[]

Şekeri ve paketli ürünleri nasıl bırakacağız

Geceleri kalkıp şekerli bişeyler yemeye başladım .
Azaltacak mıyız önce , azaltmanın faydası olur mu birakmak için .



 
Ben bir anda kesiyorum, azaltarak değil. İradem çok güçlüdür övünmek gibi olmasın. Bir anda bıçak gibi kesip atıyorum.


  • rock n roll  (08.07.24 01:30:04) 
%100 birakabilmis degilim ama en buyuk yontem markete gittiginde satin almamak. "oyle arada bazen" yiyecek kadar iradeli biri olsaydin bu soruyu sormazdin. ki ben de degilim. en etkili yontem hic almamak. o buskuvi dondurma puding vs eve gelirse 1-2 gun icinde tamamen tukeniyor. gece 2'de 'yok ya zararli bu" diyecek o iradeyi bulmak cok zor, o yuzden en basindan eve hic girmemeli bunlar.


  • hot potato  (08.07.24 01:57:54) 
(bkz: cold turkey) Ben de bağımlılık yapan şeyleri aniden bırakma taraftarıyım, içki, sigara ne varsa aniden bıraktım dönüşüm de olmadı.
Rafine şekeri defalarca bıraktım defalarca geri döndüm maalesef beni en zorlayan o olmuş demek ki.

Allen Carr amcanın da dediği gibi içinizdeki bağımlılık canavarını aç bırakıp öldürmeniz gerekiyor. Siz ufak ufak besledikçe o da hayatında devam edip sizi içeriden tırmalayıp daha fazlasını isteyecek. Aniden bırakmak gerekiyor. Dayanamayıp tüketirseniz de "aaa patladım hadi geri döneyim yekün" demek yerine ok böyle bişey oldu ama kararımı bozmamalı deyip tekrar tüketmemeye geri dönmek gerekiyor.
  • hedep  (08.07.24 01:58:48 ~ 01:59:34) 
geceleri uyanıp şekerli bir şeyler yemeye başladıysan gidip koşa koşa şeker testi yaptırtıyorsun. normal değil.


  • alice in potatoland  (08.07.24 02:03:56) 
İlk adım olarak bu şekerli ve paketli ürünleri SABAH VEYA ÖĞLEN (en geç öğlen) yemek iyi olur.

Gece uykusunu vaktinde ve kaliteli uyursanız şekerli paketli gıdalara ihtiyaç duymaz olursunuz 1-2 hafta içinde. Yaşadım oradan biliyorum.

Sonra, paketli gıdaları keserken şekerli gıdaları dışarıdan almak yerine evde sofra şekeriyle yapmak daha iyi bir çözüm olur, hem şekersen uzaklaşmaya da zemin hazırlar. Uyku alışkanlığını düzeltince zaten iştah da dengelenip şeker ihtiyacı da sıfıra yakınsayımca şekeri de kesersiniz.

Patates bezelye mısır havuç sebzedir, vakitlice ve ölçülü olduktan sonra yiyin.
  • muhayyer divan  (08.07.24 05:29:23) 
önce o gıdalara ihtiyacının olmadığını kabullenmen gerek. onu anladıktan sonra hiç yemezsin zaten.


  • numlock  (08.07.24 07:48:19) 
öncelikle yavaş yavaş değil bir anda kesmek gerekiyor evet. ayrıca akşam ve gece atıştırmalarını kesmek gerekiyor. atıştırma kısmı gündüz daha doğru. bir de daha sağlıklı tariflere yönelebilirsiniz paketli gıdalar yerine. örn pekmez, muzlu yulaflı tarifler, quark + bal gibi. Tabii pekmezi balı da kaşık kaşık yememek lazım, az bir şey bile kesiyor bir süre sonra. biraz direnmek gerekiyor.


  • mor oje  (08.07.24 08:25:42) 
söylendiği gibi bir anda bırakılmaz. sağlıklı atıştırmalıklara geçiniz. züber delly fellasın protein barları sizi keser.


  • mikahakkinen  (08.07.24 08:58:33) 
Yesigin seylerin sekersizi satiliyor hocam cokokremin bile sekersizi var arastir


  • Zetnikov  (08.07.24 09:24:14) 
Bir gün that sugar film'i seyrettim. Ertesi gün sıfır şeker sıfır paketli gıda ile yaşamaya başladım. Yıllarca öyle devam etti.

