[]

gol atan takım gol sevinci yaşarken atağa kalkıp gol atmak

var mı böyle bir şey?
yoksa yasak mı ya da etik değil diye mi yapılmaz?



 
Bir futbolcu kendi sahasında bekleyip gol sevincine gitmeyince santra yapılmaz diye bir kural olması lazım. Tüm takım sevinirken bir futbolcu kendi sahasında kalıyor rakip takım hemen santra yapmasın diye biliyorum


  • efreet sultan  (06.07.24 19:05:42) 
Gol atan takım genelde rakip sahada kutlama yapıyor. Kendi yarı sahalarına geçmeden oyun başlayamaz.


  • but that was just a dream  (06.07.24 19:24:14) 
Ya zaten oyunun başlaması için hakemin düdük çalması gerekmiyor mu, takım kendi sahasında iken, rakip takım topu santraya koyup kendi kendine başlayabiliyor mu?

Yani takım kendi sahasında bile olsa, abartılı uzun bir gol sevinci yapmıyorlarsa, hakem de eşek değilse bekler herhalde sevinmelerinin bitmesini.
  • kibritsuyu  (06.07.24 21:05:37) 
hakem beklemek zorunda değil. gol yiyen takım hazırsa ve gol atan takımın bütün oyuncuları kendi yarı sahasında ise maç başlar. kaleci penaltıdan gol atıyor ve sonrası: www.youtube.com


  • hrskrs  (06.07.24 21:18:14) 
Oyuncukların hepsi saha dışında ya da kendi sahasında olursa santra yapılıp gol atılabilir. 1 tane oyuncu bile rakip sahadaysa santra yapılamaz. Haliyle gol atılamaz. Yani 90+7'de 1 gol atınca tüm rakip sahadaki oyuncular tribünlere koştu. Geri kalanı da kendi sahasındaysa. Santradan başlayıp gol atabilirler.


  • nawar  (06.07.24 21:32:51) 
Hakem beklemek zorunda değil elbet, ama oyunu başlatmak için düdük çalmak zorunda değil mi?

Beklemek zorunda değil ama abartıp fazla uzatmazlarsa o kadar bekler gibime geliyor.
  • kibritsuyu  (06.07.24 21:49:08) 
@but that was just a dream, good to know...


  • robert bosch  (06.07.24 22:52:25) 
Youtube'da ''gol sevinci yaşarken gol yemek'' şeklinde aratınca

www.youtube.com
www.youtube.com

gibi örnekler çıkıyor. tabi baya eski videolar ama mümkün olay tabi belli kurallar çerçevesinde.
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (07.07.24 01:32:54) 
günümüzde üst seviye liglerde böyle bir şey mümkün değil. yukarıda bazı eski örnekler verilmiş ancak onlarda da aslında gol atan takım kendi sahasına dönmüş oluyor, günümüzde gol atıp rakip sahada kutlama yapmak yerine kendi sahasında kutlayan takım yok denecek kadar azdır. onlarda da genelde kaleci kalede beklerken sevinir.


  • makarnavodka  (07.07.24 12:46:15) 
denk gelmiş:
www.fanatik.com.tr

  • hrskrs  (10.07.24 20:17:39) 
ya işte bunu anlatmaya çalışıyorum. şimdi bu tam bir hakem ipneliği değil mi?

oyun sırasında bile faul yapılan adam ayağa kalkıp atışı hızlıca kullanmak istiyor, düüürrt durduruyor oyunu, "düdüğümü bekle". ohooo herkes yerine yerleşiyor, baraj maraj kuruluyor. hızlıca kalkıp atışı kullanacak adamın bütün avantajı kayboluyor.

kaleye yakın herhangi bir serbest atışta bile vuruş yapacak oyuncuya düdüğünü gösteriyor bekle diye. barajın kurulmasını bekletiyor, mesafeyi ayarlıyor, yere köpük sıkıyor. e madem öyle kafama göre koyup başlayabiliyorsam kaleci direğe yaslanmış barajı hizalarken vurayım öteki kenara gol olsun. ama olmuyor, illa düdüğü bekleyecen. santra yaparken sevinmelerinin bitmesini, en azından kalecinin yerine geçmesini beklememek götlük değil mi? "düdüğümü bekle" diyip yerleşmelerini beklemek şöyle dursun, bir de düdük çalıp başlatıyor oyunu.

yani adam kendi sahasında bile olsa kaleci çıkmış seviniyor, takım yerleşmemiş, oyuncunun santra yapıp oyunu başlatmasına nasıl izin veriyorsun, orada da "düdüğümü bekle takım yerleşsin" desene.
  • kibritsuyu  (11.07.24 00:15:40 ~ 12:05:33) 
Futbol kuralları çerçevesinde hakemin yorumuna çok açık bir spor. Kurallar, karşı takım kendi sahasındayken başlayabilirsin diyor. Hakem de başlatıyor yani yaptığının kurallara aykırı bir yanı yok.

Bi de u15 kızlar maçı olmasının etkisi de olmuştur. Derbi de olsa önemi düşük bir maç sonuçta. Hakem de sıcak havadan falan bunalıp aman bunları mı bekliycem diyip düdüğü çalmış olabilir. Ya da belki de hakemlerin bu durumda hadi yerleşin deme hakkı yoktur? Sonuçta yerleşin diyip bekletmek de karşı takıma haksızlık. Sen kendi sahanda seviniyorsan karşı takım hızlıca başlatıp gol atabilir sonuçta bu da bir taktiktir. Hakem olarak bunun önüne geçmek de yanlış bence
  • nundu  (11.07.24 10:22:44) 
peki serbest vuruşta, topa rakip takım oyuncusunun 9.15'ten uzak durması gerekliliği kural mı, dezavantaj mı? yani rakip oyuncu 9.15'ten daha yakınken istersem başlayabiliyor muyum, yoksa kural olarak illa 9.15 açılması mı lazım?

yani ben serbest vuruşu kullanmak isterken hakemin bekletmesinin gerekçesi kural mı, karşı takıma saygı mı? sırf ben atışı kullanamayım diye rakibin topa yakın durması beni atış kullanmamı engeller mi? yoksa ona rağmen ben kullanmak istesem kullanabilir miyim?
  • kibritsuyu  (11.07.24 12:18:08) 
orta sahada topu pasla hızlıca oyuna sokabiliyorsun zaten serbest vuruşta. Kaleye daha yakın açılarda yine pasla belki olur ama şut çekilemez diye biliyorum ama kural kitabına bu kadar hakim değilim ben de. Dediğim gibi hakem inisiyatifine kalan bir durum olabilir. Bazı hakemler avantaja bırakmaya meyilliyken bazı hakemler hemen düdük çalabiliyor. Basketbol gibi katı kuralları olan bir spor değil futbol, esneklik her zaman var. Bi 10-20 seneye tüm hakem kararlarını VAR gibi bir teknoloji anlık verecek olursa o zaman standart hâle gelebilir belki


  • nundu  (11.07.24 12:24:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.