[]

Başka bir ülkeye göç etmek nasıldır?

Başka bir ülkeye göç etmenin duygusal yanıyla ilgili pek bilgi bulamıyorum internette.
Bunun hissettirdikleri, olumlu-olumsuz yönleri vs.
Siz böyle bir blog yazısına, videoya rastladınız mı?

Bir de derli toplu bir "yurtdışına taşınmadan önce yapılması gerekenler; vekaletname vermek, kontörlü hatta geçmek, banka hesaplarını bilmem ne yapmak" gibi pratik önerileri de bulamadım.

Rastlayan olursa iletebilir mi?
Yazmak isterseniz o da güzel olur.

 
Duygusal yanı kişiye göre değişir. Göç etmek diye bir genelleme yok aslında. Kimi iş bulur gider kimi eğitim için gider kiminin parası vardır takılır vb. Bunların duygusal sonuçları da farklılık gösterir.

Türk insanı canı sıkılınca Türkiye'den sktr olup gitmek başlığına yazıp sonra da şuraya nasıl gidilir buraya nasıl gidilir diye soru soruyor. Eğer bir genelleme yapacaksak; akraban yoksa yalnızsın. Girişken biri değilsen, kırılgan yapıdaysan muhakkak sorun yaşarsın.

Nereye gidersen git herkes benimle arkadaş olacak, sevgili olacak, burada seks bolmuş, burada para bolmuş kafasındaysan hayal kırıklığı yaşarsın. Bunlar da işin biraz psikolojik yönleri. Türkiye'de olduğu gibi kahveyle çayla veya arabayla kadın tavlama yok
  • ferenc  (01.07.24 22:48:54 ~ 22:53:58) 
  • soppy cunt  (01.07.24 22:51:08) 
Size iki tane çok güzel kitap öneriyorum:
Göç Psikolojisi- Meral Gezici Yalçın
www.kitapyurdu.com

Göç, Kültür, Kimlik- Iain Chambers
www.kitapyurdu.com
  • Amaranta ursula  (01.07.24 22:51:57) 
aradigin duzenlilikte midir bilmiyorum ama eksi sozluk bu konuyla ilgili baslik ve entry dolu. ayni sekilde youtube da oyle. bence turkler kulturel olarak cok ice donuk olduklari icin bu baska bir ulkede yasama/tasinma/yabancilik/gurbet kavramlari asiri fazla irdeleniyor. dolayisiyla da sonsuz bir literatur mevcut.


  • hot potato  (02.07.24 01:55:42) 
Youtube da onlarca video var


  • oscar  (02.07.24 02:29:41) 
Duygusal olarak sadece sunu soyleyebilirim

Burada biraktigin sevdiklerin varsa cok ozluyorsun ve eger geri donup ziyaret etmezsen cok buyuk bosluk olusuyor ve dolduramiyorsun

Tabi ben normal insanlardan bahsediyorum. Bazi insanlar vardir aileden arkadaslardan ve ulkeden illallah etmistir o adam icin cokta fifi bi durum olabilir.

Ama insanin anilari aklinanfalan cok geliyor bir sure sonra hatta turkce muhabbet etmeyi ozleyebiliyorsun surekli yabanci dil konustugundan.

Aklima bunlar geldi. Eger hasreti asabilirsen hereey cok kolay olur.
  • Zetnikov  (02.07.24 07:37:21) 
Turkiye'den goceli 3 yil olacak yakinda, kronik Turkiye/istanbul problemleri (duzensizlik, problemli insanlar, cakallik/uyaniklik, rusvet/iltimas) hala rahatsiz edici ancak bulundugum yerde olmaktan cidden biktim. Surekli bir bahane bulup turkiyeye kacasim geliyor kisa sureli de olsa, mecburen kisa sureli oluyor.


  • mbond  (04.07.24 17:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.