[]

Kripto Para'dan Para Kazanmak Neden Bu kadar zor ?

Kripto Para dünyasına ilk olarak 3 ay önce girmek istedim. Çeşitli sebeplerden giremedim. Haziran ayında ilk yatırımımı yaptım. Çok şanslıydım. 3 ay önceye oranla market en az %30 düşmüştü. İndirimli girdim yani. 3 ay önce girsem hâlâ zarardaydım. Neyse girilecek en iyi yerden girdim. Temmuz'a kadar kârdayken şimdi maliyetimin de aşağısına indim. Kaldıraç da oynamıyorum sadece spot takılıyorum.

Fakat ben anlamıyorum 3 aya önceye oranla zaten acımasızca kadar düşmüş. BTC şu an 55-57 arasında gidip geliyor. Yükselince de düşüyor, düşünce de. Yani evinize hırsız girse bu kadar soymaz sizi. Dip diye bir şey yok bu kripto parada. Bazı insanlar 3x-4x kârdayken şu an maliyetinin de altındalar. Sadece 1 ayda oluyor bu. 5-6 ay 3x çıkmasını bekliyorsun tek bir mumda alaşağı ediyor seni. Verdiği stres de cabası. Gerçekten kazanmak için ne yapmalı biri söyleyebilir mi ? Dibin dibini yakalıyorsun gerçekten yakaladığını düşünüyorsun ordan da iniyor seni mahvediyor. Ben şahsen çok zararda değilim çünkü ters bir zamanda girmedim. Ama piyasanın insanı böyle alaşağı etmesini kaldıramıyorum. Bazı tokenler var grafiğinden bakıyorum kimi insanları 10x geride bırakmış, şu an hacimleri de sıfır. O coini tepeden alanların parasının da gelmesinin imkanı yok. En dipten alanları bile mahveder mi bir piyasa ?


 
Bu sorulari gercekten mi soruyorsun yoksa icini mi dokmek istedin? Gercekten sormadigini dusunmmek istiyorum. Neyse cevap veriyorum: Zor cunku kim kime niye bedavaya para versin? Zor cunku senin kazanman icin birilerinin kaybetmesi gerekiyor. Zor cunku adamlar birilerini soymayacak olsa neden uretsin boyle seyleri? Zor cunku herkes kendini en akilli saniyor.


  • hot potato  (04.07.24 17:16:06) 
gerçekten kazanmak için ya bütçeyi çok iyi yönetip düşüşlerde mal alacaksın ama bu düşüşler bazen bir yıldan bile fazla sürebilir ve psikolojiyi yıpratır. hatta şöyle diyeyim düşüş nereye kadar sürecek kimse bilemez.

ya da piyasaların iki yönlü olduğu gerçeğini kabullenip trend yönünde pozisyon alacaksın. tabi bu bir cümlede yazıldığı kadar kolay değil. trend yönü neye göre belirlenecek, trendin önü açık mı yoksa sonuna mı geliniyor, risk yönetimi gibi bir sürü detayları var.
  • lazpalle  (04.07.24 17:37:29) 
2010 yılında sanırım bir BTC 6 sent. Bugün tekrar 6 sente inmemesinin tek sebebi yatırımcılarının beklentisi ve psikolojisi.
Ben bu beklenti ve psikolojiyi iyi takip eder ve bundan prim sağlarım diyorsan ne ala. Yoksa elbette ki birilerinin kazanması için birilerinin kaybetmesi lazım.

Düşünce alacaksın diyenler 6 centi kastediyor olamazlar. Neyi takip ediyorlar acaba? Orası merak konusu. Yatırım konusu ya aşırı öngörü gerektiriyor ya da aşırı şans. Müzik durunca bir sandalye kapamazsan yanarsın ve baştan oyunculardan birileri müziğin ne zaman duracağını biliyorsa o oyun olmaz.

Karışık yani. Senin de dediğin gibi. Para kazanmak zor.
  • Mirket  (04.07.24 18:00:00) 
Tek bir kişinin twitleriyle (e. Musk) kripto piyasası alt üst oluyorsa uzak durmak ve umut bağlamamak gerekiyor.

İnternetten al-sat yapsanız daha çok kârdasınız.
  • diyecevaplandı  (05.07.24 00:04:00) 
Bitcoin dışındakiler borsa değil, kumar çünkü. Ara sıra kısa veya görece uzun vadeli stabil gözüken coinler çıkıyor tabii ki. Kazanmak için "mum" değil, "hype" kovalaman lazım kriptoda.


  • nawar  (05.07.24 00:13:14 ~ 00:13:35) 
aslında çok kolay. kısa vadede sadece kaldıraçla kazanıyorum ben. sıradan bir coinde marjini yüksek tutup 16-17x kaldıraçla en geç 20 dakika içinde pozisyonu kapatırım. bunun arkasında bu işlemi en az 3 kez daha yapacak bir meblağ bırakırım, stop koymam. hep cross, izole tercih etmem. (btc'de günlerce kalabilirdim ama artık onda da kalmıyorum, çünkü bir süredir teknikle olmuyor) genelde satarım, short yani. %20 ve üzerinde kar gördüğüm zaman kaçarım ve parayı hemen tl'ye çevirir fona atarım. birkaç kez bakiye büyük olduğundan saçmaladım ve kaybettim ama dersimi iyi aldım. günlük ortalama 100 $ kotamı doldurduğum anlamına gelir. günün her anı fırsat olabilir, bu demek değil ki 7/24 işlem açarım, asla. bazen 2-3 gün hiç işlem açmam, değmez, kumar olur bu ama takibi bırakmam.

takip ettiğim coinle özdeşleşmem lazım. balık tutmak gibi aslında, nerede toplandılarsa oltamı oraya atarım. volatilite'nin aşırı yüksek olduğu zamanlar bulunmaz fırsat olur. 2 dakikada inanılmaz şeyler olabilir. kimseye tavsiye vermem. uykumu alamamışsam, mesaim çok yoğun olacaksa vs. işlem açmam. ha kayıp yaşamaz mıyım tabi ki yaşarım. ama telafisinin çok da zor olmadığını düşünüyorum.
  • Improbable  (05.07.24 12:48:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.