[]

Üniversitelerde ikinci öğretim neden kaldırıldı?

Sebebi finansal mı, politik mi, keyfi mi ya da aklıma gelmeyen başka bir sebebi mi var?
Bu karar öğrencileri nasıl etkileyecek? Başka etkileyeceği kesim var mı?



 
Tamamen akıl yürütüyorum, yanlış bir şey söyleme riskim de var. Baştan söyleyeyim. Benzer yüzdelik dilimdeki öğrencileri devlet üniversitesilerinin fiziksel şartlarını zorlayarak okutmak yerine vakıf üniversitelerinin insafına bırakıyorlar bence. Girdiğin sınavdan çok iyi olmayan bir puan aldıysan ben seni yetiştirmek için ekstra para harcamak zorunda değilim, durumum da yok, paran varsa git vakıf üniversitesinde oku ki onlar da kazansın gibi bir şey diyor olabilirler.


  • sekizdokuzon  (10.07.24 15:21:22) 
Devlet üniversiteleri de ikinci öğrenimlerden para alıyordu ve ciddi bir bütçe de yaratıyordu ama bence durum şu: ikinci öğretim derslerinden para almak için akademisyenler örgün öğretimdeki derslerini aksatıyordu ve zaten personel sayısı az olduğu için sorun yaşanıyordu. Tabi yök'ün aldığı hiçbir karar tam anlamıyla kamu faydası gözetmediği için şu da düşünüldü diye düşünüyorum: gitsinler parayı özel üniversitelere versinler, onların çarkı dönsün. Devlet üniversitelerindeki iyi hocalar da gidip özel üniversitelerde parasıyla ders versinler ki özel üniversitelerin düşen prestiji yükselsin. İkinci öğretim ders yükü de hocaların kendi üniversitelerindeki ders yüküne sayılmasın. Tabi bu sadece tahmin.


  • prole  (10.07.24 15:38:48 ~ 15:40:56) 
öğrenciler artık birinci öğretimi bile tercih etmiyor ki. kontenjanların çoğu boş. zaten bölümlerin çoğu, hatta ünvlerin çoğu işsizliği ertelemekten başka bir işe yaramıyor. ünv oku hedefin ne sonrası için? kpss, polis yada uzman çavuşluk. bu mudur olay üniversite okumanın?
ülkede herşeyin enflasyonu olduğu gibi üniversitelerin de enflasyonu vardı. bu daha ilk adım. yakında bazı üniler kapatılır yada başka ünilerle birleşirler.

  • dengesiz bir insan  (10.07.24 15:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.