[]

Eşim super user yetki istiyor

Ben normalde ilişkide her şeyimi anlatan, her şeyim de açık olan bir insanım. Kimle ne yapmışım, ne konuşmuşum, eskiden ne yaşamışım bilirsiniz yani istediğiniz ayrıntısına kadar.

Fakat eşim geçtiğimiz 3 yılın belli anlarında bazı şeylere denk geldi telefonumda. Güya dediğine göre hayatında 4 kere telefonuma bakmış 4ünde de bişeyler görmüş o yüzden vukuatlıymışım.

İlişkinin başlarında bir önceki ilişkim annemi babamı arkadaşlıktan çıkarmış diye bizimkiler gelip bana sordular. (Bu arada tüm ilişkilerim min. 1 yıl ve ben bile isteye ayrıldım) Dedim ne bileyim beni çoktan çıkarmıştı sizi niye durup dururken çıkardı bilmiyorum beni de mi engelledi acaba ilginç diye instagram profiline bakmıştım. Baktım normal duruyor. Belki dedim sevgili yapmıştır. Neyse aynı günün akşamında kız arkadaşım geldi(şimdiki eşim) gece uyurken mi sabah uyanınca mı ney telefonuma bakmış bakmış ki eski sevgilime bakmışım vay efendim sen ne biçim insansın. Yahu dedim böyle böyle olay oldu ondan baktım. Bana mı denk geldi diyor.

Neyse aradan aylar mı geçti yıllar mı geçti arabada gidiyoruz aa ne güzel yer ben gittim buraya londarada dedim bir post gösterdim. Sen bu kızla ne ara takipleştin dedi. Profile baktım, cidden tanımıyorum ama ortak arkadaşları var eşimle. Dedim bilmiyorum ekleşmişiz demek ki. Sen mi ekledin dedi. Valla yok ismini de yeni görüyorum profilini de dedim (büyük ihtimalle nişan evlilik falan derken ya beni gördü ekledi ya da instagram teması değişti de önerilen profiller çıkıyor ya onlardan birine elim değdi) ama daha önce hiç böyle bir şey yaşanmadığı ve bu tarz bir sakarlık yapabilecek bir insan olmadığım için, bana sen aradın buldun bilinçli ekledin dedi. Ne yapıp ettiysem yalvarıp yakarsam bile inandıramadım o konu öyle kaldı bir yerlerde.

Sonra yine aylar geçti 2 önceki eski sevgilimin hikayeme baktığını gördüm, ben arada bakarım hikayeme bakanlara zaten 200 300 kişi takip ediyor ama profilim kendimi bildim bileli açık, o yüzden yabancı biri var mı diye bakarım meraktan.

Neyse o an 30 kişi bakmıştıysa akşama 100 olmuş bidaha baktım ama o eski sevgilimi de görmemiştim. Allah allah yanlış mı gördüm acaba diye aratıp baktım, çıkmadı. İlginç dedim engellemiş herhalde. Meğer bu taktikmiş engelliyormuş millet birbirine bakınca baktığı gözükmesin diye. Sonra ertesi gün engeli kaldırınca benim arama yapmam kabak gibi gözükmüş. Eşim yine ona denk geliyor allahın işe ya işte.. güya hiç bakmazmış telefonuma da o an denk gelmiş yine :D

Dedim ya niye bakayım durup dururken, benim hayatımda benim dışımda sosyal medyasını açık kullanan yok ne görücem de bakıcam sadece hikayede görmüştüm böyle böyle oldu dedim. İnanmak istiyor ama bana mı denk geliyor diyor sürekli

Neyse bu olay da eklendi 3 mü oldu.

4.ye gelelim bi ara eşim eve geldi ben tüm gün evden çalışıyorum zaten. Bilgisayarım açıkmış kurcalarken arka sekmelerde +18 video gormuş. Vay efendim sen böyle şeyler mi izliyorsun. Ne var yahu sen de izle hatta gel beraber izleyelim dedim, onda öyle bir kültür yokmuş anlamıyorum. Halbuki önceki ilişkilerimde normaldi yani.

Şimdi de bunlardan sonra eşim diyor ki sürekli benden gizli bir şeyler çevirdiğini düşünüyorum o yüzden telefonun ve bilgisayarının şifrelerini vereceksin ben istediğim zaman bakıcam.

Ben de dedim ki zaten aylar öncesine kadar biliyordun ama paranoyak gibi açık kovalayıp saatlerce bişeylerimi kurcalıyorsun bu da bana sağlıklı gelmiyor güveniyorsan güven güvenmiyorsan güvenme ne bu böyle allah gibi her adımımı izleyecek misin diyorum. Evet ancak öyle güvenebilirim diyor. Ben de baktığım her ota bka baksın istemiyordum başta ama sonra aman neyse zaten bir halt karıştırdığım yok baksın ama tamam ben yanındayken bak ki paronayakça aramalar yapıyorsan da göreyim hatta istersen gecenin bir yarısı beni uyandır baskın yapar gibi iste göstereyim ama ben yokken dedektif gibi arkamdan iş çevirme dedim.

İmkanı yok bunu kabul etmiyor. Ya diyorum telekineziyle mi müdahale edicem cihaza, neyini kabul etmiyorsun diyorum, olmaz ben sen yokken de her an her şeyine bakmak istiyorum diyor. Benden bişeyler saklıyorsun diyor.

Ben de inat ettim hayır saklasam her an her yerde bakmana yine izin vermem sadece orada olmak istiyorum dedim.

Çünkü kadınlar bundan değişik bir zevk alıyor bence bir kere tüm yetkiyi verirsem gece gündüz hobi olarak her şeyin sürekli altını üstüne getirecek. Hem diyor ben senin gibi boş insan mıyım forumlarda sözlükle takılayım 2 bişeye bakıp çıkıcam diyor ama YALAN gece oturur sabaha kadar kurcalar o telefonu yani.

