[]

kedinin karma aşısını erken yaptırabilir miyiz

geçen sene yazlıkta sokaktan sahiplenince götürüp yaptırmıştım. şimdi 1 yıl yine yazlık zamanında dolacak. ben yazlığa gitmeden ankara'da kendi veterinerimize yaptırsam, 1 - 1.5 ay kadar erken olsa sıkıntı olmaz değil mi?

bir de ilk sefer iki doz karma aşı yapılmıştı 2-3 hafta arayla. bundan sonra tek doz tek doz mu devam edecek?

ilk yapılan karma aşı markasından mı devam etmem gerekir, yoksa farklı marka aşıdan da devam edebilir miyiz?

 
Aşılar aynı genelde, marka diye ayrılmaz.

Şimdiden yaptırabilirsin. Bana da dediler 2 hafta sonra tekrar olacak diye ama götürmedim, Bi sorun çıkmadı. Evet tek doz olarak devam edecek.
  • hops  (04.07.24 12:19:08) 
yaş aldığında yapılan hatırlatma dozu bağışıklık için belirli bir süre kıstası yok yaklaştığında yaptırırsınız demişti, hatta bende 3 hafta kadar geç yaptırmıştım. yine aynı tip aşı olmalı hatırlatma olduğu için, bundan sonra her sene tek doz yapılacak.
birde 5 yaş+ kedilere karma vurdurmuyor bazı aileler bu da dip not olsun.
ps. yinede veterineri arama şansn varsa sorup bilgi alın.

napıyor velet, yazlıkta dışarı çıkmasını bir nebze engellemeye çalışın dayak yiyip dönüyor ev kedileri sonra bir ton uğraşırsın, hazırda batikon alın bulunsun yaralarına sürersiniz, dışarı çıkacağı içinde paraziti daha sık yaptırın. hatta yakalığı varsa alın yanınıza yaralanırsa yaralarını yalamaması için takarsınız.
  • eja  (04.07.24 12:22:31 ~ 12:35:45) 
@eja

dışarı çıkmasını engellemek çok zor, kapı pencere sürekli açık. geçen sene eve girmeye uğraşıyordu, bu sene de pek uzaklaşacağını sanmıyorum, civarda dolaşıp geri gelir gibi. bi de memleketine gidiyor, bilmiyorum hatırlar mı. dr animals diye bir yara antiseptiği vermişti doktor, ağız kokusu için ağzına sıkın, gözlerini silin, yaraları silin, her yere kullanılır diye.

yakalığı yok, hiç kullanmadık, ufak bir ameliyat kesiği vardı, onu da yalaması sıkıntı olmaz dedi doktor, hiç yakalık kullanmadı. gitmeden karmayı yeniletirim, iç dış parazitini yaptırıp öyle giderim zaten.
  • kibritsuyu  (04.07.24 12:48:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.