[]

Kredi kartı iadenin yansıması

Umarım anlatabilirim kafamdakini.

Diyelim ki her ayın 20'sinde kredi kartımızın ekstresi geliyor. Son ödeme tarihi de 30'u.
O ay kart ekstremiz 20bin geldi diyelim.
Ayın 22'sinde taksitli bir alışveriş yaptık ama sonra iptal ettik (2 taksit, taksit başı 5bin ödeme).
İade 2 gün içinde hemen yapıldı diyelim.
Taksitli alışverişlerde iade de taksit taksit oluyor biliyorum. Peki bu 5binlik iade hangi ekstreye yansır?
Ekstre geldikten sonra yapıldı alışveriş işlemi, son ödeme tarihinden önce de iade onaylandı. Bu durumda iade yapılan ilk 5binlik taksitin karta yansıması ve aslında 20bin gelen ekstrenin 5binlik kısmını ödemesi gerekmez mi? Güncel durumda ödenmesi gereken o aya ait borcun 15bine düşmesi gerekmez mi?

 
30unda ödemeni gereken 20bin var. Ekstre kesildikten sonra yapılan işlem öbür ekstreye yansır.

Bu 20bin hesap özeti borcu
22de yapılan işlem ile güncel borç 25e çıkar. Hesap özeti borcu 20 kalır
İade edildeknte sonra güncel borç 20ye düşer, hesap özeti ile aynı olur. (Başka bir işlem yapılmadı farz ettik)
  • jülsezar  (02.07.24 18:36:40) 
enpara'da dediğiniz gibi oluyor. 20bin ekstre geldi ise ve 5bin iade gelmiş ise, 5bin ekstre ödemesi gibi oluyor ve kalan ödenmesi gereken borç 15bin oluyor.

diğer bankalarda da aynıdır muhtelemen ama tecrübe etmedim.
  • inheritance  (03.07.24 08:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.