[]

Tarla sorusu, miras vol 2

20 dönüm tarlar var. Dört kardeş var. Devlet bu 20 dönümü niye dört kardeşe pay etmiyor? Bunu yapabilmek zor mu? Satılmasını istemeyen kardeş alsın tarlasını gitsin




 
tarım alanlarının miras yoluyla sürekli paylaşılması, tarım alanının verimli bir şekilde ekilip dikilmesine imkan tanımayacak şekilde küçülmesine yol açacağı için arazi bölüşümü epey süredir yasaktır.

Yalnız 20 dönüm deyince ifraz edilemez limitinin üzerinde olabilir. Onu tapu müdürlüğünden bir araştır bence. Bölgelere göre değişiyor ve net bir rakamı yok diye biliyorum ben. Kıstası en az bir aileyi geçindirecek büyüklük diye hatırlıyorum. O durumda 20 dönüm fazla gibi.
  • Mirket  (25.06.24 17:53:33 ~ 18:01:39) 
o şekilde paylaşma sıkıntılı, tarlanın hangi kısmını vereceksin mesela gitmek isteyene?
nasıl adil bir çözüm olacak? devlette uğraşmayıp satıp geçiyor.

yalnız iskan geldiyse kendiniz tarlayı parselletip,, kardeşe güzel yerinden payına düşen kısmı verirseniz kabul eder herhalde. bunda bir sakınca yok.
  • parka  (25.06.24 18:06:45) 
Ağaçlı, örtü altı tarım yapılan değil de bildiğin boş tarla gibiyse kullanışlılığı azalıyor diye 20 dönüm altına küçülmüyor. Ancak bölgeye göre bakanlık izneyle daha küçük olabiliyormuş.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (25.06.24 18:08:43) 
en yakın harita mühendisini arayın, tarlanın konumunu söyleyin.
verasete ve imara uygun şekilde size nasıl yardım edebileceklerini açıklarlar.
her ilde, ilçede hatta mahalle ölçeğinde değişebilir uygulama.

kardeşlerle aranız iyi ise, en kötü özel parselasyon yaparsınız, tescil ettirmeden.
  • angelofdeath  (25.06.24 18:56:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.