[]

Yakın zamanda uyuz atlatan oldu mu?

Ne kadar sürdü, ne kullandınız? Ekstra tavsiyeleriniz var mıdır?

Teşekkür ederim.


 
Uzak zamanda konuyla epey ilgilenmek zorunda kalmış biri olarak, ilaçlanma, duş, çamaşır ve eşya değiştirme ve önceki çamaşır ve eşyayla nüfuz etmeden onların temizlenmesini

Yani o aradaki eskiyle yeninin temas etmemesini çok iyi sağladığınız taktirde tam 1 gecede kutulunabilen bir illettir.
  • Mirket  (03.07.24 11:38:46) 
Önce aile hekiminin verdiği losyonu kullandım, art arda üç gece. Bir süre hafifletti kaşıntıları, sonra kaşıntılar tekrar yoğunlaştı. Bu arada birlikte yaşadığım erkek kardeşim sağlık çalışanı, ondan kaptım. Erkek kardeşimden kalan karışık bir merhem vardı, eczanede hazırlatmis. Onu kullandım, yine geçer gibi oldu, geçmedi. Şimdi son çare berbat kokusuna rağmen Wilkinson pomada döndüm. Dün gece yatmadan sürdüm. Şimdi bu aşamada her sabah duş alıp kıyafet değiştirmem mi gerekiyor yoksa üstüm başımla üç gün bekleyip geceleri merhemi tazeleyip üç günün sonunda mi duş alayım? Cidden bezmiş durumdayım. Teşekkürler.


  • sekizdokuzon  (03.07.24 11:44:25) 
geçmiş olsun öncelikle. cidden bela bir şey

giydiğiniz, yattığınız yani neredeyse dokunduğunuz her şeyi yüksek derecede yıkamanız gerekiyor. kullandığınız her şeyi arındırmazsanız bu illetin geçmesi mümkün değil.

eczacı büyük ihtimalle size de leş gibi kokan bir krem / karışım verecektir. verirken zaten nasıl kullanacağını anlatır ancak en önemli noktası şu:
omuzdan aşağı tüm vücudunuza güzelce yayıp kullanacaksınız. hiç boşluk bırakmayın ki uyuz o kalan yerlerden yürümeye devam etmesin.

3-4 güne geçer diye tahmin ediyorum. tekrar geçmiş olsun
  • mcsword  (03.07.24 11:45:34) 
Saç diplerim de kaşınıyor, yüzüm de. Vücudumdaki uyuzdan temizlemesem saç diplerinden aşağı yürür yine di mi? Şampuan da kullanmak lazım sanırım.


  • sekizdokuzon  (03.07.24 11:47:53) 
Temizlemesem = temizlensem


  • sekizdokuzon  (03.07.24 11:48:23) 
Şöyle düşün.
Sende, kıyafetlerinde ve yattığın, oturduğun, dokunduğun yerlerde böcek var.
İlaç sadece sendeki böcekleri öldürüyor.
Sonra aynı yatak, aynı koltuk, aynı havlu, ve sonuç
Tekrar böceklisin.
  • Mirket  (03.07.24 11:50:13) 
Saçta uyuz olmaz. Bitlenmiş olmayasın?

Parmak araların, karnın, bikini bölgen. Oralara bak. Kırmızı çizgiler var mı? Oralar mı kaşınıyor?
  • Mirket  (03.07.24 11:52:23) 
Karnım ve avuçlarım yoğun olarak kaşınıyor. Kırmızı çizgiler yok. Uyuz şampuanı diye bir şey duymuştum, dedim acaba saçta mı oluyor? Saçlarım uzun, doğal yağını koruması icin her gün yikamiyorum. Terden kasiniyordur. Bit falan yoktur diye umut ediyorum. Umut etmekle olmaz tabii. Bitlenip bitlenmedigimi evde nasıl anlarım? Doktora da gideceğim yine.


  • sekizdokuzon  (03.07.24 11:56:27) 
Özellikle kalça civarı epey kaşınıyor. Aile hekimi vücudun en sıcak bölgeleri olduğu için uyuzun çoğunlukla oralara yuvalandigini söylemişti.


  • sekizdokuzon  (03.07.24 11:57:30) 
Bit varsa biri saçları aralayıp aralayıp bakarsa görür saç diplerinde.

Uyuz için, ilaçlanma sabahı duştan sonra yeni iç çamaşırı yeni kıyafet yeni yatak takımı, şart. Eskilere eldivenle temas ederek, 90 derecede yıkanacak, yıkanamayanlar büyük bir çöp poşetine konup, ağzı sıkıca bağlanıp balkonda 3 gün bekletilecek. Yatak, koltuklar vs sağlam bir ütüden geçirilecek.

Gece ilacı doğru sürüp, sabah duştan sonra temiz giyinip her şeyi çok iyi temizlersen tam 1 gecede kurtulursun. Yoksa aylarca çeker, yanına gelen herkese de bulaştırırsın.
  • Mirket  (03.07.24 12:02:56) 
Çok teşekkür ederim, sağolasın. Koltuk ütüleme kısmını anlamadım ama. Koltuk örtülerini mi utuleyeyim?


  • sekizdokuzon  (03.07.24 12:15:28) 
Bir de bu arınma gecesi olayını ev halkının tamamı aynı anda yapmalı.

Örtüleri poşetleyip balkona koy. Koltuklar laylon değilse ütülemenin ne sakıncası var. Maksat koltuğun kırışığı gitsin değil, böcekler yansın.
  • Mirket  (03.07.24 12:37:51 ~ 12:41:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.