[]

yüzerken nabız takibi yapabilen fitness tracker / smart watch

mi band 7 kullanıyorum, yüzme programı var ama nabız ölçmüyor. yüzerken serbest stil programını açıyorum ama bu programda nabız ölçüyor ama doğru ölçtüğünü sanmıyorum, 180leri buluyor ölçümü. kalbimin o kadar hızlı attığını hissetmiyorum.

telefonum samsung olduğu için bu cihazın da samsung olmasını tercih ederim ama şart değil. kibritsuyu'nun huaewi watch gt 4 önerisini görmüştüm önceki duyurularda.

mi band'ı denizde, havuzda, duşta, vs. şarj dışında hiç çıkarmıyorum. bu akıllı saatler de aynı şekilde kullanılabiliyor mu?

bir de kendiliğinden gpsi olan, telefon olmadan izlediğim rotayı gösterebilecek bir cihaz var mı? denizde yüzdüğüm mesafeyi görmek istiyorum. denize telefon götürmüyorum, götürsem bile oldukça açılıyorum bağlantı kuramaz telefonla.

 
huawei watch gt4'ten aşırı memnunum. ben de yüzme için kullanıyorum. havuzda da açık denizde de test ettim.

mesafe ölçümü hatasız. havuzda net olarak ölçüyor. denizde de net olarak ölçtüğünü zannediyorum, başka şekilde şansım olmadığı için doğruluğunu teyit edemiyorum (havuzda kaç tur attığımı kendim de saydığım için doğru mu yanlış mı teyit edebiliyorum).

açık denizde gps ile yüzülen güzergahı kaydediyor. telefona yaklaşınca senkronize oluyor. kulaç sayısı, swolf, tempo, hız falan hepsini sayıyor. nabız ölçümünü de dilim dilim zaman ve grafik halinde gösteriyor 80-100 arası 2 dakika, 100-120 arası 30 dakika, 120-140 arası 15 dakika gibi. bu dilimleri kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. stili de kendi tespit ediyor, serbest, kurbağalama, karşılık falan diye. şu dakikalar arası serbesti bu dakikalar arası kurbağalama diye tutuyor.

samsung cihaz ile kullanıyorum, %100 uyumlu, hiçbir sıkıntısı yok.

yani ben çok memnunum, gözüm kapalı da öneririm. yüzme dışındaki diğer egzersizler ile ilgili yürüyüş dışında denemedim, ama onları da doğru çalışacağını düşünüyorum.

havuz: i.imgur.com
deniz: i.imgur.com
  • kibritsuyu  (01.07.24 12:38:57 ~ 16:31:33) 
aradığınız şey garmin hrm pro nabız bandı.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (01.07.24 15:19:48) 
YouTube da tüm akıllı saatleri aktiviteler dahil karşılaştıran bir eleman vardı. Garminler oldukça alt sıralarda açıkçası. Huawei pahalı model ile dandik modelinde aynı sensörü kullanıyordu. Apple en iyisi çıkıyordu tüm saatler arasında. İphone kullanıyor olsam alırdım. Ben nabız ölçümü açısından degerlendirdim bu arada. GPS ölçüm kalitesi saatin kaç uydu ile bağlantılı çalıştığına bağlı genel olarak. Bilgilerinde yazar. 1000 TL Lik saatim de düzgün GPS verisi veriyor ama nabız göstergesinden memnun değilim.


  • hasmetizm 2046  (01.07.24 16:10:03) 
yalnız garmin hrm pro bir akıllı saat değil. garmin akıllı saatler düzgün nabız ölçebilsin diye saate bluetooth ile bağlanabilen bir nabız sensörü. tek başına işe yarayacak bir şey değil. bir de garmin saatiniz olacak ki, bu bant nabzınızı ölçüp saate yollasın.

bu arada huawei bana para mara vermiyor, #reklam #işbirliği falan değil yani. benim amacım millet faydalansın. garmin'e de bakmıştım bunu almadan önce, 10-15 bin lira sırf saatin fiyatı.
  • kibritsuyu  (01.07.24 16:30:43) 
hepinize teşekkürler, huawei gt4 ü sipariş verdim.


  • inheritance  (01.07.24 16:42:01) 
@kibritsuyu'nun şöyle bir yanlışı var. özellikle pro olanı dedim çünkü saat bağlantısı olmadan bütün veriyi içinde loglayıp daha sonra bağlı olduğu telefona yolluyor.

son mesajınızdan ürünü aldığınızı anladım. güle güle kullanın.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (01.07.24 18:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.