Bir gün ölümlü dünyada bu kadar kısıtlamaya gerek yok dedim. Bugün İkea'ya gideceğim mesela. Bir tel kadayıf yemeden dönmem. Kemeraltına gitsem Şüt Çiçeğinden bademli kazandibi, Bostanlıda Bravodan dondurmamı yerim. Ama bunları toplasan yılda onu geçmez. Hiç hissetmiyorum yokluğunu.
  • Mirket  (08.07.24 11:02:43) 
birden bırakmak yerine sağlıklı atıştırmalıklara yönelmek +1

etrafında bulundurmamak, evde yapmamak hele az kişiyseniz bitirene kadar yiyorsunuz onun yerine arada bir dilim dışarda yemek.



gündüz saatlerinde özellikle çok hareketli olacağınız günlerde tüketmek. akşam 8'den sonra tatlı harici de yemeyin zaten.

birde şekersiz kahve ve çayın yanında tüketmek sanki daha iyi geliyor. bu bana ait bir gözlem.


illa market ürünlerine sarıyorum dersen evde yap daha iyi. ama yok evde bende beceri ne gezer dersen de bu sefer aldıklarının içeriğine göz at. bazılarında yazıyor, katkısız şusuz, busuz diye. bazıları dersen kağıtta yer kalmamış içine katılanları yazmaktan. faciadan kaçar gibi kaç.

çocuklara da yedirmeyin lütfen. geçen kadının biri doldurmuş a101 aburcuburu dağıtıyordu. ne desem olmaycaktı.
  • geveze yazar  (08.07.24 11:53:37 ~ 12:00:31) 
birden birakmak.
saglikli atistirmalik denen seylerin de hepsi cop paketli oldugu surece.

  • bay b  (08.07.24 11:56:36) 
Yüzlerce elma, hurma, inciri sıkıştırıp pakete sokunca rafine şeker katkısı olmadığı için sağlıklı olmuyor o ürünler. Sağlıklı atıştırmalık varsa da o pakette satılan şeyler değil en azından.

Tatlandırıcılı sıfır şeker şeylerin de vücuttaki etkilerine bi bakın derim. Asıl problem burada tatlı bişeyler yeme dürtüsü bunu yok etmek gerekiyor yerine başka bişey koyarak da olmuyor sanki o iş. Elektronik sigarayla sigara bırakmaya benziyor öteki türlü.
  • hedep  (08.07.24 16:19:52) 
protein shake al kurabiyeli çikolatı vs


  • plastic_angel  (08.07.24 16:26:27) 
şekeri ben yaban mersini, hurma gibi şeyler yiyerek bıraktım diyebilirim.
zamanında kolayı da meyveli soda falan içerek bırakmıştım, sonra meyveli sodayı da bıraktım zaten çok da sevmem soda :)
yani yerine sağlıklı bişeyler koymaya çalışabilirsin bazı arkadaşların da dediği gibi meyve falan da olabilir.
edit: ama gece kalkıp yemek de biraz garip bi arkadaşın dediği gibi şekere bi baktır bence de
  • high hopes of the sozluk  (08.07.24 17:40:36 ~ 17:41:19) 
@high hopes of the sozluk

Evet bu yontemde cok etkili. Yer degistirme yapabilirsin.
  • Zetnikov  (09.07.24 10:43:12) 
Yazın daha kolay değil mi? Sıkıntıdan yiyor çoğu insan. Dışarı çık, gez. Yerine aktivite koy.


  • gabe h coud  (09.07.24 10:47:02) 
Bir alışkanlığı bırakmanın en kolay yeri yerine başka “aktivite” koymak diyorlar. Şeker isteği geldiği an kafanı oyalayacak keyifli bir aktivite bulursan 15 dk içinde o isteğin geçtiğini göreceksin zamanla istemezsin, can sıkıntısı tetikliyor.


  • titanic kemancısı  (09.07.24 10:48:21) 
büyük şehirler, büyük ilçelerde yaşıyorsan paket ürünlerden kurtulmak mümkün değil, bir ara plastik kullanımımı düşürmek için girişimlerde bulundum ancak mümkün değil.


  • selam  (09.07.24 11:05:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.