[]

Harita mühendisi arkadaşlara birkaç sorum olacak

Ben şu an irlandaya eğitim vizesiyle geldim ve normalde 6-7 sene tecrübesi olan bir inşaat mühendisiyim. Burada inşaat mühendisliği için 1-2 yerle görüştüm ama irlandada harita mühendisliği inşaat mühendisliğinin içinde öğretiliyor yani burada harita müh. diye bir bölüm yok ama hakediş ve planlama müh bölümü de farklı bir alan olarak lisans eğitimi veriliyor.

Özetle sahada çalışacak bir inş mühendisi olacaksanız total stationı iyi biliyor olmanız lazım. Bir inş müh olarak mantığını biliyorum fakat kullanmayı çok az biliyorum. Bu işi 5 katlı betonarme apartman olan bir site inşaatında yapacaksak (tek başına çalışıyorsun sahada ve hata yaparsan geçmiş olsun) youtubeda izlediğimiz videolarla halledebilir miyiz? Şu an alete ulaşımım da yok. Zira 1-2 günlük kurslar var ama bunlarla oluyor mu? Ne yapmak lazım, uzun zaman alacak bir öğrenme sürecidir bu?


 
Öğrenci çalışma vizesiyle dediğin şey pek mümkün değil. 20 saatlik çalışma iznin var.


  • ferenc  (03.07.24 21:16:36) 
@ferenc
Çalışma vizesi için sponsor olacak yer bulacağım (critical skills list) ama önce her türlü bu işi öğrenmem lazım. Gerisi kolay. Birkaç kişi tanıyorum bu yolla sponsorluk alan

  • filipis  (03.07.24 21:41:38) 
"Çalışma vizesi için sponsor olacak yer bulacağım" işte bak bunu yapmak için önce çalışma vizesine ihtiyacın olacak.

İrlanda'nın kolay vize vermesi öğrenciyi sağıp geri göndermek. Genelde dil okuluyla gidiyorlar. Bu birkaç ülkenin uyguladığı bir tuzak.

Herşeyi geçtim, bir ülkede kalıcı oturum almak bile harita mühendisi olarak çalışabileceğin anlamına gelmiyor. Kanada'da bu durum çok yaygın. Adam iran'da doktor diyelim kanada'da şöförlük yapıyor. Caucasian agabeyler corporate ortamlara ve devlet işlerine çökmüş oluyorlar.

Tavsiyem bu konuları detaylı araştır.
  • ferenc  (04.07.24 03:20:07) 
@ferenc hocam öncelikli meselem bu değil. Temel hususları halletmeden buna odaklanmam manasız zaten. Bu arada dil okuluyla gelip bu şekilde çalışanlar var. Birkaç sigortasız deneme günü yapıyorlar burada ya da case oluyor. Bunu test etmek çok zor değil. Türkiyedeki gibi 3 ay bir deneme süreci var, beğenmezse şutlayabiliyor. Sadece 1000 euro gibi bir meblağ ve biraz evrak problemi var. Eğer adam ülkesinde bulamadığı nitelikli mühendisi bulursa kabul ediyor. Sponsorluk veren firma çok değil ama burada mühendis kadrosu ciddi oranda yabancılardan oluşuyor. Hindistanlı brezilyalı ya da türk. Bunların full time çalışma izni varken mi bu işlere girdiğini sanıyorsunuz?


  • filipis  (04.07.24 10:45:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.