2 aydır triplerde ben tüm şifrelerimi vermiyorum diye. Yahu 3 yıl olmuş şimdiye kadar biliyordun zaten çıkardı bir halt etsem. Senden gizli bir şey yapmak istesem yapamam mı sanki diyorum, olsun ben görcem her an her şeyini diyor.

Bir yanım ver ne olacak diyor ama bunu alışkanlık haline getirip kafayı takmasına korkuyorum, ne yapsam bilemedim. Cidden bir halt karıştırdığım da yok, tüm geçmişimi biliyor, hemen her şeyimi biliyor. ama bildikçe istiyor bildikçe daha fazla yetki istiyor.

 
Baba hiç inandırıcı değil ya:)
1- yanlışlıkla ekleşmek kısmına inanmadım
2- muhtemelen seni zaten her saniye takip ediyor,böyle bir tesadüf şekli yok çünkü. Hep o gün mü denk gelmiş, inanmam
3- sen de ne aratıp duruyosun? Durduk yere iş açmışsın…

Ben saglikli bulmadım. Yetki falan vermek çok saçma. Güven gittiyse gider. İnstagram olmayınca iş çevrilmiyor mu? Yapmak istesen yine yaparsın. Toksisiteye yolculuk başlamış
  • her giriste sifresini unutan adam  (02.07.24 23:27:28) 
@ her giriste sifresini unutan adam, yani arada stalk yapmışımdır belki onu kabul edebilirim, video işini de kabul edebilirim ama

o ekleme olayını cidden ben de anlayamadım zaten eşimle ortak arkadaşı varmış bile bile niye gidip ekleyeyim bi kızı, demez mi bu kim hiç tanışmadım hatta belki eşime sorar falan, çok saçma yani ya o ekledi kabul ettim ya da dediğim gibi bir yerde öneri gibi çıktı, fark etmeden basmış olabilirim.

Bir de bilinçli takip etsem niye göstereyim bak diye :D o öyle tuhaf bi olay olarak kaldı yani.

edit: bu arada stalk kendi kendime yaptığım bir dedikodu gibi, sevgilim olmasa dahi arada bakarım birilerine ki önceki ilişkilerimle bir iletişim kurma gibi bir dedim yok mesela ben dur hikayesine bakayım da beni görsün demem. Daha önce mesaj atanlar da oldu, kimseye cevap bile vermedim. Öyle bir derdim yok sadece işte bazı alışkanlıklar birden uçup gitmiyor. Bir de zaten giderek yok oldular zamanla stalk radarımdan. Sadece böyle arada denk gelişler bizim ilişkimize zarar verdi.
  • ananiyimioguz  (02.07.24 23:34:44 ~ 23:46:02) 
@ Mehmettheslim, sdfjsgjh yok daha neler öyle bir şeye ihtiyacı yok ki onun derdi başka allah gibi bişey olmak istiyor.

Yoksa dediğim gibi normalde bakıyordu giriyordu her şeyime önceden.

Ben sonradan kendine dert arıyorsun kaostan besleniyorsun deyip şifre koydum.

Ama şimdi şifreyi bilme ama gel istediğin zaman istediğin şeye bak diyorum, onu kabul etmiyor.
  • ananiyimioguz  (02.07.24 23:42:01 ~ 23:47:51) 
Öyle bir şey sağlarsanız bir sonraki adım başka bir şey olur, bitmez o hayata karışma istekleri. Normal değil.


  • hedep  (02.07.24 23:58:17) 
@ hedep, işte ondan korkuyorum yoksa gelsin baksın ne yapıyorum sanki ama böyle eşlerini gps ile takip eden kadınlar var ya işin sonunda ona evrilecekmiş gibi geliyor.

ve neden ısrarla gel yanıma dilediğin zaman açayım bak bütün cihazlarıma dememe rağmen onu da kabul etmeyip olmaz gizli bakıcam demesinin altındaki mantığı anlamadım.

hayır bir de hepsini geçtim her şeyime erişimi olsa dahi bir iş çevirmek istesen onu bile atlatmanın bir sürü yolu var yani neyin önüne geçeceğini zannediyor o da komik.

ben mesela bu kadar sıkmam, bir halt yerse bile çıkar kokusu yolları ayırırım diye düşünürüm hayatımdaki insanlar için. ama öncelik olarak güvenmeyi tercih ederim. bir insanı aldatmak çok kolay yani marifet değil ki. Normalde kendisi de öyle düşünüyor hatta kıskanç ve baskıcı insanlardan bıkmış ama kendisi neden ben alan açtıkça sınırları zorluyor anlamış değilim.
  • ananiyimioguz  (03.07.24 00:06:34 ~ 00:11:31) 
Kontratak yap, sen de onun ne yaptığına bak.


  • sekizdokuzon  (03.07.24 00:38:51) 
Eşimin en büyük hobisi ben eve gelince telefonumu kurcalamak. Arada mesaj gelince paniklemiş gibi yapar trollerim.

instagram keşfetim %70 hatun, %30 teknolojidir.

Memeleri güzel diye takip ettiğim modeller vardır (yerli yasak, yabancı serbest)

xxx izlememe kızmaz.

Herhangi bir kız arkadaşımın mesaj atmasına ayar olur, ortam gerilir, kedi videosu olsa bile. (hiçbirisi eski sevgilim değil, 10-20 senelik arkadaşlarım)

Yazıklarının hepsini okudum, bir erkek olarak azıcık yumuşatarak anlattığını düşünüyorum, evet ne yazık ki anlattığın gibi tatsız tesadüfler olabiliyor ama eşinin tadının kaçmasını da anlaman lazım, herhangi bir hatun değil, eski sevgili adı üstünde. Tekrarının olmayacağını, tek tek engelleyeceğini söylersen kafan rahat eder.

