[]

şarjı biten bilgisayar ve kurtarılamayan office dokümanları

Merhaba arkadaşlar,

Yıllardır kullandığım laptopum eskiden kapanmadan "pil az kaldı" falan diye uyarı verirdi. Ama artık pil ömrü epey azaldığı için midir nedir şak diye kapanıyor ve çalışmakta olduğum word ve excel dosyalarındaki veriler kayboluyor. Sık sık kaydetmeyi unutuyorum bazen ve ulaşabildiğim kurtarma dosyaları benim çalışmamdan oldukça eski zamanlarda kalmış oluyor.

Sorum şu. Ne bileyim on dakikada bir ara ara otomatik olarak office dosyalarını benim için "save"leyecek bir program olur. (Teknolojisi ne durumda bilmiyorum da) Küçük ve kaba olmayan bana uyarı verecek 30 saniye bile olsa enerji sağlayacak ve işlerimi kaydedebileceğim bir ups olur. Ne yapsam ne etsem bir yol gösterir misiniz? Tabii ki anlamış olduğunuz üzere biraz teknoloji cahiliyim. Not: Windows yüklü bir bilgisayar. Apple değil.

Çok teşekkür ederim.

 
bu özellik office de var zaten.

www.youtube.com
  • nuevo  (08.07.24 10:01:20) 
auto-save özelliği office'te var.

buna ek olarak, dosyanızı cloud'a atabilirsiniz. mesela çalıştığınız dosyaları onedrive'da tutun. hem cloud'da aktarılmış olur hem de cihazdan kullanabilirsiniz. yani sadece pil bitmesini değil, bilgisayarın kapanıp bir daha hiç açılmama durumunu da gözönünde bulundurun.
  • biseysorcaktim  (08.07.24 11:07:48) 
Google Docs ve Google Numbers kullanabilirsiniz. İstediğiniz anda başka bilgisayardan çalışmanıza devam edebilme imkanı çok güzel.


  • 10551037  (08.07.24 16:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.