[]

Bazı insanların dünyaya hazır geldiğine inanıyor musunuz?

Birkac saattir Sena Şener'i dinliyorum. 17 yaşında yazdığı şarkılarda o yaşta bir gencin çok da farkında olamayacağı gerçekleri kelli telli bizlerin çok üzerinde bir ifade kabiliyetiyle anlattığını gördüm. Bu nasıl olabilir? Bazıları şanslı mi doğuyor? Hazır paket mi geliyorlar dünyaya?

Teşekkür ederim.


 
O yaşta şey demiş: "Demlenir içim kendim olmaktan. Süzerek yaşarım aslında."

Çok da boş bir kımse olmayarak saatlerdir burada ne demek istediğini çözmeye çalışıyorum.
  • sekizdokuzon  (06.07.24 19:16:08) 
Şanslı doğanlar elbette var ama o yaşa gelene kadar büyüdüğü şartlar ve çevresi de çok çok etkilidir diye düşünüyorum.


  • numlock  (06.07.24 19:34:35) 
İnanmıyorum bunu sağlayan çevre ve yaşam koşulları, bilmiyorum dediğiniz kişinin çocukluğumu fakat, biraz yaşam mücadelesi ya da aile baskısıyla büyüseydi şuna bunu hiç konuşuyor olamazdık. O yüzden hiç inanmam böyle şeylere.


  • bepicolombo  (06.07.24 19:53:18) 
Dünyaya gelen hiçbir kişinin doğuş anında metafiziksel bir hazırlıkta olduğunu düşünmüyorum. Genetik/gebelikte annenin durumu vs gibi şeylerden kaynaklı biyolojik farklar olabilir evet ama onun dışında herkes tabula rasa işte. 10 yaşında düzgün şeyler okumaya başlasa 7 senede ifade yeteneğini geliştirmiş olabilir ya da sözel anlamda zekidir bilemeyiz. Söz de bana bir tık kulağına güzel geldiği için yazmış intibası verdi, sezen aksu'nun da vardır böyle bi anlama gelmeyen ama ilk dinleyince afili gelen sözleri


  • nundu  (06.07.24 19:59:03) 
hazır paket mi geliyorlar bilmiyorum ama bi seçilmişlik var.

aynı şeyi yaşar kemal'in yalnızlık şiirini on yedi yaşında yazdığını öğrendiğimde hissetmiştim.

youtu.be

kırk yaşındayım, okuduğum gazete kitap derginin haddi hesabı yok, yani yaşar kemal'in on yedi yaşına kadar okuduğu kitapları çoktan katlamışımdır ama bir şiir yazsam bu şiirin çeyrek kalitesinde şiir yazamam.

aynı şey müzik için geçerli. bazı insanlar küçük yaşta inanılmaz bestelere imza atıyor. örneğin ilhan irem on sekiz yaşındayken işte hayat şarkısını yazıyor. hem söz hem müzik harika.

atatürk'ün her şey olabilirsiniz sanatçı olamazsınız sözü burayla ilgili. bazı şeyleri isteyerek olamıyorsun.
  • tabudeviren  (06.07.24 20:04:04) 
@tabudeviren: Acaba sanatçı dediğimiz insanlar dünyaya birçok kez gelip bizim şu an avam, yarı cahil,.akademisyen, aydın seklinde bir silsile halinde katettigimiz yollardan geçip dünyaya tekrar gelip her şeyin özünü müzikle, şiirle, ritimle verip aramızda sıradan vatandaş olarak dolaşıyor olabilirler mi?


  • sekizdokuzon  (06.07.24 20:10:42) 
Şu an milli maçı izliyorum. Evet bazı insanlar yetenek paketli geliyor.
Arda güler, 18 yaşında, sadece çalışmayla böyle yetenekli olunmazdı :) doğarken üflenmiş bişeyler.

  • numlock  (06.07.24 23:15:43) 
hazır gelmek gibi değil de, ben bu durumu şöyle düşünüyorum. (sena şener özelinde değil, bir kaç şarkısını dinledim, bişeye benzetemedim ama hakikaten bazısının çabuk olgunlaşmak mevzusu var o da şu) DOLMAK VE TAŞMAK meselesi.

bazımız damacana kadar büyük bir kapla doğuyor,
bazımız da bardak büyüklüğünde bir kapla doğuyor. damacanaya ne atsan dolduramaz ve taşıramazsın, damacanayı taşırmak bir hayli uzun sürer. ama bardak çok çabuk dolar ve taşar. bardak ve damacana iki ayrı uç bu arada. bir sürü büyüklükte KAP çeşidi var.
aynı bu hesap. bazımız kabından dolayı çabuk taşmaya ve OLmaya başlıyor, daha erken yaşta anlatmaya, oynamaya ve DAHİ oldurmaya başlıyor.
  • füt  (10.07.24 13:38:20 ~ 13:41:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.