Her kadının kıskançlık eşiği farklı, mutlu bir evlilik için bu sınırları çok aşmamak gerekiyor, bol şans :)
  • kimlanbu  (03.07.24 00:41:04) 
Lan olm öp başına koy. Ne güzel seni kıskanan biri var. Sal ipleri, mutlu mesut yaşa.


  • hops  (03.07.24 00:44:44) 
karınıza bütün şifreleri vermeniz gerekmiyor.

ancak güvensizliği yaratan sizsiniz.

neden hala exlerinizi stalklıyorsunuz? hikayenize mi bakmış? engelle geç. sen ona bakma.

ben olsam adam evlendi ama aklı hala bende diye düşünürüm. olur da exleriniz onları stalkladığınızı öğrenirse onlar da tam böyle düşünür. çok mide bulandırıcı.

eski dediğin bitmiştir. bitmiş olmalıdır. evliysen onları merak edemezsin. yok öyle bir hak.

evlilik demek, eşten başka bir karşı cinse ilgi göstermemek demek.

daha ömce mesaj atanlar da oldu demişsin. engelledin mi o kişileri?
ilgi hoşuna gittiği için bıraktın mı yoksa?

önce kendine dürüst ol. ben de bahanelerini yemedim.


...

benim exin telefonunu ayda yılda bir elime alırdım, oynamak için. bir gün bir kadından mesaj gördüm, yine de salak olduğumdan şüphelenmedim. gecesinde bir daha mesajını görünce kıyamet koptu, aldattığını öğrenmiş oldum.

daha da hiçbir erkeğe güvenmem, hele exini hala merak eden bir erkek...

karınız şüphelenmekte haklı ancak bu şifre vermeyle çözülecek bir şey değil.


erkeklerden destek alıp haklıyım hissi yaşamaya geldiyseniz ok.

çözüm istiyorsanız:

karınızı bir yemeğe çıkarın. exlerinizin profillerine baktığınız için özür dileyin.
nolursa olsun bakmamalıydım, aklına şüphe koyduğum için hatalıyım, düşünmeden davrandım... falan içten bir şekilde özür dileyin.

telefonu çıkarıp gözü önünde tüm exlerinizi engelleyin, her yerden. hesabınızı gizli yapın. niye açık sahi? influencer falan mısınız? kadınlar açsa denilmedik laf bırakmazsınız.

istediği an telefona bakma seçeneğini tekrar sunun. şifre verme olayını kabul etmryin. güzel bir dille açıklayın işte. tekrar güvenmesi için şifre vermek dışında yapabileceklerinizi sorun.
....

ille de hep bakıcamdaki mantık şu:

sonuçta işe gidiyorsunuz. belki o zaman herkesle yazışıp eve dönerken mesajları siliyorsunuzdur. belki yazıştığınız kişi evli olduğunuzu biliyordur ve o da sizin bu oyununuza ayak uyduruyordur. belki başka bir hattınız var. belki telefonda gizli klasörünüz var, oradaki uygulamalarda bir haltlar çeviriyorsunuz.

evet yine bir yolunu bulup aldatabilirsiniz ama kadın önlem almak istiyor.

ayrıca kokusu çıkar ama çok geç de çıkabilir. benim ex beni 6. ayımızdan beri aldatıyormuş ama ben 2.5 yılın sonunds bir mesaja denk gelerek öğrendim. 6. ayda öğrenseydim yıllarım boşa gitmezdi ve daha az etkilenirdim.
  • art cat chocolate  (03.07.24 00:52:51) 
Dik dur eğilme. Sana olan saygısı azalır şifreleri verdiginde


  • abuzer  (03.07.24 00:55:59) 
@ art cat chocolate, teşekkürler detaylı cevap için.

evet mesaj atanı engelledim. instagramdan bakanı da engelledim sonra yani baktım ki başıma bela olacak. bu arada bakanın da of bana ölüyor bitiyor özlüyor gibi duygularla baktığını düşünmüyorum %99 dedikodusal bir meraktır. o yüzden birinin birine meraktan bakmasıyla ilgili bir sorun yok bence. zaten engellesen de bir yolunu bulur bakar. bence buradaki sorun, baktığını belli etmeye çalışmak. ben kimseye bir şey belli etmeye çalışmadım. yoksa aradan yıllar geçmiştir ama yaa bizim mahmut vardı ceren vardı napıyor acaba gibi bakmak normal bence.

ben de daha önce aldatılmış biri olarak, bu benim için bir seçenek değil. gider ayrılırım öyle yerim ne halt yiyeceksem. o yüzden benim içim rahat, ilişkimize zarar verecek, sadakatimi yok edecek bir şeyler olmadığını biliyorum. Ama işte bir şeylere takıp sorun yaratacak şeyler bulmak isteyen de bulurmuş gibime geliyor.

ben hala mantığını anlamadım açıklamanız doğru değil. bana önceden haber ver, sonra gel bak demiyorum ki. normalde hangi zaman ve mekanda bakacaksa, dürtsün beni, parmağımı okutsun, bakalım birlikte diyorum. Bu durumda ben neye nasıl müdahale edebilirim?
  • ananiyimioguz  (03.07.24 01:02:36 ~ 01:09:35) 
işteyken yani günün 10 saati yalnızsınız. öyle istediğin zaman al bak deseniz de bu mümkün değil.

her arayan bir şey bulamaz. benim eski sevgililerim neden bende bir şey bulamadı? telefonumu al oyunumdaki leveli geç diye kaç kez de verdim. telefon kilit şeklimi de hep gözlerinin önünde açmışımdır.

ben tüm exlerimi her yerden silip engelliyorum. 1 hafta konuştuklarımı da engelliyorum.

bana yürüyen ilkokul arkadaşımı bile silip engelledim.

