[]

Haksız mıyım?

Yaptığı iş sebebiyle ünlülerle de çalışan bir beyle birlikteyim. Son dönemde iş yaptığı insanların hayat tarzı, zihniyet ve hatta en basit haliyle nitelik olarak bizimle asla uyuşmayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Mesela sırf iyi bir teklif verdi diye Mehmet Ali Erbil, İbrahim Tatlıses, Berdan Mardini, Bircan Bali, Bayhan, Demet Akalın gibi isimlerle ve adını bile bilmediğim apır sapır TikTokerlarla iş yapıyor ve hatta yer yer yalakalığa dokunan ahbaplıklar geliştiriyor. Öyle oldu bitti işler de değil üstelik, uzun süreli ve sık görüşmeli durumlar.

Ben sadece iş için bile olsa kişinin çemberine aldıklarının onun kalitesini belirlediğini düşünüyorum. O ise aralarında iş görene kadar olan bir ayı-dayı durumu olduğunu, karşılıklı olarak sahte kibarlıklar ve samimi hallerde bulunduklarını ve hiçbiriyle ilişkisinin merhaba merhabanın ötesine geçmeyeceğini anlatıyor.

Bilmiyorum, sevgilimden soğumam normal mi? İnsanın bir duruşu, bir tercih skalası, adına ait ve koruması gereken bir marka değeri olmaz mı yahu? Sırf tanınmış ve hesabı kabarık ödeyecek diye, belki bu sayede başka ünlülerle de iş yapabilme ihtimalleri için kendini bu hale sürüklemek normal mi? Üstelik başka tercihlerde bulunup yine iyi bir maddi karşılık alabilecek imkan ve yeterlilikteyken... Çok arada bıraktı beni şu son "bağlantı"ları, bu bağlantıları koruma ve katlayarak sürdürme çabası.

Ekleme: Geçmişte tiyatrocu bir sevgilim olmuştu, İşçi Partisi üyesi ve camiada aktif komitacılık faaliyetleriyle bilinen biriydi. Fakat TRT'den gelen her teklifi kabul edip sadece onların dizilerinde oynuyordu ve bunu ''TRT sabit bir kurum ve devletin. Hükümet değişince onun yapısı da değişecek yani ona düşman olmaya gerek yok'' şeklinde açıklıyordu. Başka teklifler de alıyordu aslında, oradan gelecek paraya bu denli ihtiyacı asla yoktu. Garip gelmişti, yine soğumuştum. Bazı arkadaşlarım ''Aman ne abartmışsın öyle!'' diye karşılamıştı bunu. Ben mi fazla detaycı düşünüyorum? Yaşayıp geçmek mi lazım?

 
Soğurdum.


  • ruhen hastayim ben  (16.06.24 18:30:12) 
Kötülüğün siradanligi iste. Suregiden düzene kimse dur demiyor. Ne var canım, ben sadece reklam anlaşmalarını düzenliyorum, ben makyajlarını yapıyorum, ben mikrofon tutuyorum. Herkes bir şey yapıyor ve bu insanlar var olmaya devam ediyor. Kimse sorumluluğu topyekûn üstüne almaz, katkısını da önemsiz görür. Cancel kültürü o kadar kötü bir kültür değil. Yüzde yüz sogurdum adamdan.


  • sekizdokuzon  (16.06.24 18:33:46) 
bu sizin kirmizi cizginiz. boyle esnaflardan, pazarlamacilardan, abi abi diye gezenlerden hic hazzetmem inceden inceden hayat tarzlari oluyor


  • ala09  (16.06.24 18:41:50) 
İstediğin kişiyle muhatap olup istediğin işi seçebildiğin ne güzel mesleğin varmış derim :)


  • grimavi  (16.06.24 18:44:19) 
Benim için dert değil bu tarz durumlar,ekmek parası,suç olmadıkça.

bence bir tık abartıyorsunuz ama siz rahatsız oluyorsanız rahatdız oluyorsunuzdur yapacak bir şey yok.
  • jülsezar  (16.06.24 18:47:14) 
Herkes öyle. Herkes birbirini seviyor mu sanıyorsun iş ortamlarinda. Yalandan ağam paşam. Ya sen hiç bu ortamlarda bulunmamış bir iş güç peşinde koşmamis, ya da aşırı kıskanç bir bireysin. Kıskançlığını ve ilgi isteğini de karşındakine bulaşmadan soğuyarak neticelendiriyorsun.


  • dedeminhirkasi  (16.06.24 19:02:20) 
çok abartıyorsun


  • abelardo  (16.06.24 19:55:13) 
haksızsın ve çok abartıyorsun. iş iştir.


  • deartheodosia  (16.06.24 20:26:16) 
Ay kimse dememiş ama panik yok, yettim:

ayrıl coco.
  • orangesandsea  (16.06.24 20:39:30) 
Soğumakta haklısınız.


