[]

konya obruklarında devlet müdahelesi

konya obruklarının oluşum nedeni çok fazla youtube yorumunda şu olarak gösterilmiş;
ekonomik endişe yada iştahtan ötürü, buğday yerine mısır gibi o bölgenin olağan yağış miktarından çok daha fazla su isteyen bitkileri ısrarla ekmeleri ve ihtiyaç duyulan fazla suyu yeraltından çekmeleri.

bu iddia doğru ise,
devlet bu durumu engellemek için yasalarıyla hiçbir şey yapıyor mu ?
devlet bölgede mısır eken çiftçilere adeta yasaklı bir bitki olan haşhaş ekmiş gibi, mısırın toplanıp imha edileceği bir süreç yürütebilir mi ? doğruluğu yanlışlığı ayrı, bunu yasalarıyla yapABİLİr mi ? yapmıyorsa bu obruklaşmayı izliyor mu ?

bilgisi olan var mı ?
("çiftçi mısır ekmesin de ne yapsın be abi?" muhabbetine bu duyuruda girmeyebiliriz, fazlasıyla okudum.)

 
İkinci Dünya Savaşından bu yana Türkiye popülist politikalarla yönetiliyor. Yani bir yerde bir şey yapılabilmesi için, ya bir oy potansiyeli olması lazım ya da rant olması lazım. Senin çözümünde ikisi de yok.


  • Mirket  (06.07.24 14:59:37) 
Devlet istese halkını ve çiftçisini gözeterek bunun önüne yasaklarla değil teşviklerle planlama ile sorunu bütüncül olarak ele alarak geçebilir

Konunun bir ucu çiftçi mısır ekmesin de ne eksine de dayanıyor çünkü
  • grimavi  (06.07.24 15:28:08) 
Hemen hemen her sektörde, hemen hemen piç bir şeye karışmayan, alacağı vergisini bile affeden, oy kaybetme korkusuyla on yıllardır populist bir hayatı kendine düstur edinen hükumetlerin yönettiği revlet doğal olarak buna da karışmıyor.
Her köye ziraat mühendisi, irtibat noktası kurarak ve hangi sene hangi köy, yöre, çiftçi ne eksin de bir mahsülde darlık, diğerinde yığılma olmasın diye yapılan bir projeyi bakanlık rafa kaldırmış zamanında.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (06.07.24 20:33:22) 
Cevaplarin biri yazar olmayanlar tarafindan okunamiyor. Tik veremedim.


  • WithWorth  (06.07.24 21:56:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.