neden? çünkü gerek yok. bitti gitti. hayatımda değiller ve olmayacaklar. bu engelleme işini de ilişki biter bitmez yapıyorum, yenisini bulunca değil.

neden siz erkekler için eski eskide kalmıyor? canım bu konudan daha yeni yandı. çok kızıyorum.
  • art cat chocolate  (03.07.24 01:09:02) 
@ art cat chocolate, diyelim ki evet ben evdeyken flörtleşiyorum, birileriyle konuşuyorum, eski sevgililerimde yazışıyorum falan... sonra da siliyorum.

akşam, gece, hatta sabaha karşı illaki bir yerden bir mesajdı bildirimdi bişey gelir. uyandırsın beni baksın ne derdi varsa.

haftasonu birlikteyiz, baksın istediği zaman. hiç mi mesaj gelmez birinden? illaki çıkar bir yerden. tüm sosyal medyalarım açık. whatsapp, telegram, mailler falan hepsine erişimi var telefonu aldıktan sonra.

kaldı ki şunu anlamıyorum; vpn, gizli sekme, sanal cihaz, yedek telefon vs. millet neler neler kullanıyor aldatıyor bunları benim kullanmam hiç de zor değil istedikten sonra. tüm şifreler elinde dahi olsa gayet de arkadan iş çevrilebilir.

o yüzden biraz karşıdaki insana bağlı. ben zaten güven konusunda kendimi yetiştirdiğimi ve çoğu hemcinsime göre açık ve güvenilir olduğumu düşünüyorum. o yüzden aynı kefeye koymanızı acınıza bağlıyorum. tabi kusursuz değilim işte yukarıdaki gibi olaylar yaşanıyor ama öyle biriyle konuşmuşluğum, aldatmışlığım falan yok. neyse ki ofise gitmiyorum gitsem baya sosyalim normalde yazardı kız arkadaşlar gece gündüz dinlemeyip. öyle olsa eşim vurmuştu şimdiye :(

bir yerlerde güveniyor biliyorum sonuçta eve bağlı yaşamıyorum kurslara falan gidiyorum, kız arkadaşlarla şarkı falan söylüyoruz bir kıskançlığı yok fakat hayatımın büyük çoğunluğu bilgisayar ve telefonla geçtiği için burada neler yaptığımı inanılmaz merak ediyor ve sanki hayatın içinde bu kadar düzgün davranıp tüm pisliği burada yapıyormuşum zannediyor.
  • ananiyimioguz  (03.07.24 01:20:49 ~ 01:27:14) 
saklayacak biseyin yoksa ver gitsin..
ben verdim, once instagrami patlatti, simdi fb 'ye sulaniyor onu da yakinda patladir.
cok da fifi..
kendisine de soyledim, eger bir isler karistiracak olsam ruhu duymaz.
ama bizim kezbanlar boyle oguzcum, yapcak bisey yok..
  • cooperr  (03.07.24 08:33:14) 
Güveni paramparça etmişsiniz ne yazık ki onarmak da size düşüyor. Herhangi bir ünlüye bakmak gibi bir şey değil ki eski sevgilileri aratıp durmak sanki aklınız kalmış gibi bir izlenim oluşturuyor.


  • alaimisema  (03.07.24 09:10:56) 
dün gece yazmışsınız, milli maçtan dolayı kaçırmışım sizi gömme fırsatını. neyse şimdi gördüm, şimdi yapayım.

abi senin ne işin olur eski sevgilinin profiliyle, anneni babanı silmesiyle vs. yani gerçekten her seferinde eşine mi denk geliyo? hiç inandırıcı değil. eski sevgiline her gün baktığına eminim ama ispat edemem.
e eşin de normal olarak güvenemiyor. ya, ne halin varsa gör diyecek ki bence bu kötü bir şey, ya da güven oluşturacaksın.

+18 olayı sana normal gelebilir ama evlilikte kabul edilebilir olması için, iki taraf için de normal karşılaması gerekiyor diye düşünüyorum. yoksa bildiğin zorbalığa giriyor. bana normal gelmiyor mesela. burda da haksızsın maalesef.

valla kusura bakma pek güven vermedin. "senden gizli bir şey yapmak istesem yapamam mı sanki" bu da evlilik için çok sert ve zorbaca bir cümle bence..
biraz aynaya bakma vakti gelmiş..

dip not: yaşımın yarısına yakın süredir evliyim. yaşımı söylemeyim yaşlı olduğum ortaya çıkmasın:)
  • artci sarsinti  (03.07.24 09:34:22) 
@ alaimisema, e tabi ben de sürekli eşimin eskileri ile ilgili bir şey görsem rahatsız olurum zaten ona hak veriyorum ama ben baksam bile UNUTAMIYORUM ÖLÜYORUM TÜLAY NOLUR GERİ DÖN diye bakmam ki ya bi olay olmuştur ya da ayda yılda bir "stalk" ım gelmiştir. Onda da zaten 5 tane ilişkim olduysa hıım bakıyım şu ne yapmış, üniden çok yakın ama artık konuşmadığım bir arkadaş vardı o ne yapmış, evlenmişti manyak bi kadınla, boşanmış mı acaba, ilkokuldan bilmem kim vardı o napıyo acaba...

diye saniyeler içinde 5-10dk stalk ihtiyacımı giderir çıkarım çünkü benim geçmişime dair insanlardan bir şeyler duyacağım bir sosyal ortamım yok ki.

sosyal medyanın çıkışından itibaren çoğu insan kendi dedikodusunu kendisi yapıyor.

keşke eşim böyle şeylere açık olsa da birlikte dedikodusunu yapabilsek. daha önceki ilişkimde mesela eski arkadaşlarımı da sevgililerimi de bilirdi, neredeyse ben hiç bakmazdım, o bakardı ne yapıyorlar diye :D gerçi evlilik bu kadar sululuğu kaldırmıyor sanırım ya da eşim o kadar esnek değil bilmiyorum.

