[]

Doğum hızlarına bakılırsa 100 sene sonra biz yokuz?

Bizim doğum hızımız 1.51 e düşmüş, sığınmacıların da 5.3 deniliyor.

Bu hesaba göre 42 yıl sonra nüfus eşitleniyor.

100 yıl sonra da 300 milyon türk 2.3 milyar sığınmacı oluyorlar.

Tabi doğum hızlarının aynı kaldığını düşünürsek.. hepsi düşebilir veya bizimkilerin iyice azalıp sığınmacıların iyice artabilir.

Sanırım demografik dönüşüm için devlet de bu insanlara doğum ve çocuk para yardımı yapıyor. Ki rahat rahat hızlıca dönüşüm sağlansın diye.

Daha doğrusu abd yaptırıyordur da neyse işte bu durumda iktidar sahipleri, bir bakıma vatanı satmış olmuyorlar mı? Yoksa akp yerine chp veya x parti de olsa aynı şey kaçınılmaz mı olurdu?

 
O zamana kadar dinamikler degisir, belli olmaz ne olacagi. Suriye'de durumlar daha iyi olur belki gidenler olur. Belki Turkiye'de bir takim sikintilar olur onlar icin veya genel, gene gidebilir bir kismi.

Bahsettiginiz donusumu devlet neden istiyor olabilir? Buradan ne tarz bir fayda sagliyorlardir? Siginmacilara ekstra bir yardim mi yapiliyor, ya da cocuk sayisi arttikca katlanarak yukselen rakamlar mi soz konusu?

Birisinin vatani kurtariyor/kurtardi dedigi kisiye, baskasi vatani satti/satiyor diyebiliyor. Bahsettiginiz gibi kirli amaclar varsa vatani satiyor denebilir tabii. Parti falan farketmez bu arada, cok sesi cikanin kafasini eziyorlar. RTE nasil secilmeden once ABD yollarinda gorulduyse, Kilicdaroglu da goruldu. Eger ABD'nin diger ulkeleri boyle oyunlarla zayif tutmaya calistigina inaniyorsaniz, buna karsi cikacak partiler iktidara gelirlerse cok zorlu sinavlardan gecmek zorunda kalabilirler.
  • mbond  (02.07.24 18:10:09) 
kimse suriyeli birine doğum kontrol yardımı yapmıyor. neredeyse çeyrek asırdır erdoğan yönetiyor ülkeyi.
hala tanıyamadınız mı, değil oy için savaşçı olsunlar diye bile fukara birine 1 kuruş vermez.
lütfen spekülasyon yapmayın.
www.gazeteduvar.com.tr
www.yeryuzupostasi.org
tele1.com.tr


ayrıca o hesaplar öyle değil merak etmeyin. 5 kuşak sonra suriyedekiler dahil dünyada toplam 8 milyar suriyeli olmayacak tabii ki.
  • patronaj1  (02.07.24 18:11:08 ~ 18:12:28) 
Son zamanlarda sorduğun sorulara bakılırsa bir aydınlanma yaşıyorsun sen :))


  • Mirket  (02.07.24 18:14:15) 
Doğum hızıyla bu hesap yapılamaz, ölüm var, evlilikler var, çocuk ölümü var.

Yine de sadece elindeki veriyle Python kullanılarak yapılan hesapla 84 yıl sonra eşitleniyor görünüyor.

Suriye'nin toplam nüfusu (savaştan önce) onca senede 22 milyona ulaşmış zaten 2.3 milyar çok yanlış bir hesap.

Olaya gelince;

ABD bu halkı silahlandırıp savaştırmak istedi. Kabul etmediler.

ABD ve müttefikleri Türkiye'ye ziyaretler yaptılar. Bize güvenmiyorlar ama size güvenirler şu işe el atın dediler.

Hükümet destek verince batıdan kaynağı belirsiz sıcak sermaye geldi. Dolar 1.5 TL ye kadar düştü. Ucuz doları kredileri bir güzel yedik. Toplum sesini çıkarmadı.

YPG-PYD ele geçirilen yerlerde bayrak çekip ben devlet kurdum deyince batılıların bizimle işi bitti.

Savaş boyunca Türkiye'ye soktukları sıcak sermayeyi geri çektiler.Gerçek ekonomiyle yüzleştik.

Bizimle savaşan komuta ettiğimiz öso'yu alıp kuzeye çekildik. Bölgede yaşayanları da Batılılarla konuşup Türkiye'ye getirdik.

