[]

Iranli birine ev kiralanir mi?

Cok kotu genelleme farkindayim ama fikir almak istedim yine de. Universitede bi ev arkadasimizin iranli sevgilisi vardi ve yaptigi yemekler ölüm gibi kokardi. O koku evden cikmazdi kolay kolay. Simdi bu tek 1 adet ornekten yola cikarak boyle genelleme yapamam ama yine bir iranli kadina ev kiralarken dikkat etmek veya es gecmek gerekir mi? Esyali bi de kiralanacak ev.




 
İzmir göztepe bölgesinde yaşayan 2 İran'lı kadın öğrenci tanıyorum. Eve giren çıkan insan profili belli değil. Özgürlüğü yakalayınca çıtayı aşıyorlar. Tabi hepsi aynı değildir.


  • HellKeePer  (17.06.24 11:02:14 ~ 11:02:32) 
kesinlikle hayır.


  • ayseee  (17.06.24 11:18:26) 
Kiralarsan eğer allah yardımcın olsun… komşuları bile şikayet eder kokudan vs.


  • Boris  (17.06.24 12:15:46) 
Sakın diyorum. Azıcık özgürlüğü yakalayan iranlıdan leş pis bir şey yoktur. Ülkesinden kurtulup buraya gelmiş ev kiralamış kadın bir iranlı apartmanı bırak mahalleye huzursuzluk getirir. Nerede keko maganda uğursuz varsa evinize apartmanınıza çeker.


  • denizgonen  (17.06.24 12:25:46) 
Ne yazık ki önceki cevaplarla aynı görüşteyim. Erkeklerinde hiç görmedim fakat İranlı kadınlar, Türkiye'ye geldikten sonra özgürleştiğini düşünüp son derece acayip eylemlerde bulunuyor ve hem kendilerinin hem çevresindekilerin başına birilerini musallat ediyor.


  • morca  (17.06.24 13:30:07) 
İranlı’dan da öte yabancıya ev kiralamak mantıklı değil. Farklı kültür. Kötü niyetli olmasa bile bilmediği için zarar verebilir.

Babamın yabancı kiracısı duşakabini atmıştı. Kapısı takılmış, bozuldu bu diye atmış herif. İyi aileydi aslında.

İki taraflı bu arada, Yurtdışında ev kiralayan Türkler de öyle mesela. Koltuğun yerini değiştirince ev sahibi çok şaşırmıştı mesela.
  • nickini vermek istemeyen uye  (17.06.24 14:15:10) 
Kişiden kişiye değişir. İran'lılarla ilgili genel bir profil çizmek çoğu ülkeye göre daha zor.

Uyuşturucu kaçakçıları ve ypg-pyd-pjak-pkk -hmö üyesi kişilere karşı iran çok sert davranıyor İdam kararları çabuk uygulanıyor ve bu yüzden yargılanırken ya da gıyabında karar verilenler hemen ülkeyi terk ediyor. Ben olsam öğrenci, turist ya da iş adamı değilse vermezdim.

Bunun dışında kira ödeme rejimi bakımından yabancılar daha elverişli ve anlaşmak daha kolay oluyor.
  • hebanon  (17.06.24 14:50:01) 
Yabancıya ev kiralamak deyince aklıma hep şu gelir.
Adam bir gün, aklına esti. Kapıyı kapadı, çekti gitti memleketine.
Evinde eşyalar duruyor, kapı kapalı, kira ödenmiyor ve muhatap ulaşabileceğin bir yerde değil. Ne yaparsın?
Türk kiracılarla bile yargı sürecinin bu durumda olduğu bir ülkede yabancı kiracı konusu büyük bir cesaret gerektirir bence.
  • Mirket  (17.06.24 15:22:05) 
Diğer yorumlara katılıyorum. Artık özgürüz deyip sapıtabiliyorlar. Bir de laf anlatamama durumu olabilir. Ben olsam ülkesinden bağımsız olarak yabancıya ev kiralamam. Sonuç olarak nedir kimdir belli değil.


  • ferenc  (17.06.24 18:34:54) 
iranli yakin arkadaslarim var, cok kafa cocuklar.
koku olayi var, kullandiklari baharatlardan kaynaklaniyor. yemekler lezzetli ama bir kere t-shirt attirdilar bana, ne yaptiysam kokuyu cikartamadim.
bu bir yargilama degil, sjw olmaya gerek yok.
  • cooperr  (17.06.24 18:39:12) 
Kesinlikle hayır. Komşularla başınız derde girer kavganız dövüşünüz bitmez. Apartmanın en nefret edilen şahsiyeti olursunuz


  • limonlu eksi  (17.06.24 23:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.