yani ben de o kadar ilişi yaşadım, hiç geri dönmedim. demek ki unutamamışsın özlüyorsun vs. durumlarına katılmıyorum, bir açışta geçmişte 5 tane kadına baktım diyelim. Hangi birini özleyeyim harem mi kurayım. Unutamamışsın kısmı evet geçmişimdeki hiç bir insanı unutmadım ilkokul sınıf arkadaşlarını say de sayarım kimi insan öyle değil memlekette ilkokul arkadaşımla tanıştım. atakan vardı eray vardı napıyorlar diyorum, valla onlar kimdi hiç hatırlamıyorum ki ya diyor. Bütün sınıfı saydım, 2 kişiyi hatırlıyor sadece. Ben öyle değilim unutmam aklıma gelirse de bakarım kim ne yapıyor diye. neden yapıyorum? çünkü yapabiliyorum sdjsgh iyi ki mark zuckerberg falan değilim kafayı yerdim özel hayatın gizliliği ihlalleri konusunda en ufak bir hassasiyetim yok :D

@ artci sarsinti, teşekkürler, dikkate alıcam. ben de bazı kekoluklar yapmış olabilirim. ama dediğim gibi ben diyelim ki her gün eski sevgililerime bakıyorum, gizli gizli video izliyorum, birileriyle flörtleşiyorum...

eğer eşimin her an her şeye baktığını bilirsem bunu daha da gizli yapayım diye vaziyet alırım. yani bu neye çözüm olacak onu anlayamadım.

ben istiyorum ki başka şekillerde benim bir halt yemeyeceğimi bilsin, sadakatimi bozmayacağımı bilsin.

ama bu tarz olaylar biraz işleri zorlaştırıyor tabi.
  • ananiyimioguz  (03.07.24 10:13:31 ~ 11:35:18) 
kapat sosyal medyalarını kurtul... yok profiline baktım diye aklım hala onda sanarmış, yok nereden eklediğimi hatırlamadığım kişiler yüzünden eşim çıldıracakmış. bu ne ya. üstüne bir de darlanacağım şifreni ver şifreni ver diye öyle mi? yok aga yan komşunun geçen seneki tatilinden attığı fotoları da görmeyivereyim ya, ya da attığım yemekli storye bakkalın baktığı infosu gerekmiyo bence.


  • nolmus yani  (03.07.24 10:16:47) 
@ nolmus yani, aklıma gelmedi değil günümüzde ilişki problemlerinin çoğu sosyal medya yüzünden çıkıyor.

ancak köpeği olmuşuz kapitalizmin, o tatile gidilip fotoğraf atmayınca kabul olmuyor tatil-i ziyaretimiz

millet niye arabasını motorunu alınca çekip duruyor ne kekolar bunlar diyordum.

motor alınca ilk iş hanımla selfie atmak oldu sdfjdsg değişik bi ortam
  • ananiyimioguz  (03.07.24 10:20:55 ~ 10:21:56) 
eşin serzenişlerinde çok haklı gibi geliyor bana ya.

yok şöyle oldu buna baktım, yok elim değmiş vesaire. bir kere olsa belki sorun yaratmayacak şeyleri periyodik olarak yaşamışsınız ve şüphelenmesi epey doğal.

bu güven sorunu ilişkinizin başka yerlerine de sirayet edip çok normal olan şeyler dahi yanlış anlaşılır olabilir zamanla.
  • mcsword  (03.07.24 12:09:03) 
uzatmaya gerek yok. size güvenmiyorsa ayrılın gitsin.

tabi gerçekten bunları yapmadıysanız.
  • vss  (03.07.24 12:45:53) 
bunların hiçbirisi güven kırıcı şeyler değil bana kalırsa.

benimkisi de birileri ekler beğenir hiç umrumda olmaz ne yani fotoğraf beğendi diye kızla buluşacak sanki. ben de herkesi sıradan beğenir geçerim ne paylaştıklarına bile doğru düzgün bakmam bile. beğendiğini görsem şakacıktan trip atarım o kadar en fazla.

pornoya halen daha kötü bakan biri olunca şaşırıyorum. pornoda duyar kasılacak tek sorun kadın sömürüsü ona ben de yüzde yüz katılıyorum.

bence kendisi başka şeyler saklıyor sen de onun telefonunu kurcala. bizde şifre yoktur herkesin şifresi birbirindedir mesela siz ona bakıyor musunuz?

bakalım sizin evlilik çok saçma bir şeyden sağlam patlayacak gibi duruyor yine ama senden kaynaklı olmayacak
  • Hallegadola  (03.07.24 13:11:00) 
Sizin ilacınız evlilik terapisti oradan da sonuç çıkmazsa ayrılık.


  • iwasbornonamountainside  (03.07.24 13:37:45) 
boşver, sen sil :) köle möle değilsin kendini buna inandırma. 3 sene önce "şöyle şöyle bir kişi önerilenlerimde çıkıp duruyor, demek ki sen bunun profiline bakıp duruyorsun" diye saçma salak bir önermeyle bana çemkirme hakkını buldu biri. o sırada eehhh eytere beaa sana da sosyal medyaya da lanet olsun diyip sildim her şeyi. yemin ederim her şey daha keyifli o günden beri.


  • nolmus yani  (03.07.24 14:02:57) 
Siz rahatsınız tabi, eşiniz tarafından böyle güvensizlik hissettirecek şeyler yaşamamışsınız anlamıyorsunuz ama ben eşinize hak verdim.
Ayrıca ben yanındayken bak nedir :S çocuk eyler gibi... Esas onu demeniz şüphe çekiyor.

Korkacak bir şeyi olmayan bunu dert etmez verir bir halt yiyen de şifresini verse de yer bkz: ikinci telefon.

+18 video konusunda @artci sarsint+1
bana da normal gelmiyor.

