[]

gürültü azaltıcı kulak tıkacı

iş güvenliği vs. için kullanılan tıkaçlar sesi neredeyse tamamen kesiyor. ama ben sadece ses şiddetini yarıya falan indirecek bir şey arıyorum. iş arkadaşlarım inanılmaz gürültülü konuşuyorlar ve kapalı toplantı salonunda yankılarla da birleşince karşılıklı bağrışmalar içinde perişan oluyorum. nasıl bir şey önerirsiniz?




 
Şöyle hızlı bi aramayla ismini bulamadım bulursam editlerim fakat delikli plug'lar var 3m gibi foam olanlar da var, silikon olanlar da var. Sesi belli bir seviyede düşürüp, ayrıca frekans karakteristiğini de koruyor.

Özellikle audio müzik işinde olanların kullandığı bi zımbırtı öyleli dükkanlardan çıkması daha olası. Gün içinde umarım bulur linklerim.

~Musicians earplugs diye arattığınızda amazon kürekle atıyor üzerinize bahsettiğim deliklilerden. Turkey delivery olan 15 30 dolarlık baya bişey var.

~Kulağınızı tamamen kapatacak bir plug takarsanız üzerinde -6db yazsa bile çok büyük oranda üst frekansları yani netliği kaybedersiniz, daha boğuk duyulur. Konuşma anlaşılırlığı da daha çok üst frekanslarda önemli olduğu için bahsettiğim delikli frekansta çok değişim yapmayan plug'ları önermiştim.
  • hedep  (11.07.24 13:28:28 ~ 18:32:25) 
Loop marka var arkadaslarim onu kullaniyor. Hem konserde hem sosyal ortamlarda.


  • mirafiori  (11.07.24 13:32:05) 
Loop earplug diyicem, amazonda bulursunuz. Ancak .de nin 25 euroya sattigini .com.tr 3000 tl ye satiyor. O konuda bir sey diyemiyorum. Ama Loop tam aradiginiz tip urun.


  • wallcan  (11.07.24 13:32:20) 
Kulaklıklarda kaç desibel sesi sönümlendirdiği yazar. Ona bakarak alışveriş yapabilirsiniz. Gürültülü çalışma ortamlarında 75'i görebiliyor bu ses. O durumda 10-15 dB bir kulaklık gürültüyü azaltmaya yetecektir. Hatta telefonlarda uygulamalar var çok doğru sonuç vermese de. Onlarla ölçüm yapıp siz karar verebilirsiniz.

Şuralarda referans olarak değerler verilmiş.

lexiehearing.com
soundear.com
  • nawar  (11.07.24 14:02:12 ~ 14:04:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.