[]

Miras işleri , vasilik

Babamı kaybettik. Alzheimer olan annem ben ve ablama bolusuldu mallar. Ablam annemin yasal vasisi. Her taşınmazda 3 kişinin de hakkı var. Ablamın vasiliginin sınırıni anlamak için soruyorum. O da ben de taşınmazlardan bir kaçını satmak istiyoruz. Ablam vasi olarak annemin yerine de satış kararı alabilir mi? Alsın istiyoruz çünkü. Bir de sağlayacağınız tasinmazlarda bu üç hisseli durumdan kurtulmak için bu senin bu benim bu annemin olsun şeklinde bir durumu yasal olarak vasiligi de göz önünde bulundurarak kendi aramizda cozmemizin ( birbirimize satış göstererek vs) bir yolu var mı?




 
bahsettiğiniz şeyin adı tereke paylaşım ya da miras taksim sözleşmesi. vasi abla ortak mirasçı olduğu ve vesayeti altındaki annenizin haklarından yana çıkar çatışması çıkacağı için mahkemeye gidilip tereke paylaşımı için vesayeti veren mahkemenin onayını almak gerekecektir.


  • phonex  (10.07.24 21:44:48) 
İlk cevaba katılıyorum. buradan aldığınız bilgi bir şeye yaramaz. Yine avukata ihtiyacınız olacak. 3 ayrı avukat birbirine zıt cevap veriyorsa söylenildiği gibi yazılı cevap talep edin. Tabi bunun için ücret ödemek gerekecek. Ücretsiz olarak alınan sözlü cevapların bir anlamı yok. Avukat o an için yanlış anlayabilir ya da zaten ücret almadığı için üzerinde çok düşünmeyebilir. Mesele sadece bilgi değil, yapılacak işlemler ayrı bir takip ve mesai gerektiriyor.


  • bhhs  (10.07.24 23:01:35) 
abicim siz neden avukata gidiyorsunuz ki? bu gayrimenkullerden birinin bağlı olduğu tapu müdürlüğüne öğleden sonra gidin, danışmada durumu anlatın onlar yönlendirirler. ablanızın vasilik belgesinin fotokopisi, bir tapu fotokopiniz, eğer paylı mülkiyet oluşmamış ise mirasçılık belgenizi falan alın. onlar size ne nasıl yapılabilir anlatırlar.

ha ablanızla anlaşamıyorsanız o ayrı, onda da ortaklığın giderilmesi davası açılacak, onda da zaten hepiniz zararlı çıkarsınız. dediğiniz gibi aranızda anlaşarak bölmek veya birleşip satmak en doğrusu.
  • malheiros  (10.07.24 23:22:06 ~ 23:23:49) 
avukat değilim ama alzheimer hastasının vasiliğini yaptım. ben tecrübemden bahsedeyim.

miras durumu sözkonusu değildi, ben de kısıtlı kişinin veya ona miras bırakanın mirasçısı değildim. o yüzden hem mirasçı hem vasi gibi bir durum yoktu.

ama şöyle, vasi iseniz yetkileriniz sınırlı değil. mahkeme hem bir vasilik karası çıkarıyor, hem de hangi konularda yetkili olduğunuza dair yetki veriyor. neye yetkiliyseniz sadece o konuda vesayet edebiliyorsunuz.

benim yetkim emekli maaşını çekebilmek konusundaydı. elimdeki yetki belgesi ile maaş aldığı bankaya gidip işlemini yaptım, maaşını çekip kızına yolladım.

ama başka bankada bireysek emeklilik hesabı varmış mesela. onunla ilgili bilgi bile vermediler, yetkim sadece maaş çekmek için olduğundan.

ptt'ye bez parası yatıyormuş, hesapta birikmiş, onu çekmek istedim, onu da çekemedim yine aynı sebepten.
  • kibritsuyu  (11.07.24 00:33:08) 
Konuyla ilgili bir bilgim yok. sadece basiniz sagolsun demek istedim.


  • 65 derece  (11.07.24 15:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.