[]

Yöneticimizle nasıl baş edeceğiz?

Ekip olarak bizi perişan eden bir yöneticiyle uğraşıyoruz. Kadın atama ile geldi ve şu anda göründüğü şekliyle "arkası sağlam". Profil şöyle:

- Aşırı micro management.
- Beraber çalıştığımız tüm ekiplerin yöneticilerini, partner'lerimizi vs arayıp bizim açığımızı arıyor. Bizim olmadığımız her yerde bizimle ilgili planlar vs yapıldığı haberini alıyoruz. Bu durum öyle bir hale geldi ki, partnerlerimiz bizi arayıp "yöneticin böyle böyle soruyor, bu şirkette böyle bir şey ilk defa yaşıyoruz, iyi misiniz?" diye soruyor.
- Sürekli açığımızı arıyor ve bir hata bulduğunda tam olarak gömüyor.
- Anlayacağınız gibi dışarıya karşı bizi koruma değil, ezme eğiliminde.
- Geçtiğimiz günlerde kendisi excellerde çok büyük bir hata yaptı ancak bunu hepimizin gözü önünde bir üst yöneticiye ekibin hatasıymış gibi gösterdi.
- Ekipteki herkesi ayrı ayrı değersizleştirme çabasında.
- Kendisi yeni atanmış bir yönetici olduğu için kendini kanıtlamak ya da kendisini olmuş göstermek için herkesi çiğneyebilir modunda.
- İnsanların ekmeğiyle oynama konusunda çok rahat ve sürekli bir tehdit mekanizması olarak kullanılıyor bu.
- Bir üst merciiye olayı aktaramıyoruz çünkü bir üst merci zaten bilerek getirdi bu kişiyi...

Bütün ekip 7 ayda illallah ettik. Herkesin bireysel anlamda bir sorunu var, bir iç ilan açıldığında ekibin %80'i başvuru yapıyor gitmek için.

Soru şu: Kalmak zorunda olanlar için ne gibi stratejiler tavsiye edersiniz? Her türlü akla, fikre ihtiyacımız var. Bu güvensizlik ortamında herkes stres olmuş durumda ve herkes artık nefretlik halde. Ne yapabiliriz?

 
Hepiniz tekte dilekçe yazın isimsiz, tüm bu dertleri anlatan. Bir üst yöneticiye verin veya kargolayın.


  • hops  (03.07.24 09:27:06) 
Topluca hareket edemediginiz surece herhangi bir cozumu yok,

Sorulacak ilk soru bir aksiyon almamiz gerektiginde herkes isin icinde olur mu yoksa basta tabi tabi diyenler sonradan su koyuverir mi?
  • duyurukullanıcısı  (03.07.24 10:23:00) 
@duyurukullanıcısı Aslında ekipte herkes dertli ama kurumsaldayım, bu şekilde toplu dilekçe olayına kimsenin karışacağını sanmıyorum. Bir de ekip çok göz önünde. Topluca böyle bir şey yapabilsek bile bize dönüşü olumlu olmayacaktır. Sıradan bir business ekip değiliz maalesef, üstyönetime yakın bir yerdeyiz...


  • silverleaf  (03.07.24 10:26:04) 
"Bir üst merciiye olayı aktaramıyoruz çünkü bir üst merci zaten bilerek getirdi bu kişiyi..."

kısmı önemli. Benim anladığım önceden ekip içerisinde bazı sorunlar yalanmış süreklilik arz edince "dişi Putin " gibi birini göndermişler.
Anlaşmaya bakın.

Bazı iş yerlerinde o meslek koluyla hiç ilgisi olmamasına rağmen asker emeklilerini yönetici, amir, müdür vs. yaparlar. Sonrasında işler / sorunlu kişiler düzelir.
  • diyecevaplandı  (03.07.24 11:07:12) 
benim aynı böyle bir yöneticim oldu her satıra check işareti koyarım. yarı vasıflı ve bilmediği sektöre patron altına geldi beni iş öğreteyim diye verdiler yanına ama 2 senemi yedi ve ciddi hastalıklar yaşadım stressten, sonuç olarak yanındaki ekibinin hepsi ayrıldı 2 kere full ekip değişti, yanına adam dayanmayınca patrondan laf yemiş şimdi pamuk gibiymiş yanındaki elemanlara iyi davranıyormuş sonuç olarak hala kurumda ama gözü korku.

benim ki gibi aşamaya gelmeden şikayet edin üst merci getirdi bizimkinide ama ben mail attım bölüm değiştirmeden sonuç olarak kendi getirsede artık nasıl konuştuysa patron düzeldi.
  • eja  (03.07.24 11:18:09) 
iki üst merci?


  • osssy  (03.07.24 16:50:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.