[]

Kısa boylu kadınlara özel soru

Uzun elbise ya da etek giyiyor musunuz?

Ben asla yakışmayacağını düşündüğüm için hep mini tercih ettim bu yaşıma kadar ama uzun birkaç elbise beğendim bugün ve almak istiyorum sanırım.

Siz ne tür elbiseleri ne şekilde kombinleyerek giyiyorsunuz? Ben topuklu ayakkabı da giymediğim için hala emin olamıyorum alıp almama konusunda.

 
uzun etek giyiyorum. ama topuga kadar degil diz altina kadar. bence kötü durmuyor.


  • robert bosch  (30.06.24 12:51:19) 
Ne kadar kısa boy?
Ben 162'yim çoğunlukla midi boy etek ve elbise giyorum. Ama uzun etek ve elbiselerim de var giydiğim. Spor ayakkabı sneaker/ vans giyiyorum altına. Askılı elbiseler için üzerine salaş keten gömlek giyiyorum. Eteklerin üstüne de etek içine koymalik tişört giyiyorum.

  • Amaranta ursula  (30.06.24 12:58:40) 
Giyiyorum. En uzun giydiğim, bileğin beş altı parmak üstünde oluyor genelde. Ayakkabının bilekten bacak boyumu kesmemesine dikkat ediyorum, bel oyuntusunun bir tık üstünde kemer kullanıyorum elbiselerde. Yazın sandalet, spor ayakkabı ya da kısa topuklularla kombinliyorum. Kışın topuklu bot kullanıyorum. Bacak boyum vücuduma göre bir tık uzun olduğu için şanslıyım neyse ki.


  • moonie  (30.06.24 12:59:41 ~ 13:00:21) 
Şimdiye kadar giymemiştim ama şimdi tane uzun etek aldım. Giymeye utanıyorum. Boyum 160. Kısa boylu kombini atanlar olursa sevinirim:)


  • Kahvedesu  (30.06.24 13:04:42 ~ 13:05:07) 
uzun da mini de giymiyorum. diz üstünün 15 cm yukarısı benim için maksimum uzunluktur. o seviyenin altında bir şey giymem. dizin 25 cm yukarısı da minimumdur. onun üstünde giymem.
kısa boy da ne kadar kısa onu da belirtmeli. 150 de kısa ama 165'e de kısa denebilir.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (30.06.24 14:34:29) 
tabiki giyerim, dar da giyerdim sonra bıraktım salaş giymeye başladım daha alımlı yapıyor. uzun etek altına topukluyla manken gibi oluyorsun. kimseye de sorma bu bana yakışmış mı diye. ortalık kıskanç kokuşuk dolu. beğense bile yakış mı diyecek. ben beğenmişsem konu kapanmıştır. biri bana sorarsa da bu bana yakış mı diye, sorma sen beğenmişsen bundan kime ne derim. 160 ım


  • geveze yazar  (30.06.24 14:47:23 ~ 15:26:15) 
Boyum 159-160 arası. Yazları uzun elbise çok giyerim, herkes de çok yakistirir fakat dikkat etmeniz gereken üç konu var;

1. Kilo: eğer hafif balık etli- toplu biriyseniz uzun elbiseler sizi daha da kısa boylu ve kilolu gösterecektir.

2. Vücut proporsiyonu: kısa boylu olmakla- orantısız olmak farklı şeyler. Bacak boyunuz vucudunuza oranla uzunsa (bazı kısa boylu insanların bacak boyları da kısa vücuduna oranla kısa oluyor, uzun elbiseler daha da kısa gösteriyor), omuzlariniz çok dar degilse ve gögusleriniz de çok büyük değilse uzun elbise giymekte hiçbir problem yok.

3. Elbisenin boyu: yerleri süpüren uzun elbiseler değil, maksimum bileğin biraz üzerindeki elbiseleri tercih edebilirsiniz. Midi elbiseler de olur. Fakat orta boy (dizin hemen altı veya dizin hemen üstü gibi) elbiselerle, çok uzun elbiseler uygun değil. Ben ya midi-bilek üstü elbiseleri ya da mini elbiseleri tercih ediyorum.

Son olarak da volanlı, büyük desenli elbiselerdense daha küçük desenli ve düz uzun elbiseler tercih edebilirsiniz.

Genelde sandalet ya da spor ayakkabı giyiyorum altına. Kışlık uzun elbisem yok, bir tane uzun eteğim var, onu da uzun cizmeyle kombinliyorum.
  • fraise  (30.06.24 17:52:19) 
Giymiyorum, bana yakışmıyor. Topuklu ayakkabıyla bile diz altından uzun etek veya elbise giyemiyorum.


  • auroraaurora  (01.07.24 08:43:03) 
157 boyum. her boy elbise etek giyerim yakışır hepsi.

önemli olan vücut tipine göre giymek bence. ben balık etliyim belim incedir ama basen tarafım geniş. bu yüzden robadan elbise giymem. belimin inceliğini gösterecek elbiseleri tercih ederim.

eşim uzun etek elbiseleri daha çok yakıştırıyor mesela. daha uzun gösteriyor diyor, bana da öyle geliyor.
  • Hallegadola  (01.07.24 08:46:56 ~ 08:47:16) 
uzun etek hiç giymiyorum. uzun elbise de yazın efil efil yazlık elbiseler giyiyorum sadece. yakışır bence ama uğraşmak zor geliyor


  • yuvarlanantencereninkapagi  (01.07.24 16:02:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.