[]

tüm anılar sonrası

aşkla ergenliğe girdiğinden yetişkinliğe kadar yıllar geçiriyorsun birlikte büyüyorsun, aşkla öğrencilik yaşayıp hayattaki her şeyi beraber keşfediyorsun, aşkla evleniyorsun, aşkla bebek taşıyorsun ilk testten doğumhaneye tüm heyecanını beraber yaşıyorsun, aşkla aile oluyorsun, aşkla çocuk büyütüyorsun, aşkla hayatındaki 100 güzel anıdan 99'unu paylaşıyorsun sonra tüm bunların hiçbiri yaşanmamış gibi konu boşanmaya gelebiliyor.
bu kadar anı paylaştığın insan yerine başka birinden hoşlanılır başka birine bağlanılabilir mi?
yüz binlerce insan var bunları yaşayan, çok normal ama böyle bakınca da fazla uçuk geliyor.

not: kendim değilim, ben hayal bile edemedim.

 
olabilir tabii. neden ucuk olsun ki?
bence gayet mümkün.

ask bence hatta yaslandikca daha güzel yasaniyor. kendini anliyorsun, bencilligin törpüleniyor, korkular azaliyor...
  • robert bosch  (10.07.24 16:23:31 ~ 16:24:03) 
bazı insanlar için kolay, bazı insanlar için zor. insan tek tip değil. erp değiliz, mal iade geldi, standart stok hareketi olsun.


  • gabe h coud  (10.07.24 16:50:23) 
Evet hayatta bunlar da var, aslında piyasanın bize dayattığı ideal ilişki ve kutsal aşk kutsal aile kavramlarını yedirmesi. Bu ideale ulaşmaya çalışıyoruz, bu idealin sarsılmaz değişmez hakikat tek doğru olduğunu kabul ediyoruz ve bu ideal bir sürü romantik kılıfla birlikte veriliyor


  • grimavi  (10.07.24 17:02:12) 
ask taniminizi nedir bilemiyorum ancak ozellikle uzun soluklu iliskiler emek ister ve farkindalikla (kendimize, karsimizdakine, iliskimize dair) yasanmadiklari takdirde gayet her sey olabilir. sevmek bir fiildir, eylemdir, her gun farkindalikla yaninda uyandiginiz kisiyi 'secmeniz' gerekir, iliskide bir ekip olmaniz gerekir. yani ben onu seviyorum o beni seviyor her sey super olacak teorisi bir copten ibarettir. ikili iliskiler, ozellikle partnerlerimizle olan iliskilerimiz, cocukluk travmalarimizin ve bunlarin sekillendirdigi kendimize ait bilinc alti inanclarimizin en cok tetiklendigi iliskilerdir, bunun ustune bir cogumuzun nedeninin bile farkinda olmadigi baglanma sekillerimiz eklendiginde, dunya nufusunun ciddi bir cogunlugunun bu konularda hic bir farkindaligi olmadan buyudugunu, buna ek olarak da insanlarin iletisim becerilerine iliskin yeterliligin ciddi derecede sinirli oldugunu dusundugumuzde ben aksine herhangi bir sorun ya da ayrisma olmadan bir iliski yurutulmesinin mucize oldugunu dusunuyorum. iliskilerin cogunlugu tek bir eylem neticesinde bitmiyor zaten, yillar icerisinde tek tek olan yuzlerce minik 'olay' neticesinde bitiyor.


  • kassiopeia  (10.07.24 17:15:40) 
evet düşündükçe iyice insanı varoluşsal krize sokacak bir konu. belki romantik ve hassas olmanın getirdiği bir hastalıktır bu da.
diyalektik gereği evrenle birlikte biz de değişiyoruz. gitmek isteyebiliyor insanlar, belki kendinden de gitmek istiyor.
akışta kalıp, güzelliklerin tadını çıkarabilsek vs ne güzel olur
  • bahçedekisandal  (10.07.24 18:02:27) 
bugün bir sebeple tam da buna benzer şeyler düşündüm

bazı insanlar senin gibi düşünüyor. bir kişiye bağlanmayı seviyor. her şeyi onunla yaşamayı, onunla büyümeyi. yanındaki insanla beraber büyüyüp değişiyor

bazı insanlar da değiştikçe yanındaki insanı da değiştiriyor, bir dönem beraber büyüdüğü insanı değiştirip yeni dönemde yeni insanla yaşıyor. bir insana bağlanmayı doğru bulmuyor

bu konuda tek bir doğru yok bence. kişiden kişiye göre değişen bir karar. herkes hayatını dilediğince yaşar.
  • abelardo  (10.07.24 21:07:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.