabul etmiyor hep dış dünya suçlu. Dedim kırılan kırılsın zaten kırılıyor da ben ona bişey demiyorum, sadece biraz daha dikkatli olur musun en azından sıklığını azaltalım dedim. 2 saat oturdum geçmişten örneklerle açıkladım dış dünyaya suç bulmaması gerektiğini. Sonra ikna oldu gibi bakalım.

Bunu niye anlattım, bazen bu olaydaki hassasiyetini her olayda bizzat yaşayınca, benim tahammül sınırlarımı aşıyor. Ki ona rağmen sakinliğimi koruyan bir insanım. Kavga sırasında da bir yere kadar geldiği için öyle dedim. Çünkü insan biraz, konu ben olayım veya olmayayım, bir şeyleri içinde absorbe eder ve nasıl iyi bir şekilde atlatırım der değil mi? O yok işte hanımda. Yani sakince çözebileceği bir konuda bile tepkileri yüzünden işinden de olabilir, arkadaşından da, eşinden de. Nasıl mutluluğa yorarım, nasıl sinirlenmem diye bakmıyor. Nasıl ortalığın anasını ağlatırım da işler iyice sarpa sarar diye bakıyor gibi.

Ben de sürekli bir sakinleştirme, sürekli bir dil dökme halindeyim. Bunu yıllardır yapınca insanın ağzından hoş şeyler çıkmayabiliyor kimse de kusura bakmasın yani. Ben bu arada iyi ki demişim falan da demiyorum, yanlış şeyler. Ama insanız işte bazı şeylerin düzelmesi için benim hata yapmamam değil, kendisinin bir şeyleri değiştirmesi gerekiyor. O yüzden ben hatalarımı yok etsem bile bazı şeylerin düzeleceğine dair umudum kalmadığı için öyle söyledim.
  • ananiyimioguz  (15.07.24 03:06:46) 
işte kadınlar bunu böyle algılar. çok olur storyden saçma bir şeyden sorup işi yürümeye getiren. hele muhabbet de yoksa, görüşülen bir arkadaş değilse... evli olduğunuz için iş oraya gelmeden bitsin gitsin istemiş olabilir, öyle bir durumun içine girmemek için.

neler yaşadık neler. ben kendim defalarca aldatılmışım bir ilişkimde.
arkadaşıma yürüyen çocuk sevgili yaptı geldi hala ona yürümeye kalktı. (sözde basit bir soruyla başladı)
arkadaşımın exi başkasıyla nişanlandıktan sonra gelip arkadaşıma yürüdü.
evli biri benden bunu saklayıp ciddi ilişki istediğini söyledi.
nişanlı biri, bunu aaklayıp kuzenime aşık gibi davrandı.

tabii ki biz bu adamların foyası çıkınca anında engelledik.

bir daha da böyle durumlarla karşılaşmak istemiyorum. kimse istemez. bu yüzden bir yerden en ufak saçma ilgi gelse direkt başlamadan bitirmek en mantıklısı.

ben sütten çıkmış ak kaşığım. 3 gün konuştuğum kişi bile engellidir telefonumda. her yerden de silmişimdir. açıp bakmam, merak etmem, ölseler ruhum duymaz ve umrumda da olmaz. eski eskide kalır bende. karşımdakinden de bunu beklerim. hatta bence evli herkes böyle olmalı. açık ilişki isteyenler özgür tabii.

arkadaş olmadığın birinden gelen mesajlar öyle algılanmıyor. cevap verdiğimizde o mesajlar kesilmiyor. seni iyi tanımayan biri de öyle düşünür.

karın sorduğunda yok bir şey demesi de aranıza girmemek için. yoksa bir şeyden rahatsız olmasa neden çıkarsın değil mi? yüzlerce takipçisi arasından bulup da hmm bunu çıkarayım mı diyecek?

...

neyse işte. ben bunları yaşadım böyle düşünüyorum. kim bilir başkaları neler neler yaşamıştır da ne düşünüyordur. biraz çevreyi düşünerek davranmakta fayda var.

...

eşin depresif değil. fazla duygusal. hamile gibi her şeye ağlıyormuş. hormonlarıyla ilgili bir sıkıntı olabilir. psikoloğa gitmesi gerekiyor olabilir. ilgi istiyor olabilir. belki de bastırdığı şeyler bu şekilde çıkıyordur. bunun çözülmesi için onunla sakince, triplenmeden, alttan alarak konuşup neye ihtiyacı olduğunu bulabilirsiniz. psikolojik bir sorunsa da yanında olup bunu çözmesini sağlamalısınız.

kendinize terapi ayarlamanız iyi ama bence sizinki bağımlılık değil. siz cidden merak ediyorsunuz. merakınızı bitirmeniz lazım. eski erkek arkadaşlarınız neyse de kızlara olan merakınız bitmezse sadakatiniz sorgulanır. eşinize de ayarlayın bir tane. çift değil, ayrı bir terapi. o da ağlamasını çözsün. gerekirse psikiyatra yönlendirir ilaca başlar. düzenli gitmek şart.

ben de gidiyorum ve faydası oluyor cidden. herkes gidiyor zaten.
  • art cat chocolate  (15.07.24 10:26:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.