[]

Kanser - checkup falan gibi şeyler

ailemde aşırı fazla kanser örüntüsü var. iki amcam akciğer kanseri (biri öldü, diğeri 12 yıldır öyle yaşıyor ama son dönemleri). anne tarafımda dedem yine kanserden ölmüştü. yine akrabalar arasında da çok var.

benim hangi sıklıkla ne tür testler yaptırmam iyi olur?
checkup mı? yoksa böyle direkt kansere odaklı testler falan varsa öyle bir şey mi?

bi akıl verebilirseniz, düzenli olarak yaptırayım istiyorum.

 
Yaygınmış. Kanser taraması daha mantıklı.

Check upla ilgili de ülkemizde bir ön yargı var, bir değer bilmeme. Avrupada falan bu fiyatlara check UP hayal. Yılda 1 veya 2 kere yaptırmak lazım ne olursa olsun, çok sağlıklı Bi olsan.
  • numlock  (06.07.24 23:05:09) 
Akciğerden başka hangi kanser türleri olduğunu söylememişsin.
Maddi sıkıntın yok diye biliyorum. 40 yaşından sonra 5 senede bir özel hastanelerde check up paketleri var. Onlardan yaşına, cinsiyetine uygun olan kapsamlı birini al. Her şeye baktırmış olursun.
50 yi geçince de 3 senede bire düş.

Kolon kanseri hikayesi varsa da check up a kolonoskopiyi dahil et. Sinsi, rezil bir hastalıktır o. Son ana kadar belirti vermez.
  • Mirket  (06.07.24 23:07:49 ~ 23:10:58) 
Mirket+1
Para da değil de her sene her sene kanser checkup yaptırmak genelde onerilmiyor. Çünkü o yapılan testlerin de etkisi var sonuçta vücuda.

Checup normal senede bir iyi. Ama kanser testlerini senelik yaptırmak değil.
  • logisticsmanager  (06.07.24 23:13:43) 
@logistic

Aslında öyle değilmiş. Senin yılda yediğin 3 paket cips kadar zararı varmış kanser taramasının vücuda. Artık lobiler mi dersin, ne dersin bilmem ama böyle efsaneler atılmış ortaya.
  • numlock  (06.07.24 23:18:51) 
Ben kaynağı koyayım isteyen istediği şekilde yorum yapabilir kanser taramalarina.
www.cancer.gov

www.health.harvard.edu

www.ncbi.nlm.nih.gov

Yani bulduğum verilere göre asil 3 paket cips kadar olayı ortaya atılmis gibi. Cips ile radyasyon ne alaka.
Lobi asıl bunun yapılmasını ister ki bol bol para kazanilsin. O sebepten özel hastaneler zaten sürekli ekstra test falan yaptırır ki para yazsın.
  • logisticsmanager  (06.07.24 23:36:07) 
Kanser türüne göre degisir.

En tehlikeli türlerden biri olan pelit kanserini erken teshis edebiliyorlarken, mide kanseri ciddi evreye gelene dek fark edilmez(gastrit ve ülser gibi kronik rahatsizliklar haricinde).
  • Yourcousinmarvinberry  (07.07.24 00:08:54) 
Açıkçası ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını.
İlk akla gelen endoskopi ve kolonoskopi ama ya diğerleri?

  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (07.07.24 00:51:15) 
Lütfen youtube'a yavuz dizdar kanser yazıp çıkan videolara da bir bak. Öyle karar ver.


  • muhayyer divan  (07.07.24 02:48:16) 
Semptomları öğren ve onlardan birisi belirgin ölçüde görülmezse tarama ,test vb yaptırmanı kesinlikle tavsiye etmem. Hatta test isterlerse bekle aradan zaman geçsin sonra başka hastaneye öncekinden bahsetmeden tekrar görün


  • hebanon  (07.07.24 18:54:57) 
Alakalı hekime gidin o sizi yönlendirir.


  • doharkoman  (07.07.24 22:08:39) 
@geveze yazar 21 sene önce kemoterapi almış kolon CA ameliyatlısı tanıdığım var. Allah nazardan saklasın. Turp gibi.

Geçen sene de hiçbir rahatsızlığı yokken check up da böbrekte kitle tespit edildi ve laparoskopik cerrahiyle alındı. Hala turp gibi.

Erken teşhis edildiği için kemoterapiye gerek duyulmadı. Erken teşhis hayat kurtarır.
  • Mirket  (07.07.24 22:18:54 ~ 22:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.