Şimdi YPG bölgenin yüzde 60'a yakınını kontrol ediyor. Bir sözde devlet kurduğunu ilan etti ve seçim yapacaklardı biz engelledik. Ertelediler.

İran ve Türkiye sözde kantonu tanımıyor. Esad tanımıyor ama ilişkileri var.

Buradaki sığınmacıların akrabaları orada YPG ye karşı bizimle birlikte hareket ediyor.
  • hebanon  (02.07.24 18:30:36) 
@ mbond, para?

@ patronaj1, nasıl yani göçmenlere yardım yapılmıyor mu? Avrupa o kadar parayı ne için verdi? Biz onları beslemezsek, yardım yapmazsak, ne diye burada kalıp bol bol çocuk yapsınlar ki?

@ Mirket, bazen belki birilerinde kıvılcım çaktırır da faydam olur diye yeni aydınlanmış gibi yapıyorum.

@ hebanon, tabii ki de hesaba diğer etkenler katılmadan yapıldı ancak yine de tehlikenin farkına varmak için yeterli bir işlem bence.

sorun sadece sığınmacılar değil ki. yıllardır laiklik ve cumhuriyete açılmış bir savaş var. eğitim yok edildi, adalet, liyakat, ekonomi kasıtlı bir şekilde çökertildi, dışa bağımlılık artırıldı. o yüzden bu da planın bir parçası gibi geliyor. sonuçta bu kadar kontrolsüz, bilinçsiz, ne olduğu belli olmayan insanların ülkeye doldurulmasının ne gibi bir faydası olabilir? Tamamen ülke yapısını bozmak amaçlanmış gibi geliyor.

Belki 100binde 1 ihtimal biri ülkeye hayırlı çıkar veya ucuz işçi olarak kullanılırlar. Onun dışında neye yarar bu insanlar?
  • ananiyimioguz  (02.07.24 19:08:15) 
100 binde 1 mi? Siginmacilardan yan gelip yatanlar da vardir elbet ama siginmacilarin cogunlugu turklerin pek de yapmak istemedigi "pis" islerde cok yaygin kullaniliyorlar diye biliyorum. Ornek olarak her turlu metal iceren saglik bozucu isler, oto yikama, cesitli uretim ve tamir isleri vs. Yani bir nevi 1960-1980 arasi Almanya'daki turklerin durumuna benzer, tabii daha zor kosullarda calisiyor olabilirler.

Doktor falan da var da hadi bunlari uc ornekler sayiyorum.

Neyse ben de gitmelerini isterim de argumanlariniz cok klise seyler gibi geldi.
  • mbond  (02.07.24 19:23:46) 
Dün sözlükte bir başlık gördüm, mülteciler rus olsaydı gibi bir başlık. Bir badimin yazdığına çok katılıyorum, bunlar gibi davrandıktan sonra rus ingiliz iskandinav japon şu bu fark etmez ki. Terör işliyorlar şu anda. Terör yapana terörist denir mülteci değil.

Aynı şekilde, yönetim kadrolarında her kim olursa olsun kendi milletini mültecilere ezdirdiği takdirde vatan hainliği yapıyor denir. Dem parti mültecilere sahip çıkacaz mı ne demiş, hiç beklemezdim, al birini vur öbürüne işte. Hiçbir farkı yok.
  • muhayyer divan  (02.07.24 19:24:50) 
@ananiyimioguz, harikasın

@hebanon, çok güzel bir noktaya parmak basıp doğum ve ölüm oranı arasındaki dengeden bahsetmişsin
Suriyede doğum oranı ve bebek ölüm oranı yüksekliği birbirini dengeliyor olabilir. Ancak şu an Türkiye'deler. Bebek, Aile Sağlığı Merkezlerince hamilelikten itibaren Devletin kontrolüne giriyor. Bebek ölüm oranı suriyedeki gibi yüksek olmayacak ve o eski denge bozulacaktır. Bunu gözardı etmemek lazım. Aynı durum yetişkin ömrü için de geçerli tabi.
  • Mirket  (02.07.24 19:38:48) 
Burda böyle sorular sorulmaz :) ben de geç öğrendim. Böyle sorular sormuyorum vakit kaybı.

Bizde yaşlı nüfus çok. Genç nüfus onlarda fazla olduğu için ölümler de az olacaktır.
  • sevilen progressive türkücü  (02.07.24 21:38:25) 
yavaş yavaş şizofreniye gidiyo senin psikoloji
her bir cümlendeki bilgi yanlış. amariga da demografik dönüşüm istiyor evet çünkü seküler türkiyeden rahatsız :D

  • lambırcek  (03.07.24 05:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.