[]

Arabaya koymalık sızıntı yapmayan “küçük” kapaklı mug tavsiyesi?

Arkadaşlar büyük termosum var ama ben onu dolduracak kadar kahve taşımıyorum; sabah kahvemi çıkarken yanıma koymak için max 200-250 ml tadında ve arabanın bardaklık kısmına da sığacak bir mug arıyorum. Kapaklı olması çok önemli. Stanley da olabilir başka marka da tek kriterim o bardaklık kısmına sığacak boyutta olsun, çok geniş olmasın. Stanley termos da tam sığmıyor çünkü böyle bir problemimiz mevcut. Tavsiyeleriniz varsa süper olur teşekkürler.




 
Sorunuz oldukça eksik.

1. Kapaktan kastınız nedir? Matara gibi dahili kapağa sahip olup harici bir bardağa ihtiyaç duymadan doğrudan termostan içeceği içebildiğiniz bir şey mi arıyorsunuz yoksa üzerindeki kapağı bardak gibi kullanılabilen bir şey mi?

2. Tek kriteriniz arabanızın bardaklığına sığmasıymış ancak arabanızın bardaklık çapını kimse bilmediği için buna da cevap vermek imkansız. Mesela benim termosum 2004 model Punto'nun bardaklığına sığmazken 2018 model VW Golf ve 2016 VW Passat'ın bardaklığına sığıyor.

3. Küçük termostan verim almanız zor. Termosun hacmi ne kadar düşükse sıcaklığı koruma kapasitesi de o kadar düşük oluyor.
  • 10551037  (10.07.24 21:26:37 ~ 21:27:46) 
Yani kapak derken sürüş esnasında dökülmemesi için çıkarılıp takılması ya da kaydırılması model açısından fark etmiyor üstünü kapatabilir olması anlamında demek istemiştim, bardaklık kısmının de modellere göre değiştiğini bilmiyordum öğrenmiş oldum.. Uzun süre koruması önemli değil 1-2 saat yolda işimi görmesi yeterli, teşekkürler.


  • titanic kemancısı  (10.07.24 21:45:05) 
Termos üreticilerinin sitelerinde termosun çapı genelde yazıyor. Yeni arabalarda genelde sorun yaşamazsınız ama eski arabalarda bardaklık çapları yeni termosların çaplarıyla uyumlu olmayabiliyor, alırken kontrol etmenizde yarar var.

Genel olarak Zojirushi, Thermos, Stanley, Contigo gibi markalara bakabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünü almadan önce ürünün yorumlarına mutlaka bakın. Thermos'un bir modelini almıştı kardeşim, ürün sızdırıyordu. Stanley'nin de bazı ürünlerinden hiç memnun olmayan insanlar var. Bu 4 marka da oldukça iyi markalardır ama bazı modelleri gerçekten başarısız olabiliyor.
  • 10551037  (10.07.24 21:54:56) 
Stanley Trigger action hediye geldi birkaç yıl önce.
Aşırı iyi. Çok fazla iyi.

Hem hiç eskimedi, hem de asla akıtmıyor. İçmesi de keyifli.
Kötü yanı olarak sadece sıcak içeceği ilk koyduğunuzda bir basınç oluyor, tetiğe ilk bastığınızda elinize sıcak hava geliyor. Yanmazsınız ama yanacak gibi korkuyorsunuz, muazzam.
Fiyatına takılmayın. 10 bin lira olsa yine alsanız yine seversiniz.

www.akakce.com

Termos dünyasını pek bilmiyorum. Çok detaylı, inceliklerle dolu bir dünya olduğunun farkındayım sadece. Bu geldi, çok mutluyum. Kaybolursa, kırılırsa yine aynısını alırım.
  • michael_knight  (10.07.24 22:54:14) 
tefal mug'dan cok memnunum. kapağında tuşla tek tık acılıyor. tek tık kapanıyor.
www.akakce.com

  • unalub  (11.07.24 10:05:03) 
promosyon olarak nespressonun termosu gelmisti. cok iyi bence. uzun sure sicak tutuyor, icerken kesinlikle dokulmuyor ve sizinti yapmiyor. ve arabanin bardak gozune sigiyor :D
kapaga tik diye basinca icmeye hazir oluyor tik diye kapaniyor.

  • 65 derece  (11.07.24 11:44:03 ~ 11:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.