[]

Faiz indirim sinyali olabilir mi ?

Selamlar herkese,

Aşağıdaki paylaşıma istinaden sosyal medya üzerinden bazı kişiler mesajın faiz indirim sinyali olduğunu iddia ediyor.Siz bu konuda ne düşünürsünüz. Teşekkürler.



“Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor.

İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız.”

— Recep Tayyip Erdoğan | Türkiye Cumhurbaşkanı

 
Bence bu mümkün değil.
Bu faiz devam edecek ve reel sektörün canı çok yanacak.
Kötü durumda olan hastaya 'Sık dişini, iyi olacaksın.' demek gibi bir şeydi o.

diye düşünüyorum.
  • Mirket  (17.06.24 23:26:59) 
Şimşek e verdiği kredinin yıl sonuna kadar olduğu şeklinde yorumlayanlar da oldu. Zaten sonuç alıyor gibi değil rasyonel politikası!


  • anon1m  (17.06.24 23:46:06) 
Faiz indiriminin sene sonunda artık gündemde olacağı zaten bir süredir piyasada konuşulan bir konu. Kimisi yıl bitmeden 4. çeyrekte ilk indirimi göreceğiz diyor, kimisi yeni yıl ile birlikte indirimler başlayacak diyor. Zamanlama konunsunda kesin bir fikir birliği olmasa da sene sonunda faiz indirimi görme ihtimalimiz var evet.


  • cay koy geliyorum  (17.06.24 23:53:59) 
Bir de şöyle bir olay var. Türkiye vadesi gelen borçlarını ödemek, enerji ve ilaç alabilmek için borç bulmak zorunda olan bir ülke.

Şu an Dövizi sabit tutarak ve TL'ye %40 faiz vererek aslında dövize %40 faiz vermiş oluyor ve ancak bu şekilde borç bulabiliyor.

Bundan ötesi nedir ki?
  • Mirket  (18.06.24 00:10:47 ~ 00:11:23) 
Faiz indirimi eninde sonunda başlayacak zaten, büyük ihtimalle yılın ortasından sonra yavaş yavaş başlaması kararlaştırılmıştır. erdoğanın tarzı bu zaten; sessiz sakin, stressiz bi iş yapmıyor.


  • akhenaten  (18.06.24 07:13:27) 
Faiz indirimi isteyen kesim belli muteahit galerici ve ihracaatcılar. Amaçlari daha fazla kar elde ebebilmek kalan % 90 lik kesim umrumda değil.

Faiz indirimi olsa fiyatlar yeniden zipliyacak ve turk milletine zerre faydası olmuyacak.

Faiz bu şekilde devam etmeli, hayali sirketler balon sirketler, üc beş sene önce para var diye muteahit olan galerici olanlar da piyasadan çekilsin.

Bende isterim faiz düşşün ama sıradan vatandaş faiz yükünü sırtlıyor sırf kan emici bir kesim kar yapacak diye
  • Fritz-X  (18.06.24 10:46:21) 
enflasyon düşerse ağustosta ilk indirim gelir
çünkü 1 yıl sonunda dolarda ciddi artış olmaz ise tl ile dolara geçiş gerçekleşecek
bu durum lehimize olmaz

enflasyon oranı kadar faiz hedefleniyor
1 yıl sonrasını düşünmek gerekiyor faiz indirimlerini eleştirmek için
  • bir soru sorcam  (18.06.24 11:07:44) 
Aldığımız tedbirler enflasyonu düşürmekte etkili olmuyor, faiz artırımına gidebiliriz.

O sözlerden bunu anlıyorum. Çünkü faiz düşürmek enflasyonu düşürmez.Faiz yükseltmek enflasyonu baskılar.

Bence faiz düşürmekten bahsetmek istedi yanlış cümle kullanıldı.
  • hebanon  (18.06.24 11:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.