[]

bulusmaya sevgilisiyle gelen arkadaslar

ben farkli bir yere tasindim 2 sene once. eski yasadigim yere nadiren ugruyorum. arkadaslarla iletisim zayiflamis oluyor ama mumkun oldugunca bulusmaya calisiyorum. garip ornekler var, ust uste ayni seyi yasayinca sorun bende diye dusunmeye basladim.

1- arkadasimin yasadigi semte yakin bir yerdeydim. anlik yazdim, ''buralardaysan bir cay, kahve icelim'' diye. neyse geliyorum, konum at, geldim derken o da ne, kolunda kiz arkadasiyla tesrif etti. yani bir soyleseydin bari. icimden soylendim ama belli etmedim.

2- bu ornekteki kisi oz abim. evine gittim, biraz oturduk, sohbet muhabbet. arabasini gormemistim, hadi inelim bakalim, sonra yemege gideriz planlari. asagida takilirken hop kiz arkadasi geldi. abim biliyor gelecegini ama soylemiyor. hadi yemege beraber gidelime dondu is. icimden soylendim ama belli etmedim.

3- bu sefer ben bir arkadasimin yasadigi sehre gittim. bulusalim, suralari gezelim, gorelim diye yazisiyoruz, planlar yapiyoruz. bu arkadasim biraz insafli cikti, ''kiz arkadasima da sorayim musaitse o da gelecek'' diye onceden haber verdi neyse ki. ama gelsin mi diye sormuyor. hay allahim. icimden soylendim ama belli etmedim.

bu ornekler normal mi, yoksa sorun bende mi? bu arada anlasilmistir ama ben farkli sehirde yasadigim icin bu insanlardan biraz kopuk kaldim. o yuzden sevgilileri olup olmadigini bilmiyordum. cok da sormam insanlara bu konulari.

bu arada bonus bir baska sey de dun oldu. arkadasim yazdi, ''tiyatroya 2 bilet geldi bedava bi arkadastan, gelir misin'' diye. tamam gelirim dedim. bulustuk, oncesinde yemek yiyoruz bir hamburgercide. baktim arkadasim biriyle yazisiyor. sagina soluna bakmaya basladi. sonra hop masada biri bitti. bileti temin eden arkadasi da plana dahilmis. ben iki gidecegiz diye dusunuyorum bastan beri. neden 3. kisiden bahsedilmedi 1 saattir. ben de sormadim.

hofff.. ya arkadaslarim ya ben. gariplik kimde?

 
1- Davetinize icabet etmiş. "Şu an kız arkadaşımlayım başka gün plan yapalım" diye sallayabilirdi. Problem nedir ve neden içinizden söyleniyorsunuz çok anlamadım.

2- Yine gayet normal bir olay. Açıklama yapmaya bile gerek yok bence.

3- Kız arkadaşıma sorayım dediği zaman "boşver beraber takılalım" diyebilirdiniz.

Bonus- Arkadaştan 2 bilet geldi diyince ben de sizin gibi iki kişi gidilir diye düşünürdüm. Arkadaşınız 3 kişi olacağınızı söylemeliydi. Bence buna içinizden söylenip belli etmeseydiniz daha uygun olurdu.

Sonuç: Biraz rahatlayın yahu. Bunlar problem edilecek konular değil.
  • pispinti  (07.07.24 01:34:54) 
1.Bence davetiniz tek kişilik ve size sorulmadan başkasını davet etmek pek de hoş değil. Bu kişi sevgilisi olsa bile…

2.Açıklama yapmaya gerek var. Nezaketen emrivaki (sevgilim de geliyor sorun olmaz değil mi?) kabul edilebilir.

3.Beraber takılalım diyebilirsiniz tabi. Pispintiye katılıyorum. Ama sorulmadan çağrılması bence de doğru değil.

Bonusuyla da her durumuyla da: Ben birisini bir şeye davet ediyorsam sadece o kişiyi davet ediyorumdur. Sevgilisini tanıdığım biri bile olsa bu durum böyle. Bir kişi üzerinden çift olarak davet edebilirim sonuçta. Karşı tarafın bana teklif etmeden sevgili/arkadaş/eş/akraba çağırması doğru değil.


