[]

biri açıklayabilir mi?

eksisozluk.com

bu entry'de basitçe anlatılmak istenen ne? 34 yaşında yatırıma başlayan neyi kaçırıyor?


 
Paran varsa altin, arsa ya da ev alirsin. Uzun vadede hep kazanirsin. Ortadogu da bunun dışında bisey ise yaramaz. Yatirimin özü budur.


  • halk  (06.07.24 14:24:17) 
bu doğru mu bi bakmak lazım ya.

Biri yılda 5 bin dolardan 10 yıl yani 50 bin dolar yatırarak 65 yaşında 787 bin dolara sahip oluyor.

Diğeri 35 yaşından sonra her yıl 5 bin yatırarak 30 yıl para biriktiriyor (150 bin dolar) o para 611 bin dolara dönüşüyor.

ikisinde de yıllık %8 faiz öngörülmüş.

edit: compound interest son yıllarda acayip büyür, yani evet 25 yaşında başlayanın ekstra 10 yılı daha olduğu için 50-65 yaşları arasında falan faiz hayvan gibi geliyordur.
  • nhk ni youkosu  (06.07.24 14:30:13 ~ 14:30:53) 
teoride doğru da pratikte böyle işlemez. 35 yaşındaki yılda 5k değil. 10k yatırıp çok daha öne de geçebilir.

ama temel prensip kesinlikle doğru. erken yaşta sağlam fonlar, altın vs yatırım yaparak güvence oluşturmak çok mantıklı.
  • orpheus  (06.07.24 17:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.