[]

Kapida vizeyle tatil giden var mi aramizda?

Bu yaz yunan adalarindan kapida vizenin gecerli oldugu bir adaya gidecegim. Tursuz. Ucak biletimi kendim alicam, yunandaki oteli kendim ayarlicam. Sorun yasar miyim? Turla gidersen sorun yasamazsin diyenler var ne alaka? Tur hic sevdigim bi sey degil, askeri kamp gibi sevmiyorum. O yuzden ya tursuz ya hic diye dusunuyorum.

Hayir bir de her seyi ayarlicam, odicem, ya giremezsem diye de endiseleniyorum. Otel motel yanacak cunku o durumda.
Bir de sicagin altinda 10 saat falan bekleme durumu olur mu geecekten.
Internete malum herkes her seyi abartarak yaziyor ama dogru olma ihtimali var mi?

Fark eder mi diye onu da sorayim. En iyi ay diye bi sey var mi? Temmuz agustos eylul hangisi daha avantajli

 
Kapıda vizeyi artık kapıda değil, bilet aldığınız acente üzerinden önceden alıyorsunuz. Dolayısıyla ülkeye girişte on saat beklemek falan yok, aynı anda 3-4 feribot yanaşmazsa max 1 saatte pasaporttan geçersiniz.

(Uçak diyorsunuz da, Yunan adalarının çoğunda uluslararası havalimanı yok, olanlar da büyük adalar olduğundan Schengen gerekiyor olabilir, onu öğrenmek lazım. Mesela Santorini'ye baktım, kapıda vize geçerli değilmiş.)
  • kobuzchu kiz  (23.06.24 16:21:21) 
Ucagi bodruma falan alacagim, feribotla gececegim oradan.


  • Kittie  (23.06.24 17:11:44) 
önce adaları araştırın bodruma inip anca kosa gidersiniz. bazı adalar küçük 1 2 gün anca gezilir. feribot biletiyle kapıda vize aynı ücret. kapıda vize çok anlamsızlaştı. uzun süre kalınacaksa mantıklı oluyor. feribot biletini aldığınız firma vizeyi sizin adınıza alıyor, evrak hazırlayıp 1 2 hafta önceden yollamanız gerekiyor.


  • mikahakkinen  (24.06.24 09:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.