Hele ki sosyal medyada pornografik hesaplar takip etmek keşfetin full meme olması vs hiç tabiatıma uymuyor. Bir başka bedeni arzulamak da gayet ilişkinin ideal olmadığını gösteriyor. Benim gibi gelenekçilere göre bu çağda yaşamak çok zor o yüzden böyle kontrol manyaklığı doğuyor. Yazık eşinize kimbilir neler hissediyor ve kuruyor kafasında.
  • Kediyi üzdün  (03.07.24 14:44:04) 
Açıklamalar hiç inandırıcı değil çünkü bir içtenlik yok.

Güvensiz bir hava oluşması çok normal.

Ne hissedip düşündüğün konusunda daha açık olabilirsin bence.

Anlayış istiyorsan şeffaf olmalısın. Yüzeysel açıklamalar şeffaflık sayılmaz maalesef
  • hasmetizm 2046  (03.07.24 14:54:30) 
sen de hiç az değilsin ya. verin birbirinize şifrelerinizi, neden gizliyorsunuz ki.
biz eşimle ilk günden beri hiç gizlemedik çünkü saklayacak bir şeyimiz yok. şifresini gizlese kesin bir halt karıştırıyor derim bunun tek anlamı bu.

bir de şeye takıldım. "keşke eski sevgililerimin dedikodusunu birlikte yapabilsek" demişsin. peki eşinin eski sevgilileri hakkında sen dedikodu yapıyor musun? o adamları açıp birlikte stalk yapmak filan normal mi gelecek sana?
  • kaptan maydanoz  (03.07.24 15:18:53) 
@ Kediyi üzdün, onu şart koştum çünkü herkesin kendi özel alanları iç dünyası falan olmalı bence evli de olsan. bu demek değil ki o noktalarda illa biriyle aldatıyorsun falan.

benim lise arkadaşlarımla konuşmam, iş yerinden mahmut abi ile konuşmam, belki patronumdan azar yiyorum adam küfürü basmış falan yani sallıyorum şuan ama normalde ilgilendiği alanlar dışında da her şeyi kurcalayacak bu da rahatsız edici. benim tüm hayatım bilgisayar ve telefonla olduğu için resmen bana diyor ki kafana kamera koyucam gün içinde tüm yaptıklarını oturup izliycem.

Hayır bu çok saçma diyorum.

Hmmmmm seni gidi seni demek ki bi haltlar karıştırıyorsun !!!!! yakadııımm !!! diyorsunuz bu ne bilimsizliktir.

yani tüm sırrı bozdunuz bravo zaten yakın zamana kadar açıktı diyorum 3 yıldır biriyle konuşsam falan görürdü herhalde.

Eline alınca annesiyle ne konuşmuş, teyzesiyle ne konuşmuş, sözlükteki hangi başlıkları okumuş falan benim bile belki bakıp unuttuğum şeylerin ne diye üstünden geçsin ki? Sürekli ensemde bir nefes hissetmek rahatsız edici.

Ama yanında olursam en azından instagrama mı giriyor internet geçmişine mi geriyor. whatsapp a bakıyor mesela neye baktığını bilirim hiç alakası olmayan yerlere de girip çıkmamış olur. yani paranoyaklık derecesini abartmadan insan gibi kurcalar gibi geldi o yüzden şart koştum. Kabul etmiyor nedense. Çünkü kendi de biliyor ki bu gücü eline alınca afedersiniz sctıgım b*ka kadar kurcalamak istiyor.

@ kaptan maydanoz, e vardı zaten şifrelerimiz ben durduk yere hiç ilişkimizi etkileyecek bir şey olmamasına rağmen sürekli bir şeyleri sorun edecek düzeyde kurcaladığı için şifre koydum.

ve soruya cevap, evet rahatsız etmez. kendisi hiç detaylı anlatmadı bana mesela erkek arkadaşlarını. keşke anlatsaydı. o benimkilerin her detayını biliyor.

ve yıkarıda biri sormuş kimdi bulamadım şimdi, evet ben de onun her şeyine bakabiliyordum bir kaç öncesine kadar. ben inat edince o da kapattı. ama yine de çoğu şifresi vardır bende, bakmıyorum sadece. yoksa iş yerinin kamerası bile var telefonumda. en fazla gelicem demiştir gelmez nerde kaldı deyip bakarım. o bir kısıtlamaya gitmiyor.

Neden gitmiyor çünkü ben onun her şeyine sürekli bakıp O ERKEK KİMDİ, KİMLE KONUŞTUN, ONLA NEDEN SAMİMİYDİN, TELEGRAMDAN SANA YÜRÜYORLER NEDEN YÜRÜYORLAR? demiyorum. Gerçi sonuncusunu bir kere demiştim doktorlar grubuna ekliymiş oradan millet sıradan kızlara yazıyorlar herhalde naber falan diye. Hanım da siliyor engelliyor falan. Mesela ben bunu günü mahvedecek şekilde sormuyorum insan gibi soruyorum. Ama hanım bişey görünce o gün veya hafta hiç oluyor.
  • ananiyimioguz  (03.07.24 15:55:08 ~ 16:40:56) 
eşine şifreleri vermediğin müddetçe haksızsın


  • Hallegadola  (04.07.24 09:00:58) 
Kadınların en büyük zevki kocaları/sevgilileri kimle araşmış kimle mesajlaşmış hangi sitelere girmiş instagramda neleri beğenmiş bunlara bakmak sanırım.

Ben dediğim gibi bariz bir şey görmedikten sonra sürekli bir araştırma halinde olmam. Ha görürsem de dedektif mod on tabi ama bunu sürekli yapmak yerine bir şey olursa zaten çıkar kokusu demek daha az yorucu.

Karşı tarafa güvenmeyi seçmek daha az yorucu. Diğer türlü kanser olursun.