Çok takmama konusunda da cevaba katılıyorum. Ve tavsiye istemediğinizi farkedip buradan sonra yazdıklarımı siliyorum:)
Elcevap: sorun sizde değil.
  • cahs  (07.07.24 01:55:33) 
siz erkeksiniz diye varsayıyorum.

mecburi durumlarda dışında zaten kız arkadaş erkek arkadaşla buluşmaya getirilmez, getirenlerde bir sorun var ya da kızların sözünden çıkamayan tipler.
  • nuisance2  (07.07.24 06:11:35) 
En sevmediğim olay.sadece sevgili değil, plan dahilinde olmayan hickimsenin gelmemesi gerekiyor bence. Gelecekse de en azından haber verilsin ltf


  • abuzer  (07.07.24 07:00:53) 
Dünyada erkekler yönetim, güç liderlik hususunda öne çıkasa da bazılarının kişisel dünyasında ve kararlarında kadınlar etkilidir.
Kılıbıklık değil de daha çok zaafiyet meselesi.

Size sormadan başkasını çağırmalar olmamalıydı. Bunların yanında önceliğinizin 2. planda kaldığı ortada.
  • diyecevaplandı  (07.07.24 07:14:20) 
Bu olayı normal olarak yorumlamak katıksız bencillik ve empati yoksunlugudur. Bunun söylenmesi gerekir başta. Senin buluştuğun kişiler ilişki açısından ipleri kadının eline vermiş ve birlikte oldukları kadınlar da bencil ve empati yoksunu saygısız kişiler. Hadi adamlar düşünmüyor, rahatsız etmeyim siz takılın diye eşlik etmemesi lazım fakat bu olayın altında esas yatan neden şu ;
Ben sana güveniyorum arkadaşımla yemeğe gidiyorum diye başka bir bok yiyebilirsin bu nedenle bende geliyorum diye insan darlayan tipler. Bu tipler kişi kendinden bilir işi tipidir. Nerde görsem tanırım.
Sonuç olarak asla normal ve iyi niyetli bir durum değil.
  • dedeminhirkasi  (07.07.24 08:51:41) 
Bu olaydan ben de nefret ediyorum. Hatta burada da benzer bir soru açmıştım yıllar önce ve çok cevap gelmişti diye hatırlıyorum.

Bence her buluşmada bunu yapmıyorsa bu bahsettiğiniz kişiler biraz daha tolere edilebilir bir durum ama tabii emrivaki yapmak yerine size de “gelsin mi” diye sordularsa… Benim arkadaşlarım gibi yıllardır sanki biz ikimiz arkadaş değiliz de eşleri, ben ve kendileri 3 kişilik bir arkadaş grubuymuşuz gibi davranıyorlarsa gerçekten sinir bozucu. Ben de bugün yine arkadaşım ve eşi ve çocuğuyla buluşmak zorunda kaldım ve “babası 2 saat bakıp bize bi’ kıyak yapsın” gibi bir şey söyledim ve cevap bile vermedi :D Bazı insanlar böyle eşleriyle bir çift olarak var galiba sadece hayatta…

Diğerlerini bilmiyorum ama abinize rahatça söyleyebilmeniz lazım bence. Arkadaşlarıma ben de çok kolay söyleyemiyorum maalesef.
  • ms brownstone  (07.07.24 11:47:22) 
Ben de bozulum böyle şeylere, bence haklısınız.

Eğer bunu "ona anlatamayacağın bir şeyse dinlemek istemiyorum, eskisi kadar yakın değiliz" mesajını vermek için yapıyorsa ne yapalım hayat der yoluma bakarım ya da mesafemi yeniden ayarlarım; ancak genelde sırf düşüncesizlikten yapıldığını anlıyorum. Her iki tarafa da yakınlık göstermek için yapılıyor hatta.

Yani uzun zaman sonra arkadaşınızla buluşunca kendinizle ilgili başkasına anlatmak istemediğiniz şeyler konuşacak olabilirsiniz. Arkadaşınızın sevgilisi sizin sevgiliniz değil, eşi de sizin eşiniz değil. Hatta arkadaşınız bile değiller. En azından önden sorulmalı, özel bir şey yoksa davet edeyim diye.
  • akhenaten  (07.07.24 13:47:58 ~ 13:50:37) 
normal tabii ki.

cift olan kisilerin tekini bir yere cagirmak ayip hatta. girls only boys only bisiler yapilmiyorsa tabii.
  • robert bosch  (07.07.24 16:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.