[]

Avam mısınız?

Bence ben avamım. Günde maksimum 600-700 kelimeyle konuşuyorum. En son elime ne zaman kitap aldım belli değil.

Siz avam mısınız?


 
ben 0 iletisim ama avam olamadim tamamen fiziksel


  • ala09  (10.07.24 16:15:11) 
elit bir erkeğim :)


  • gabe h coud  (10.07.24 16:16:22) 
Birleşik Krallık'ta iki meclisten biri olan house of commons'ın türkçe karşılığının avam kamarası olduğunu düşünürsek ve ülkemizde lordluk gibi bir unvan olmadığını da hesaba katarsak muhtemelen hepimiz avamız evet.

Onun dışında sorduğunuz anlamıyla bakarsam, maalesef uzun senelerdir kitap bitiremiyorum ben de ama gün içinde çok fazla şey okuyorum. Sadece ders kitabı, alanımda bilimsel makale ya da twitter'da geyik muhabbet de değil; ilgimi çeken konularda yazılmış köşe yazıları, wikipedia sayfaları ya da daha kapsamlı makaleler gibi türleri çok sık tüketiyorum. Kelime haznem nasıl bilmiyorum, internette bunu ölçen testleri yaptım ama öyle ciddi bir sonuç aldım mı hatırlamıyorum ama günümüz dünyasında hepimiz yaptığımız işlere göre günde belli sayıda kelime kullanarak konuşuyoruz ya. Farklı bir alanda bir sohbet çevirince kelime sayısı otomatik olarak artıyor zaten. Mesela tüm gün tıp alanında konuşurken bir anda ekonomi ya da otomotiv ya da ne bileyim politika konuşsan, kelime sayın kafadan 50-100 artar :d

Yani bence sorduğun sorudaki durumun karşı tezi, "Hayatını sadece günlük uğraşlarıyla mı geçiriyor yoksa kendi işi/eğitimi dışında öğrenmeye, kendini geliştirmeye zaman ayırıyor mu?" gibi bir şey ve ben bunu yaptığımı (hatta kendi işimin önüne geçecek kadar olduğu için biraz azaltmam lazım) düşünüyorum ve genel kültür gibi konularda iddialıyım. Ha ama tiyatroya gitmek, opera izlemek, festival filmini salonda izlemek, şiir okumak, her hafta bir kitap okumak faktörlerini sayıyorsak bunların hiçbiri bende yok :)
  • nundu  (10.07.24 16:17:38) 
600 kelime üstün zeka ben 15 kelime bilmek


  • olsun demekte zor artik  (10.07.24 16:22:46) 
Az önce bir YouTube videosunda duydum arkadaşlar, yetkili bir abi/abla olmak için günlük 4000 kelimeyle akıcı bir şekilde konuşabilmek gerekiyormuş. Avam kafama yattı. Avam da olsam bir doğru - yanlış ayrımım var Allah'a şükür. Avam olmayanlara da büyük hasedim (, Urfa'da Oxford vardı da...)


  • sekizdokuzon  (10.07.24 16:25:07) 
Degilim.

Bilakis bu ülkenin okumus denen kesimi için bile fazlayim. Zaten bu yüzden yasamak istedigim degil olmak zorunda oldugum yere gidicem.
  • Yourcousinmarvinberry  (10.07.24 16:35:12) 
Sözlerime sofistike görünmek isteyen her avamın yaptığı gibi bir alıntıyla son veriyorum. Seneca'dan geliyor: Sürekli ikiyüzlülükle azap çekmektense, içtenlikten dolayı hor görülmek daha iyidir.


  • sekizdokuzon  (10.07.24 16:42:15) 
Değilim. Konu kelime bilgisiyse ülkedeki birçok profesörden fazla kelime ve dil bilgim var.


  • muhayyer divan  (10.07.24 17:44:44) 
Ebru Yaşar dinleyenler bu gruba dahil mi?


  • Kahvedesu  (10.07.24 17:50:09) 
Asla.
Bu arada 600-700 kelime fena değil. Zaten o kadar kelimeyi kullanmaya gün yetmez :)

  • rock n roll  (10.07.24 18:19:02) 
Değilim ya. Etrafımda da beni böyle niteleyen olmaz sanırım.


  • Amaranta ursula  (10.07.24 18:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.