[]

Arabanın motoruna kedi girmiş - ÇOK ACİL CEVAP

Apartman görevlisi söyledi, senin arabanın motoruna kedi girmiş bağırıyor diye. Yavru kedi sesi.

Fenerle falan kesinlikle göremiyorum. Mama koydum ama sanırım yolunu bulup çıkamıyor, çıkabilse çıkacak zaten.

Çok acil çözüm öneriniz var mı?

 
90+ o kedi çıkana kadar :)

süt bırakıp, arabanın çevresinden ayrılmak

yine girmesin diye sonra çözüm arayın. girdiği yerin de fotosunu çekin.
  • baldan kaymak  (05.07.24 11:35:41) 
kaportaya biraz vurmayi dene. korkup cikabilir belki.

baska gordugum oneri:
- kediye rahat bi yer hazirlamak. yaninda balik tavuk gibi yiyecek koymak

daha uzun suren oneriler:
- mekanik cagirmak
- kedi kurtarma ekibi cagirmak :) itfaiye yapar mi bilmiyorum
  • ermanen  (05.07.24 11:40:01 ~ 12:20:22) 
Sakın arabayı çalıştırma. Kedi sesi dinletmeyi dene istersen, bir de uzağa git belki korktuğu için de cikamiyordur.


  • rock n roll  (05.07.24 12:03:48) 
Kokusu yüksek birşey denemelisiniz salam veya yaş mama ile çıkar yanından ayrılın sakinlesin çıkacaktır biraz zamanınızı alır, gelişmelerden haberdar edin lütfen.
ps ikinci kedi geliyor gibi

  • eja  (05.07.24 12:38:56 ~ 12:42:50) 
tecrübeyle sabit. ne zaman kaputa vurup ses çıkarsam çıkmıyorlar daha da korkup içeride daha da sıkışık bir yere gizleniyorlar.

tek çare onun keyfi. yaş mama kokusuyla sakin sessiz bırakıp uzakta beklemek maalesef.

sakın çalıştırmayın.
  • patronaj1  (05.07.24 13:01:14) 
kedi seviyoruz diye illa benim başıma gelir zaten böyle şeyler.

sütle mamayla çıkacak gibi değil.

kaportaya vurdum, tepki vermiyor. çok korkutmadan 1-2 kısa kornaya bastım, olmadı.

kedi sesi dinletince deliriyor. sessizce duruyordu, kedi sesini açınca kıçını yırtarcasına bağırıyor. en azından çıktı mı, hala içeride mi onu anlayabiliyorum kedi sesiyle.

kıç kadar mesafedeki tamirci gelip krikoyla kaldırmak için 1000 lira istedi, şimdilik öyle bir bütçem yok.

itfaiye çağırdım geldi. sağolsun çocuk acayip uğraştı, sayesinde kediyi gördük. sıkışık değil, içeride hareket ediyor.alanı da var ama nereden girdiyse çıkışı bulamıyor.

itfaiyenin kurtarma yöntemi tüple basınçlı hava sıkmak. kedinin üstüne hava sıktı ama kedi kıpırdamıyor bile. karter muhafaza sacının içinde oturuyor. alttan elimi uzatıp dokundum bile.

çocukcağız muhafazayı da sökmeye çalıştı ama elindeki anahtarla sökemedi. çaresiz kaldı gitti.

kedi hala orada. cuma namazından sonra işlerim biterse diyen ustayı tekrar arayacağım namaz bitsin de.

@eja: yok ben bi ikincisine daha bakamam.
  • kibritsuyu  (05.07.24 13:25:37 ~ 13:26:31) 
Yaralı olabilir belki.

Aroması en yüksek olan ton balığı konservesidir. Konserveyi açıp, lastiğin yanına koyun ve uzaklaşın. Mutlaka kokuyu alır.

Ancak başka kediler de kokuyu alır tabii. Bir de yavru, siz yaklaşınca tekrar eski yerine girebilir. Yakında veteriner varsa kedi yakalama ağı (sopanın ucunda ağdan sepet) varsa ton balığını ağın içine koyup yakalayabilirsiniz belki.
  • alfired  (05.07.24 13:51:41) 
youtubedan kedi miyavlaması açın, kafasını çıkarır.

o da olmazsa itfaiye haber verin.
  • numlock  (05.07.24 13:51:58) 
kedi miyavlaması açınca deliriyor, acı acı bağırmaya başlıyor.

itfaiye geldi çıkaramadı, gitti.
  • kibritsuyu  (05.07.24 14:02:10) 
Geçen pazar sokakta bir aracın motor hizasına kaçmıştı. Hatta jant boşluğundan baktığımda motor bloğunun orda göz göze geldik.
Nası da sevimli ama çok ürkekti, mama bıraktık 10 dk bekledik çıkmadı, kedi sesi açtık youtube'dan. Telefondan kedi miyavlıyor, motordan diğer kedi miyavlıyor öyle 2 dk miyavlaştılar bişi olmadı.

