[]

Radiohead'in başarısı neydi?

Bence hep süper depresif hem de aşırı ritmik olmaları. Sizce nedir?




 
Tonalite ve ritim degisiklikleri. 4/4 ritim kullanmazlar surekli, kullansalar bile araya aksak ritimler karistirirlar. Sarkinin stamdart tonunun disina cikarlar yer yer. Sarkilarina dinamiklik katiyor. Muzik teorisi bilen adamlar detayli inceliyor mesela detaylara sasip kaliyorsun.


  • floydian  (30.06.24 22:53:01) 
Vokali de çok başka algılamıslar ama.


  • sekizdokuzon  (30.06.24 23:02:46) 
Yani Radiohead dediğinde insanın aklına neredeyse yüzde elli vokal geliyor.


  • sekizdokuzon  (30.06.24 23:04:04) 
"ok computer" rock müzik camiası için devrim niteliğinde bir albüm. hatta şöyle söyleyeyim müzik dünyasında devrim etkisi yaratmış 3 albüm varsa bunlardan biri the beatles - rubber soul, biri king crimson - in the court of the crimson king diğeri de radiohead - ok computer. bunu albümün kalitesi, güzelliği anlamında söylemiyorum, daha önce denenmemiş elementlerin mevcut olduğu bir eserin yaratıldığı, kendinden onlarca yıl sonra bile yeni gruplara ilham kaynağı olabilecek nitelikte olduğu için devrimsel diyorum. ok computer'ın geçtiğimiz yıla kadar rateyourmusic'te müzik tarihinin en yüksek puanlanmış albüm olduğunu da belirtmek isterim. (kendrick lamar'ın butterfly'ı geçtiği için 2. galiba şu an)

kaldı ki benim en sevdiğim radiohead albümleri listemde ilk 3'e bile girmeyebilir ok computer. bu kadar övmeme rağmen ilk 3'e sığmıyorsa diğer albümlerine neler yazarım sen düşün.
  • beatbox yapan metalci  (30.06.24 23:32:54 ~ 23:33:16) 
her türde müzik yapmaları, acayip deneysel şeyler


  • hoot  (30.06.24 23:34:10) 
open.spotify.com

İmanımızı tazeleyelim.
  • sekizdokuzon  (30.06.24 23:58:13) 
  • her giriste sifresini unutan adam  (01.07.24 00:22:11) 
Dinliyorum.


  • sekizdokuzon  (01.07.24 00:25:32) 
x.com

başarısı bu bence
  • Hallegadola  (01.07.24 09:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.