[]

Ankarada aspava nerede yenir

Yerli bir turist olarak soruyorum. Beni öpmeyecekleri, kaliteli bir aspava nerede yenir.. ve ortalama fiyatları nedir.. ve başka nerelerde yemek yenir




 
Gülçimen yıldız da
Ankara döneri için ise Çankaya lokantası
Düveroğlu lahmacun
Balık için ise verçwnik hoşuma gidiyor benim
Benim test ettiklerim bunlar belki daha yerler vardır ama bilemiyorum
  • spacevan  (08.07.24 16:26:59) 
esat meşhur gülçimen aspava.
kızılay ciğerci müslüm.
çorba için kızılay rumeli.
benim favorilerim.
  • sizofren06  (08.07.24 16:28:17 ~ 16:29:14) 
Gulcimen ne ya arkadaslar :))
Hassas yani belligun sokak’in ordaki asil grrcek ozcelik aspava tabii ki.
Ankaraliyim.
  • mor oje  (08.07.24 17:15:51) 
Hangi Aspava'ya gidip beğenmediğini belirtirsen denk geldiğin ilk Ankaralı "Yanlış olana gitmişsin. En iyisi X'teki" diyecek. Çünkü hemen hepsi vasat ve üstü civarında. Daha güzel döner yapan yerler var. En yakın olanına git. Özellikle ismi tekrarlanan istiyorsan Yıldız ya da Özçelik. Esat yani.

Kebap 49'a gidebilirsin.
  • nawar  (08.07.24 18:27:35 ~ 18:29:37) 
-aspava diye bir yemek yok. onun için aspava yiyemezsin :-(
- şimdilerde hepsi aynı mantık çalışıyor ve 300-400-TL aralığında.
- iyi bir döner yemek istiyorsan aspavalardan uzak dur.
-akay yokuşundaki ( çıkarken solda ) mutlu döner bence angaranın en iyilerinden. geçen ay gittiğimde 230-TL idi. yanında ikramları da var.
- iyi bir kebap için Anafartalar caddesinde Merhaba pide ve kebap çok iyidir.
- iskitler sanayideki (özel timin arkasındaki sokak) ciğerci hala güzel.
afiyetle
  • ankarakecisi  (09.07.24 00:08:19) 
aspava diye bir yemek yok +1

aspava, ankara'da bir konsepte dönüştü. sınırsız cacık, patates, salata vs ikramlarıyla.

aspava'ların klasik yiyeceği ilk zamanlarda "sosoğanlı" denilen, sonra içine kaşar da eklenmesiyle adı "ssk" olan soslu, soğanlı, kaşarlı döner dürüm. bu konsept ilk çıktığında bir tek bu vardı zaten, kebap çeşidi falan yoktu. o yüzden bütün aspava'larda vardır.

aspava gurme döner yenecek yer değildir. güzel ankara döneri için farklı mekanlar var, sözlük'te birçok başlıkta inceleniyor, hem iyi dönerciler, hem diğerleri. millet cici piknik'e bayılır mesela, ama çok bozdu, yağı ağızda donuyor ne yağı kullanıyorlarsa. eski diye, kömürde pişiriyor diye millet bunun hastası, ben sevmem. balgat'taki çağrı canbolat bu aralar favorim.

aspava diyorduk. hepsinin döneri birbirine benziyor. burada aspava'ları birbirinden ayıran şey ikramları. biri soslu patatesin yanında kaşarlı patates de veriyor, biri dönerli patates de veriyor. tatlı olarak hepsi standart dondurmalı irmik veriyor, ama biri yanında profiterol de veriyor, öteki künefe veriyor. kimin hangisini tercih ettiğine göre aspava'nın tercih edilebilirliği değişiyor. o yüzden kime sorsan "yanlış aspava'ya gitmişsin" diyecek. bak mesela ankara'nın en sevilen, en kalabalık, kapısında kuyruk olan aspavası olan gülçimen'i yukarıda gömmüşler.

hassas'taki özçelik aspava'nın olayı, bu konsepti (aspava ismini değil, bu sınırsız cacık, patates konseptini ve sosoğanlı dürümü) ilk yapan olması. bundan sonra esat caddesindeki üçlü, reşit galip'in başındaki yıldız beyi falan açıldı. yani hassas hassas diye tutturmanın alemi yok, ha döneri kebabı güzel, ikramları iyi, yolunuz düşerse gidin de özellikle gitmenize gerek yok. çünkü ötekilerden pek de farkı yok. bence tek numarası ilk çıkması. o yüzden "orijinali orası" gibi bir algı var.
  • kibritsuyu  (09.07.24 00:40:49 ~ 00:44:28) 
incek tarafındaki aspava'lara gitmeyin tamamı çok kötü.

ilkbahar'da oran aspava güzeldir, gidebilirsiniz.

son zamanlarda gittiklerim içinde verebileceğim tavsiye bunlar.
  • malheiros  (09.07.24 10:30:22) 
Hepinize ayrı ayrı tesekkur ederim..


  • olsun demekte zor artik  (10.07.24 13:07:01) 
Benim zamanımda ASPAVA, Kebap 49 gibi Ankara'ya özgü bir kebapçı zinciriydi. Birçok yerde şubesi vardı ve hepsinde lezzet, servis, kalite, temizlik, fiyatlar birbirinin tamamen aynıydı

Hatta ASPAVA, Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin Sözünün baş harflerinden meydana gelmekteydi.

Ben ayrıldıktan sonra oralarda bir şeyler mi değişti?
  • Mirket  (10.07.24 13:22:52) 
@Mirket

hangi zamandan bahsediyorsun bilmiyorum ama ASPAVA hiçbir zaman her yerde şubesi olan bir kebapçı zinciri olmadı. açılımı doğru. ilk aspava 1964 yılında bir güreşçinin ulus'ta açtığı küçük bir dükkan. öyle soslu soğanlı dürüm falan değil, ufak bir kebapçı. 90'ların sonu 2000'lerin başına kadar da bu ismi kullanıp açılan farklı kebapçılar var, birbirinin şubesi değil. hatta hatırlıyorum bizim mahallede (beşevler) de vardı, annem orada döner yedirirdi bana, dürüm mürüm değil, servis döner. "yağsız karasız (yanıksız yani) olsun" dediğimi hatırlıyorum.

90'ların sonu, 2000'lerin başı gibi hassas'taki özçelik aspava bir konsept çıkardı. soslu soğanlı döner dürüm. yanında cacık ve patates veriyor, salata malata çiğköfte falan yok. çıkışta da çay ve uzun marlboro ikram ediyor. geç saatlere kadar da açık, hatta belki 24 saat tam hatırlamıyorum. tam içkili bir gecenin üstüne güzel kafayla karın doyurmalık. biraz tutunca esat caddesi'nde ve civarında çoğalmaya başladılar, yine hepsi farklı. rekabet çoğalmaya başlayınca ikramları arttırıp yanına salata, çiğköfte vs eklemeye başladılar. öyle öyle çoğaldı hepsi. sarhoş doyuran gece yemeği ankara'nın simgesi bir hale döndü.
  • kibritsuyu  (10.07.24 16:17:31) 
Aspavaya baktım da bildiğin bir çeşit iskendermiş :d artık ilk çıkan dönercide döner yemek daha mantikli


  • olsun demekte zor artik  (15.07.24 17:34:13) 
@kibritsuyu,
Yazdıklarından ve biraz da Google araştırmasından sonra çok yanlış hatırladığımı anladım. Bilgi için teşekkürler.

  • Mirket  (15.07.24 18:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.