[]

Klima alırken neye dikkat etmek gerekir

Bugün veya en geç yarın bir klima alacağım. Normalde bir şey almadan önce 3.5 ay araştıran biri olarak, şu an hiç vaktim yok ve o yüzden de yönlendirmenize güveniyorum <3

Benim en büyük korkum klimalarda koku problemi. Bunu yaşamamak için neye dikkat etmem lazım.
Bir de bütün klimaların nem alma özelliği oluyor mu? Yoksa özellikle “nem alma özelliği vardır” diye özellikler arasında kontrol mü etmem lazım?

12000 btu alacağım. Bütçe olarak da maksimum 35bin düşünüyorum. Kullanıp memnun kaldığınız bir şeyi de önerebilirsiniz.

Klima konusunda her türlü tavsiyenize açığım.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
yeni klimada koku olmaz.
servis ağı yaygın bir marka alın.
nem alma klimanın asıl özelliğidir, bulunmaması imkansız.
fiyatların bilmiyorum ama bütçe yetiyorsa wifiye bağlanabilen smart modellerdan alın, eve gelmeden açabilmek telefondan yönetebilmek v.s. çok işe yarıyor.
  • nuisance2  (10.07.24 10:20:53 ~ 10:21:00) 
klimalar kalite kalite ortalama bir marka sizi yormaz. gree marka dünyanın en büyük klima motor üreticisi arçelik samsung viesmann orta segment klimalar. çoğu benzer kalitesi motor sessizliği ile belli olur. mitsubishi daikin bu işte en iyiler.


  • mikahakkinen  (10.07.24 10:33:41) 
hep verdiğim tavsiye, klimalarda her sene yeni teknoloji olmuyor. 5-10 sene önceki model ile bu sene çıkan model arasında önemli bir fark olmaz. en iyi markanın 1-2 önceki modeli satışta varsa ideal olur. böyle bir ürünü mağazadan bulman daha olası.


  • gabe h coud  (10.07.24 10:52:13) 
Klimaların yılda bir kez bakımlarının yapılması lazım. Bu yapılmazsa kanalları içinde nem küf oluşumu yapabiliyor ve bu da kokuya ve sağlıksızlığa neden oluyor. Onun dışında klima koku yapmaz.

klimanın tam karşısında oturmak, yatmak çok arzu edilen bir durum değil. Küçük hacimlerde bu konu sıkıntı yaratıyor. Windfree özellikli klimalarda bu husus sorun olmaktan çıkıyor. Özellikle yatak odalarında tavsiye ederim. Yanılmıyorsam bu özellik sadece Samsungda var.

Bu konuda deneyimim yok ama. Genelde yorumlarda klima alırken herşeyci markalardan değil de sadece klima yapan markalardan alınması öneriliyor.

Genelde yönetim kurulları dış ünitenin nereye monte edilebileceğini belirliyorlar. Eğer böyle bir kısıt yoksa balkon içine değil de dışarı bakacak şekilde monte edilmesini öneririm.
  • Mirket  (10.07.24 11:08:15 ~ 11:13:24) 
Paran coksa mitsubishi daikin fujitsu
Orta butce gree daifen
Azsa vestel disindaki herhangi bi klima

35 in ustune biraz koy mitsubishi al. 30 yil zimba gibi calissin
  • halk  (10.07.24 15:45:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.