Sürekli açık aramak falan pek sağlıklı gelmiyor. Yediyse bi halt, yürüsün gitsin hayatından. Ama sürece yayıp darlamak doğru değil. Diyelim ki sevgilin tecavuzcunun sapığın çapkının teki. Kötü bir insan. Sen darlıyorsun diye dikkat edince adamın zihniyeti değişmiş mi olacak? Başka yollar bulacak. O yüzden neye engel olmak amaçlanıyor anlamıyorum.

Bazı kadınlar zannediyor ki iki boş bıraksan aldatacak sanki erkek. Yahu aldatırsa yol verirsin gider. Böyle hayat mı yaşanır. Ben demiyorum ki "ya ne var canım altı üstü sevistim amma abarttın" benim olaylarımın ilişkiye, sadakatime, sevgime kötü bir etkisi yok. Zaten kimseyle herhangi bir iletişime geçmiyorum, kendi halimde takılıyorum.

Yoksa dediğim gibi benim şifrelerim biliniyordu zaten.
  • ananiyimioguz  (04.07.24 10:50:31 ~ 10:56:19) 
İşte sizin dediğiniz gibi olmuyor yıllarca aldatılmış kadınlar var hepsi güvenmiş gözlerini kapamış ve enayi yerine konmuş kimbilir o yıllar içerisinde de erkekten göremediği ilgiyi, sevgiyi, azarı vs hangi davranışını kendi hatasına yordu da kendi kendini harap etti.

sizin konunuzda ise durup dururken başlamış bir durum değil denk gelmiş içine kurt düşürmüş olmanız zaten temel sorun. Kadın da enayi yerine konmak istemiyor işte yoksa sizin söylediğiniz gibi hobi olarak paronayaklaşıp kontrol etmiyor sizi öyle olsaydı sanırım evlenmezdiniz...

Birkaç duyuru önce eşi konserde bir erkekle iletişime geçtiği için huzursuz olan bir beyefendinin duyurusu vardı, gidip o duyuruyu okuyun lütfen. Bu huzursuzluk hali kadına özgü değil, herkesin hayatındaki ilişki beklentisi farklı, herkes aynı rahatlıkta olacak diye bir şey yok. sizin duyurunuzda da eşinin her türlü çıplaklığı instagram takip etmesine müsaade eden bir başkasının cevabı var, yani siz de genellemeler ile değil kendi dinamiklerinizle değerlendirin. Eşinize ters demekki eski sevgili stalkı bunu anlamaya çalışın ve bir orta yol bulun. @art cat chocolate güzel bir öneride bulunmuş, niyetiniz çözümse bu tarz önerileri dikkate alabilirsiniz.
  • Kediyi üzdün  (04.07.24 11:25:52) 
ya evet kadınların tek gayesi erkeklerin hatasını aramak. evet evet. bunu diyenler de hep bir işler çevirenler oluyor nedense.

eskilerinize hala ilgi ve merak duyduğunuz için başınıza bunlar geldi.

amaç aldatmaya engel olmak değil. evet yapacak olan her türlü yolunu bulur.

amaç eğer bir halt dönüyorsa anında öğrenip aptal yerine konmadan ayrılıp yoluna bakmak.

siz gerçekten çok şüpheli davranmışsınız. eşinizin güvenini tekrar kazanmanız kolay olmayacak.
  • art cat chocolate  (05.07.24 00:29:03) 
Yani tüm şifrelerini istemek kadar itici, vermek kadar rahatsız edici bir hareket kırmızı bayrakların ilk 10'unda yer alıyor ama senin üç konu da beni bile ikna etmedi. Ben şifremi vermedim, şifre de istemedim. Gelecekte de böyle olacak. Diyelim ki arkadaşız, senin eşin benim sana özel olarak anlattığım şeyleri ne hakla okuyor? www.ilgitrafik.com

Reels'ı yukarı doğru kaydırırken yanlışlıkla birilerini takip ettiğini, hikayelerde tanımadığım biri olunca gören biriyim. Görünce takipten çıkıyorum. "Takibe takip" tayfa da değilim. Takip ettiklerim arasında "kem-küm şöyle olmuştur" diyeceğim ya da açıklayamayacağım 1 kişi bile yok.

Ailemin hesabı yok zaten ama bir şekilde takip ettikten sonra takipten çıkanı gidip aratmam. Yani evli olduğuna göre ailen onun hala sevgilin olmadığını, haliyle takipten çıkacağını biliyordur. Bilmiyorsa da takipten çıkmanın ne olduğunu anlatman lazım, kızı aratmadan önce. Diğerinde de hikayeni gördüğünde bakabilirsin (lisedeki hoca sana vurunca 3 saniye içinde vurabilirsin goygoyu gibi) ama sonra bakarsan, yani...

Rezalet puanım 4/10
  • nawar  (05.07.24 00:44:46 ~ 00:45:10) 
@ art cat chocolate, özellikle de bizim toplumda kadınların güven problemlerini aşmak kolay olmuyor. Gerçi belki hemcinslerimde de vardır ama onları deneyimlemedim, bilmiyorum.

O yüzden zaten tüm geçmişimi anlattım. O yüzden neredeysem haberi oldu. O yüzden telefonum bilgisayarım ortadaydı.

Fakat benim içim, hem önceki ilişkilerimde hem de şimdiki evliliğimde aşırı rahat. Hayatımda, ilişki içindeyken, 20 yaşımdaki hollandada genel ev vukuatım dışında öyle biriyle konuşmuşluğum, flörtleşmişliğim, aldatmılığım falan yok.

Tek kötü yönümü söyleyeyim: Bana bakana bakarım, hikayeme bakan oldu diyelim, tanımıyorsam bakarım, canım sıkıldı diyelim, 2. sınıftaki mahallede top oynadığım arkadaşıma da bakarım, ilk okulda sevdiğim kıza da bakarım, ilkokul öğretmenime de bakarım, eski görüştüğüm kadınlara da bakarım, uzun zamandır bir şeyler paylaşmayan ama birden önüme düşen arkadaşın profiline de bakarım.

