[]

Klinik Psikolog - Ücretlendirme ve Platform için Fikirleriniz

Merhaba sevgili yazarlar,

Ben klinik psikoloğum. Mezun olalı 9 yıl oldu. Çok değerli hocalardan çok değerli eğitimler aldım. Aralıksız 8 yıldır da psikodinamik ekolü ile danışan görüyorum. Bu zamana kadar terapinin ulaşılabilir olması gibi bir değerim vardı ve bir de tecrübemi biliyordum bu yüzden hep ücretleri piyasanın çok altında tuttum. Ancak artık bir güncelleme yapmak istiyorum.

Tam burada sizden fikir almak istiyorum.

1) Klinik psikolog ile yetişkin-ergen seansları için (haftada bir ve uzun sürecek çalışmalar) sizce makul düşündüğünüz ücret aralıkları nedir?

2) Kullandığım bir platform yok (hiwell, salus, psikolog merkezi gibi) daha önce denedim ancak komisyon aldıkları için ücreti arttırmak durumunda kaldım ve işime gelmedi. Tavsiye edilerek kendi ağımı oluşturdum ancak biraz hareketlendirmek istiyorum. Hangi platform üzerinden ( youtube, instagram ya da online terapi appleri) tanıdığınız uzmana gitmek isterdiniz?

Fikirleriniz değerli şimdiden çok teşekkürler...

 
1. Soruya cevap veremiyorum.
2. Soruya cevabım ben YouTube videolarını gördüm ilk. Sonra biraz araştırıp gitmiştim. Çok da severim kendisini.

  • rock n roll  (03.07.24 21:37:20) 
youtube videoları terapi yapan kişi hakkında bilgi almak için güzel bir yol danışan için. ücretsiz ilk seans şansı olmadığı için güven duygusuna önem verenler için ve/veya terapistin nasıl konuşup anlattığına önem veren insanlar için de güzel bir bilgi kaynağı. hayatımda ilk gittiğim psikolog kadın ağzını şaplatarak konuşuyordu. onun yönlendirdiği psikiyatrist kadın beni dövecek gibi üstüme gelmişti. dili hiç sakin ve kibar değildi. sizin olay süreklilik üzerine sonuçta ve memnun olmayan çok insan var terapistinden.
popüler olmak için sosyal medyada parlamak ve bunun için pro destek almak yardımcı olacaktır. bir de memlekete özgü kişisel gelişim kitabı yazarsan tanınırlığın çok artacaktır.
fiyat konusuna bir şey diyemem. 4k yapmış benim doktor. neyse ki 2 ay sonra gel artık dedi. terapi almaya başlamak çoğu insan için başlıca utanç kaynağı zaten. belki bu konuda da ilk adım nasıl atılır konusunda insanları cesaretlendirecek projeler tasarlayabilirsin.

hayatınızı güzelleştirmek için ilk tanı seansı ücretsiz.

bu slogan dikkat çekerdi işte.
  • hasmetizm 2046  (04.07.24 11:00:49) 
Merhaba, bir psikolog olarak cevap vereyim :)

9 yıllık tecrübe sahibi birinin, ekolüne ve eğitimlerine bakardım, ne kadar süpervizyon almış, kendi sürecine devam etmiş mi, bunlar benim o kişiyi seçmem için önemli olurdu. Eğer tüm bunlara sahipse ve 9 yıllık tecrübe de varsa, min 2.500 tl+kdv diye düşünmekteyim.

Onun dışında @hasmetizm’e katılıyorum; danışanlar sizleri görmek, tanımak istiyorlar, dolayısıyla uzun videolar oldukça makul. YouTube videoları gibi… ama orada da iyi bir görüntü kalitesi yakalamak, etiket oluşturmak gibi teknik meseleler canınızı sıkabilir. İlk başta instagram’da yazı yazmak, en kolayı fakat gerçek anlamda, arayan sizi buluyor bir şekilde :) basit ve ulaşılabilir içeriklerle sizi daha çok buluyorlar ama bulan kişiler terapi hamurunda pek olmuyor, terapistin tatminini düşürebilirler diye düşünüyorum.
  • damba  (04.07.24 17:00:07) 
1-bence 1600-1700. yapmayacaksınız, piyasaya göre düşük farkındayım ama bu seans ücretleri bizi birbirimizden çok ayırdı...
2-hiçbirini kullanmayan birine giderdim. fakat istekli olduğunuz için instagram diyebiliriz, jung çevirileri yapan bir terapist var onun ig kullanımını beğeniyorum. populist paylaşımlar yapmıyor, işinde gücündeyken önemli gördüğü kısımları yazıyor. @jungsever hesabı.
bir de görkem aypar da güzel kullanıyor bence.
twitter'da genelde lacancıları takip ediyorum, çok da faydalanıyorum. aslında orası daha işlevsel olabilir fakat sizin tam olarak ne istediğiniz önemli.
  • anna sun  (05.07.24 21:47:51) 
Teşekkür ederim fikirleriniz için. 1600 u geçeceğimi sanmıyorum :) benim terapistim psikiyatr ve analizan yeni 1700 yaptı. Ben de 1000 i geçmedim online da henüz. Danışan kitlem geniş ancak supervizyon, egitim, kendi terapim derken baktım ki elimde kalan iyice az. Tekrar tesekkur ediyorum çok sevgiler


  • entellektuelmankurt  (06.07.24 23:24:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.