[]

Business Development Manager

selamlar herkese,
Biraz konu geniş biliyorum ama sormadan cevap da bulamayacağım. Business Development Manager title ile görevdeki kişi hangi eğitim ve sertifikaları almalı?
Sektör, dijital reklam, web gibi düşünebiliriniz eğer yardımmı olacaksa.
Ancak genel cevaplar da olabilir.
Şimdiden teşekkürler.

 
Pazarlama alanında tecrübe aranıyor genelde


  • titanic kemancısı  (11.07.24 14:57:48) 
Proje yoneticiligi alaninda da kendini gelistirebilir.


  • mor oje  (11.07.24 15:17:02) 
Business Development işi bildiğim kadarıyla tam olarak eğitimi olan bir iş değil. Çünkü şirketin pek çok alanıyla ilgili bilgi sahibi olması ve bunlarla iş geliştirmesi gerekiyor.

Bazen projeleri takip ediyor bazen yeni fikirler ortaya sürüyor, bazen ortaya sürülen yeni fikirleri analiz edip yönetime raporluyor vs.

Dijital reklam sektöründeyse tahminim bu kişilerin en önemli işinin olmayan reklam alanları ve gelir modelleri yaratmasının beklenmesi. Aslında yeni projeler üretilmesine "iş geliştirme" dendiği sık sık oluyor dijital reklam sektöründe.

Daha küçük şirketlerde; önem verilen, iyi maaş verilmek istenen ama iş tanımı da tam belli olmayan kişilere bu title'ı veriyorlar.

Bu title biraz oyun hamuru gibi, nasıl şekillendirirsen öyle.
  • michael_knight  (11.07.24 15:29:44) 
Marketing MBA programı


  • merhum  (11.07.24 17:54:47) 
Business Dev farkli sirketler farkli yorumluyor. Bazilari satis gelistirme, yeni satislari arttirma odakli yorumlarken bazilari IT veya Uretim icin surec gelistirmeci gibi yorumluyor, bazilari da yeni urun kolu (ornegin Isuzu, Man vb bir kamyon ureticisi icin elektrikli kucuk kamyon Ar-Ge ile birlikte uretim pazarlama ve proje yonetimi) gelistirme olarak yorumluyor. Burada gireceginiz firmanin nasil yorumladigi onemli. Satis ve pazarlama yorumu icin kendini gelistirmek istiyorsan arkadaslarin dedigi gibi MBA dusunulebilir. Onun harici CRM programlarina asinalik + olur. Ama bunlardan cok daha onemlisi piyasayi ve sektoru bilmek, musterileri tanimak ve en ideal senaryoda kendinin bi musteri portfoyu olmak. Her satisci icin onemli olan People Skills ve yurtdisina satis icin calisilacaksa dil de bir o kadar onemli. Ve son olarak tip, giyim ve presentabl olmak, biraz da yirtik olmak.


  • The_Lollok  (12.07.24 07:08:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.