[]

aracı geri geri sürmek yasak mı?

diyelim ki istanbul'dan ankara'ya geri geri sürerek gitmek istedim.
cezaysa cezası nedir?



 
otoyolda geri geri gidemezsin, arıza halleri dışında yol kenarında durmak bile ceza sebebi. eski yoldan (hala çalışıyor mu bilmiyorum) gidersin ama.


  • malheiros  (09.07.24 14:15:24) 
Ana yollarda ve oto yollarda geri geri gitmek yasak. Diğer yollarda da sadece manevra amaçlı serbest.

Bu suç TCK 179 trafik güvenliğini tehlike atma olarak değerlendirilir. Ve cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis.

Ayrıca araçla uzun süre geri geri gidersen şanzımana zarar verirsin. Ama bu başka bir konu tabiki.
  • nuevo  (09.07.24 14:38:21 ~ 14:40:24) 
yasak

teknik olarak da olmaz:

- kısacık şanzıman en fazla 20-25km hız yapabilir o da yüksek devirde ve radyatör önde olduğu için motor soğuyamaz. ya da 5km hızla gitmen lazım.

- daha önemlisi aracın sürüş dinamikleri çok değişir. ufak direksiyon hareketinde savrulur spin atar.

-araçların ön freni kuvvetli arka frenleri zayıftır. geri geri giderken araçlar iyi frenleyemez. düşük hızlarda aracı durdurabilir ama 20-30km hızda savrulursun.
  • orpheus  (09.07.24 21:08:16 ~ 21:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.