Kediyi görebildiğim için sprey ile su sıktım hayvan ıslandı, yer değiştirdi.

İtfaiyeyi aradık, onlar geldi ve en sonunda ellerinde yangın tüpüne benzer basınçlı bir tüp ve hortum. Motora anlık olarak inanılmaz bir hava verdiler, yavru kedi neye uğradığını şaşırdı. Tüm gücüyle indi o arabadan ve inanılmaz bir hızla başka bir arabanın altına kaçtı. :)

Sonra aynı süreç diğer arabada yapıldı ama ondaki motor blouğunun daha başka yerine kaçtığı için araç sahibi beklendi ve kaput açılarak alındı. Araç sahibi de bu mimik kediyi sahiplendi. (Kendi kedisi 13 yaşındaymış, kısmet)

Sözün özeti sadece hava tutarak kediyi araçtan çıkarabildi itfaiyeciler.

Aynı zamanda pazar günü araçlardan çıkarmaya gittikleri 3. kedi olduğunu söylediler.
  • c0sh_kun  (05.07.24 14:15:38) 
Müjde. Kendiliğinden çıkmış.

Bu sefer elimde ton balığı konservesiyle indim. Youtube'dan kedi sesi açtım hala motorda mı diye, dışarıdan miyavladı, hurda eşyalar var onların altından.

Yakaladım baktım, yarası beresi yok gibi, yürüyebiliyor da. Kuru mamaları ve ton balığını bıraktım ama yüzüne bile bakmadı ve hala acı acı miyavlıyor.
  • kibritsuyu  (05.07.24 14:58:13) 
Hocam bu dizinin yeni sezonu gelecek mi


  • Zetnikov  (05.07.24 22:35:16) 
al sana yeni sezon.

dün akşam eve geldim, bu mal sabah bıraktığım yerden fırladı, koştu koştu başka arabanın altına girdi. koyduğum mamalara ve ton balığına dokunmamış bile. daha çok küçük belki yiyemiyor bile olabilir, hala emiyor ve annesini kaybetmiş olabilir, süt emmesi gerekiyor ve aç olabilir.

acı acı bağırıyor. çok uğraştım, kesinlikle ulaşamadım. mecburen bırakıp yukarı çıktım, ta yukarıya geliyordu sesi ara ara.

biraz sonra kedimin taşıma kutusunu alıp ineceğim. hala oralardaysa ve yaşıyorsa bir şekilde yakalayıp veterinere götüreceğim. dün geldiğim saatte bulabileceğim veteriner yoktu, sabaha bıraktım.

gelişmelerden haberdar ederim.

imgur.com
  • kibritsuyu  (06.07.24 10:40:40) 
evet merak edenlerden müjdemi istiyorum.

sabah taşıma kutumla indim, kedi sesi açıp kediyi aramaya başladım, cevap vermedi. bu arada açtığım kedi sesini duyan bir kız geldi, o da kediyi arıyormuş, dün yaş mama vermiş beslemiş ama yakalayamamış. ben kedi sesi açınca geri geldi sanmış. neyse biraz aradık, bulamadık. bu arada dün bıraktığım kuru mama ve ton balığı yenmiş, artık bu mu yedi, başkası mı yedi bilmiyorum.

işim vardı 2-3 saat çıktım geri geldim, yine kedi sesi açıp dolaştım biraz, bulamadım yok ortalıkta.

2 bina aşağıda veterine var, benimkinin de ilk aşısını o yapmıştı. ona dedim sorayım. bir gittim ki bizim salak orada, başında iki tane genç çocuk var, biri yan apartmandaymış, tanıdı beni sizin yan apartmandayım dedi. bunlar da kedinin bağırtısına inmişler, kediyi ararken tanışmışlar, zar zor da yakalayıp veterinere getirmişler, bir tanesi (yan apartmandaki) de sahiplenmiş. önüne yaş mama koymuşlar, biri muayene diyor, biri aşısını yapıyor.

bağıra çağıra mahalleyi ayağa kaldırıp kendine ev bulmuş gerzek. dünkü macerayı anlattım, biraz sevip ayrıldım oradan.

çok uzağa gitmemiş, çocuğu görürsem halini hatırını sorar merak edenlere bilgi veririm.
  • kibritsuyu  (06.07.24 18:11:55 ~ 18:12:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.