  • duygusalatasi  (16.06.24 21:25:57) 
Ben de soğurdum ya iş iştir diye bakamam sanırım. Mehm*t Ali Erb*l ve İbo ile kanka gibi takılan bir sevgili.. Düşman başına ya vallahi düşüncesi tüylerimi diken diken etti.


  • nundu  (16.06.24 22:44:37) 
Haksizsiniz.Bu kadar sacma soguma nedeni duymamistim. Bir baskasi da ilac firmasinda, Mc Donaldsda yada ultra kapitalist bir firmada calisan bir sevgiliden sogumasi lazim ayni mantikla.


  • turkuaz  (16.06.24 23:07:55) 
Haksızsınız. Kusura bakmayın da dünya sizin zevklerinizin ekseni etrafında dönmek zorunda değil.
Yeri geldiğinde hepimiz iş için sokakta görsek yolumuzu değiştireceğimiz insanlara katlanmak durumunda kalabiliyoruz. Belli ki işine saygı duyuyor ve yeri geldiğinde kişisel tercihlerini bir kenara bırakıp, yapması gerekeni yapabiliyor. Siz onun işine saygı duyamıyorsanız eğer buyurun ayrılın.

Sonu da yok bu işin ayrıca. Yarın başka bir müşterisini başka bir sebepten beğenmeyeceksiniz. Ne olmalı mesela? Her seferinde gelip sizden onay mı alacak?
  • cay koy geliyorum  (16.06.24 23:25:06) 
Soguman normal ama hakli oldugunu dusunmuyorum. Uzun aciklayama gerek yok, cay koy geliyorum +1000.


  • Feriyaanim  (17.06.24 00:46:51) 
ben de iş arkadaşlarımı sevmiyorum. öoğundsn tiksiniyorum genelde. yine de bazen yüzüne gülmek gerekebiliyor. yüzüne bile bakmayacağım kişilerle beraber çalışmak zorunda kalabiliyorum.

neyse ki benim meslekte samimi olmak gerekmiyor.

sizin sevgilinizin mesleği bunu gerektiriyor olabilir.

düzgün karakterli ünlülerle daha iyi bir iş fırsatı olmuştu da o mu bunları seçti?

iş işte, mecburiyet.
  • art cat chocolate  (17.06.24 03:32:34) 
Haklısın


  • basond  (18.06.24 11:49:44) 
Haksızsın. İş bu. Yarın sen gideceksin adam senin yüzünden bu fırsatlardan mı olsun? Adamın marka değeri, kalitesi bilmem nesi belki de bu. Sanki uyuşturucu kaçırıyorlar gibi bu ne tepki. Yok diğer sevgilim komitacıydı. Yahu sen daha düne kadar bu adamların hayatında yoktun. Yaşadığını bile bilmiyorlardı. Adamları tanıdın şimdi, öğrendin neler yaptıklarını. Soğumak hakkın, ayrıl bitsin.


  • Shepard  (18.06.24 13:00:24) 
hocam sevgili sizin sevgi sizin neden rasyonalize etmeye haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz hissinizi. Adı üstünde his ve size ait.
Etik ya da bu davranış üzerinde konuşmak gerekirse; hayatım boyunca kimseye eyvallahım olmadı. Her yerde hala "atar gider" yaptım. Bulunduğum ortam çok kaldıramayacak bir ortamken bazen istediğimden de fazlasını yaparak her yeri Atatürk posterleriyle bezedim mesela. Her toplantıda onaylamak hatta susmak yerine, "bu yanlış, sen hatalısın ve hiçbir şey bilmiyorsun" dedim. Adaleti aradım, savundum, peşinden koştum.
Günün sonunda herkes bir hikaye yazıyor ve ben yazdığım hikayeden kendimden razıyım. bir pişmanlığım yok. Fakat çok uçlara gittiğim kendimi sivrilttiğim ve oraya buraya savurduğum anlardan birinde şunu da düşünebildim. Ben adaletin, eşitliği, hak arayışının demokrasinin peşinden giderken aslında "Recep'in ülkesi"nde yaşıyordum. Bazı şeyleri değiştiremezsiniz ve sınanmadınız günahın masumu azizi değildir.
saatlerce ve fikirleri yere basar şekilde anti militarizmi, hümanizmi savunan arkadaşlarım oldu. Savunma sanayiinde çalışmaları dışında bir sorun yoktu.
Örneğin sevgiliniz kazandığı "kirli" parayı amatör tiyatro toplulukları ya da ressamları desteklemeye harcasa ne hissederdiniz? Temelde sorun belki de para ile olan ilişkisidir.
Omurga her insanda bir tane var. Skolyoz, kamburluk başımızın tacı ama onun dışında eğilip bükülmeye değmez.
  • sparkle kiddle  (18.06.24 13:04:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.