Yani sosyal medya ve imkanlar önümdeyse bakarım. Fakat bu sürekli yaptığım bir şey olmayabilir. Veya dediğiniz ilgi/merak/sevgi kısımlarına katılmıyorum bu sadece bir huy/alışkanlık. Şu ana kadar 6yıl + 1yıl +1yıl +1yıl ve sonrası evlilik. şeklinde ciddi ilişkilerim oldu, (aralarda veya başlarda çok ciddi olmayanlar da var) fakat hiç birinde ben eskiye dönmedim, eskiye ulaşmaya çalışmadım. Birisi ulaşmaya çalıştıysa da ulaşamadı. Yani ya cevap alamadı, ya engellendi ya da baktıysam da haberi olmadı.

O yüzden sıkıntı ney anlayamıyorum. Eski kız arkadaşımın ablası 3 yıllık evli 2 çocuğu vardı, eski eşi ne yapıyordu biliyordu mesela. Nereden biliyordu bilmiyorum. Ortak arkadaş vardı da o mu anlatıyordu, kendi mi bakıyordu bilmiyorum. Ama biliyordu. Hiç de bunu evliliğine yansıttığını, sevgisizliğini, depresifliğini falan görmedim. Zaten koşarak uzaklaşarak ayrıldı. İnsan anlık merak edip bakabilir. Kaldı ki benim yani geçmişe dönük bakabileceğim 15 arkadaşım varsa çok saçma değil mi hepsini takıntı hale getirdiğim veya özlediğim falan? Böyle bir şey hissetmiyorum. Kaldı ki hissetsem bile mevcut ilişkimi bitirir giderim kimseye niye kullanılmışlık hissini yaşatayım? O yüzden benim içim rahat.

İlişkinin başlarında hanım yine bu tarz bir şeye söyleniyordu. Sonra bir ara tartışma esnasında eski görüştüğü çocuk için (aradan 1-2 sene geçmiş) o da şunu yapıyormuş şimdi mi dedi şurada mıymış dedi, sevgili mi yapmış dedi.. tam hatırlamıyorum da bişey dedi yani. E napıyım bana ne gibi bişey diyerek ekledi. Ama tartışmanın seyri gereği soramadım "e bana kızıyosun sen nereden biliyorsun o zaman ??" diye. Fakat bilmesi benim için sorun değil, gelsin beraber stolklayalım. Zaten bizi biz yapan bi geçmişimiz var. Bakmaktan veya bilmekten bir zarar geleceğini düşünmüyorum eğer bir yarım kalmışlık veya özlem yoksa. Bende ikisi de yok çok şükür. İlişkilerimden önce içimde bitirip emin olduktan sonra ayrıldım. Dönmem için de arada yeterince boşluklar vardı. Dönmedim. İçim rahat o yüzden.

@ nawar, yukarıda biraz cevabını verdim ancak şu takip olayına gelirsek, inan hiç bir fikrim yok. Ben de bazen kim takipten çıkmış yazılımları falan kullanıyorum saçma sapan. Çünkü siyası yorumlar falan paylaşıyorum gidenleri bileyim çıkartayım ben de. Veya sevgili yapıp çıkanlar falan oluyor. Garip yani o hareketliliği izlemek hoşuma gidiyor. Hesabı kaptırcam bi gün sdfkgh Neyse bunu niye anlatıyorum bazen o programlar saçma sapan yabancı hesapları takip ettirte biliyor. Ben de onları çıkartıyorum. Fakat o konuda geçen kızı görsem ve a bu kim diye baksam büyük ihtimalle ortak arkadaş olduğu için "hee hanımın akrabalardan biri herhalde" derdim. Ama benim o postu görüp hanıma göstermemle o ismi ve profili görmem bir oldu zaten. O yüzden ben de idrak edemedim. Ve daha önce ne yalnızken ne ilişkim varken yanlışlıkla kimseyi takip etmişliğim yok.

Ben de anlam veremediğim için açıklayamadım. Ama ne hikmetse herkes (hanım dahil) suçlamak istiyor. Altında bir şey aramak istiyor. Aldattığımı veya sürekli birilerini eklediğimi falan düşünüyor. Yahu yok hiç yaşanmadı böyle bir şey daha önce ben de şaşkınım. Niye yalan söyleyeyim her şeyimi anlatıyorum da :D

Yani bazı huylarımdan ötürü "ya kardeşim ne boş işlerle uğraşıyorsun" dense onu anlarım da. "Hmmmmm kesin bir işler karıştırıyorsun" denmesi zoruma gidiyor.

Al verdim şimdi mesela tekrar her şeyi. Şifreleri falan. Saklayacak bişeyim olsa sürdürürdüm. Fakat bana kalırsa aşırı bir şey yokmuş gibi bir açıklık da şüphe uyandırır, bir şeyleri gizlemeye çalışan da şüphe uyandırır. O yüzden şüphe duymak isteyen duyarmış yani yapacak bir şey yok, geçmesini bekleyeceğim bir güvensizlik oluşturduysam da.
  • ananiyimioguz  (10.07.24 01:09:30 ~ 01:22:48) 
eşini tesettüre sok ve bir köye yerleşin.


  • ferenc  (10.07.24 05:51:08) 
Geç okudum duyurunu ama eşin haklı çözüm şifreleri vermek değil çözüm kendi hareketlerine dikkat etmen,
bakma abi eskilere kapat tanımadıklarına profilini engelle istemediğin kişileri sonra vay denk geldi elim değdi stalk yaptı vs durumlarına düşme
Adın çıktı dokuza inmez sekize
  • basond  (10.07.24 07:07:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.