[]

Belçika'dan ne alınır ve orda ne ucuzdur?

Daha önce Belçika'ya (Brüksel'e) 1 kere gittim ve bir şey almamıştım. Ama o zaman zaten başka ülkeden gitmiştim. Şimdi Türkiye'den gidiyorum. Bu sefer daha çok Antwerp'te zamanım olacak.

Türkiye'ye göre alınacak ucuz ne var? PS5 alıp satmanın çok karı var mı yani?

Bi de gitmeden ayakkabı almayı düşünüyordum. Ordan mı alsam acaba? Baktım şöyle bi 100 euro falan istediğim ayakkabılar. Değer mi ordan almaya bilemedim. Dolar hesabı olan kredi kartıyla alsak desek nerden mantıklı?

Başka öneriler de verebilirsiniz.

 
Çikolata!

Ben herhangi bir Carrefour'a girip bol bol çikolata alıp getirmiştim. Daha pahalı ve artizan çikolatacılar da var elbette ama kalite farkı ne kadar bilmiyorum.
  • kaptan memo  (08.07.24 13:14:42) 
iyi sarabilirsen cesit cesit bira olur.
cikolata ve peynir olur kesinlikle.

ayakkabi kesinlikle deger. anneme biz son gelisinde buradan aldik, türkiye'deki 1 ayakkabi fiyatina (ayni marka, ayni model) iki ayakkabi ve bir ev terligi aldik. direkt magazalar yerine intersport gibi sitelere bakin. indirim yakalarsiniz kesin.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (08.07.24 13:21:40) 
Genelde Turkiye'de luks algisi olan veya gorece nis olan urunlerde buyuk farklar olabiliyor. Luks algisi icin butun Columbia urunleri, nis olarak da mesela Vespa icin satilan Malossi eku, motorcu ayakkabisi vs.

Antwerp'deki ikinci el dukkani baya derli toplu ve duzgun seyler satiyorlardi, ilginizi cekerse diye soyluyorum.

Cikolata soylenmis zaten, illa en iyi belcika cikolatalari olmasi gerekmiyor. Marketlerde de idare edecek cikolatalar var.
  • mbond  (08.07.24 13:40:55) 
seviyorsanız kesinlikle bira +1


  • kumandanim  (08.07.24 13:49:51) 
türkiye ile kıyaslandığında colombia'nın malları ucuz kalıyor. action'da güzel ev ürünleri var onlar ucuz. çocuk kıyafetleri bir çok yerde ucuz (aslında normal fiyat ama bizim memlekette çocuk kıyafetleri çok pahalı).

PS5 dahil teknoloji ürünlerinin tamamı türkiyeden pahalı veya aynı fiyat. telefon ucuz ama onda da kayıt derdi var.

çikolata demişler ama çikolata türkiyeyle kıyaslanamayacak kadar pahalı. 3-4 euro'ya Schogetten paket çikolatalar var, TL'ye çevirince 100 liradan fazla yapıyor. ama çikolataları kaliteli, kesinlikle parasına değer. benim favorim leonidas. bir çok yerde şubesi var. hediyelik güzelce paketliyorlar ayrıca.
  • trajikomix  (08.07.24 13:54:38) 
@trajikomix, Schogetten o fiyatlarin cok altinda olmasi lazim, tren istasyonu, benzinlik falan gibi yerlerde belki oyle yuksek olur. Belcikanin markasi olan cote d'or da var, bu 3 euro vardir temiz ama gramaji 180-200 gr falan olur.


  • mbond  (08.07.24 14:03:03) 
Güzel peynirler var.


  • numlock  (08.07.24 14:28:09) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

intersport derken turkiye'nin sitesi mi belcika'nin mi?

@mbond

Antwerp'de ikinci el dukkan dedigin neresi ve ne icin?
Columbia icin kendi magazina mi gidim?
  • ermanen  (08.07.24 16:34:13) 
@ermanen belcika tabii. oraya bakin. begendiginiz ürünleri belcika'ya gitmeden 2-3 gün önce siparis verin. siz oradayken elinize ulassin. otelle konusursaniz direkt otele yollarlar. su siralar intersportlarda %50 civari indirim var bazi ürünlerde.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (08.07.24 16:37:01) 
Galiba bu linkteki yerdi ama emin degilim, Kringwinkel ifadesini aratinca cikiyor opsiyonlar, merkez istasyonuna yakindi. maps.app.goo.gl
Antika ufak urunler, sifir pahali ingilizce kitaplar, kutu oyunlari vs bulunabilir. Dandik seyler de denk gelebilir tabii. Ben bir goz atmayi seviyorum genelde pek birsey almasam bile.

Columbia'nin kendi magazasi da olur ama asil iyi fiyatlar outletler de oluyor. O da nerede vardir cevrede bilemiyorum.
  • mbond  (08.07.24 17:13:10 ~ 17:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.